Loading

Meandert(h)aal 20 november 2020

Allerlei.

De afgelopen week zijn de maatregelen betreffende Covid-19 gelukkig weer enigszins versoepeld. De zwembaden mogen weer open en dat betekent dat de lessen Sim2Play de komende week ook weer starten. In deze periode maken de groepen 2 en 8 hier gebruik van. In school mogen we, met mate, ook weer externen toelaten. De typeles wordt weer op de reguliere manier georganiseerd en de vaste biebouders krijgen toestemming om de bieb verder te organiseren. We zijn blij met deze aanpassingen, maar realiseren ons terdege dat we nog aan de verkeerde kant van de routekaart zitten en de regels strikt moeten blijven hanteren.

December komt in zicht en de Sint is regelmatig onderwerp van gesprek. De lootjes zijn getrokken in de bovenbouw en dat brengt het nodige enthousiasme in de leerlingen naar boven. In de onderbouw kom je regelmatig een verklede kleutersint op de gang tegen die zich helemaal thuis voelt in zijn rol. Zelfs de leerkrachten worden dan streng toegesproken. Soms wordt er onverwacht een heerlijk cadeau voor de deur gelegd. We vragen ons af welke Sint nu al zo actief is? ( Mooi werk) Al met al staan we aan het begin van een gezellige periode en we zullen hier met zijn allen intens van gaan genieten.

Groep 6 bracht onder leiding van juf Carolien een bezoek aan het volkstuinencomplex op de Jipkesbelt. Ze leerden daar hoe je zelf gezonde voeding kunt verbouwen. Een eigen tuintje komt vast op de verlanglijstjes van de leerlingen te staan.

Een groep met groene vingers.

Vorige week maandag, 9 november, was het ook genieten in groep 7. Deze groep maakte van de verjaardag van juf Anja een ware happening. Als je 60 wordt, heb je ook zeker wel een feestje verdiend. Namens iedereen die zich bij het wel en wee van de Meander betrokken voelt, willen we juf Anja hierbij van harte feliciteren met haar verjaardag!

Echt feest.

Kind op maandag, week 48.

Thema: Vriend en vijand.

Jozua 5: 13 - 6: 27, 9 en 23: 1-26

Jozua komt een man met een zwaard tegen. ‘Hoor je bij ons of bij de vijand?’ vraagt hij. De man vertelt dat hij de aanvoerder is van het leger van de Heer. Met de priesters voorop dragen de Israëlieten de ark met de verbondstekst rond de stad Jericho. Op de zevende dag storten de muren in. Rachab, die de Israëlieten eerder geholpen heeft, wordt gespaard.

Ga lopend of fietsend naar school.

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer! Doe jij ook mee? Laat de auto staan en breng je kind(eren) vaker lopend of met de fiets naar school. Dit maakt de schoolomgeving veiliger. Ook doen kinderen die lopend of fietsend naar school gaan praktijkervaring op. Heb je geen kinderen? Vermijd dan schoolzones en houd je aandacht bij het verkeer. Dankjewel!

Veilig Verkeer Nederland.

Nederland leest.

Leesplezier!!!!

Een boek een eerste keer lezen voelt als het sluiten van een nieuwe vriendschap. Een boek herlezen lijkt op het opzoeken van een oude vriend. (Chambers, 2002)

Het belangrijkste middel om leesplezier te stimuleren is voorlezen! Voorlezen vanaf de geboorte totdat kinderen het beu zijn. Dat is trouwens niet van zodra zij zelf kunnen lezen, maar tot ver daarna blijven kinderen het leuk vinden te worden voorgelezen. Voorlezen is natuurlijk niet het enige wat u kan doen om het leesplezier bij uw kinderen te stimuleren. Praten over boeken en hierbij duidelijk maken dat alles kan en mag verteld worden, is van onschatbare waarde! Stel hen hierbij vragen en laat hen vertellen over wat ze lezen en wat ze hierbij wel/niet goed vinden. Vertel zelf ook over wat u leuk vindt in een verhaal. Bied uw kinderen boeken aan en zorg ervoor dat er boeken in de omgeving van uw kinderen zijn.

De invloed van ouders en leerkrachten is niet te onderschatten. Zij helpen tenslotte de kinderen bij het vinden en kiezen van goede teksten en verhalen. Zorg ervoor dat kinderen een eigen leesplekje hebben met een gevarieerd aanbod en werk rond en met boeken. Knutsel bijvoorbeeld rond een van hun lievelingsboeken of bedenk er een spel rond. Op het internet vindt u ongetwijfeld ideetjes zat. Natuurlijk kan u ook altijd raad vragen in de lokale bibliotheek. Zij helpen u met plezier verder!

Lees zelf ook met plezier, want zien lezen doet lezen!

Agenda.

  • 23 november - MR-vergadering.
  • 23 november - OR-vergadering.
  • 26 november - Swim2Play - groep 2 en 8.
  • 27 november - Schoolfinale voorleeswedstrijd.

Gefeliciteerd.

Bedankt voor deelname.

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van ReadyElements - "abc academic alphabet" • Wokandapix - "scrabble education text" • FotoRieth - "party cake flag"