Colombia Tillbakablickar

Himmel, hav och horisont i Cartagena

Varje kväll gick vi till stranden i Santa Marta för att kolla på solnedgången. Punktlig på minuten trillade solen nedanför horisontens kant klockan 18.12 och natten vaknade till liv.

Santa Marta

Gatorna sjunger i Cartagena

Cartagenas gamla stad sjuder av liv och sång. På muren sitter José, som varje kväll tar fram sin trumpet och spelar för flanörerna på stan. Ibland nynnar folket igenkännande till gamla jazzdängor, andra gånger får José dem att digga hans egenskrivna melodier.

Cartagena

Detaljrika dörrar

Innanför murarna i Cartagena är staden som en sagodröm. Färgglada hus kolonialstil och kullerstenstorg med levande musik kastar oss tillbaka till 1600-talet. Men det är detaljerna som gör det. Dörrarna är pyntade med krusiduller och krumelurer - och en och annan sjöhäst.

Cartagena

En söndagseftermiddag i Getsemaní

Vi hittar snabbt våra favoritkvarter i Cartagena. På andra sidan bron ligger de före detta arbetarkvarteren Getsemaní. Lite ruffiga, väldigt charmiga. Här har frisören flyttat ut sina kunder på gatan för att kunna se fotbollsmatchen mellan pojklagen på torget samtidigt. I vart och vartannat hörn pyser det om fritösen och stekoset ligger tät över gatorna.

Getsemaní, Cartagena
Getsemaní

Stillhet i Salento

I Salento tar lugnet oss med storm. Jag var inte riktigt beredd på den totala stillheten i bergsbyn Salento i södra Colombia, från att ha rest snabbt och långt genom hela landet. Men det var välkommet. Skogarna, floderna, bergen. Tystnaden.

Tankar om tid

Stunder som stannar och tid som väntar. Det blir mycket av sånt när vi reser spontant och länge. "Dötid" kan det kallas, men det tycker jag är helt fel. Väntetid och stillastående stunder är ju egentligen tiden som lever som mest - när den är oplanerad och oförutsägbar! Som här, en evig väntan på bussen i Popayán. Vi vet inte när, var, hur vi ska åka - bara att. Det är väl frihet, eller hur?

Popayán

Konst på hög höjd i Bogotá

I huvudstaden gick jag en street art-tur för att se Bogotás häftiga graffiti. Jag tappade nästan andan, bokstavligen, av rundturen - både av höjden och bristen på syre, men också vetskapen om budskapen som ligger bakom gatukonsten. Det är sällan bara kladd och klotter, utan väldigt ofta djupa meningar och filosofiska funderingar.

Bogotá

En katedral i salt under jorden

En utflykt över dagen från Bogotá till Zipaquirá, till en av världens största katedraler i salt - under jorden! Katedralen har karvats fram ur en gammal silvergruva och är idag Colombias främsta underverk. Man behöver knappast vara troende för att inte bli smått religiöst imponerad här...

Zipaquirá
Created By
Sanna Rosell
Appreciate

Credits:

Sanna Rosell

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.