Loading

Welkom bij de kindertriathlon leidsche rijn

Als bestuur hebben wij het besluit genomen de 2de editie van de Kindertriathlon Leidsche Rijn die op zondag 28 juni zou plaatsvinden niet door te laten gaan. De gezondheid van de deelnemers en omgeving staan voor ons op #1. Daarnaast zorgt de onzekerheid voor de komende maanden er voor dat wij geen verplichtingen kunnen aangaan. Wij betreuren dit besluit, maar zien simpelweg geen andere mogelijkheid. De deelnemers die zich hebben ingeschreven, de vrijwilligers en sponsoren hebben wij al persoonlijk geïnformeerd over het besluit. Nogmaals dank voor jullie support en enthousiasme.

Was dit het dan?? Nee zeker niet.

Een nieuwe datum is al gepland. Zondag 27 juni 2021 vindt de tweede editie alsnog plaats. Via Facebook en Instagram houden wij jullie op de hoogte. Dus blijf ons volgen.

Wat is triathlon ?

Onze missie is de jeugd van Utrecht in beweging te krijgen. Met dit evenement willen wij de jeugd samen naar buiten brengen en een sportieve uitdaging geven waar zij na afloop trots op kunnen zijn. Uiteindelijk verbindt sport en wil de stichting een bijdrage leveren aan de cohesie in de wijk.

Triathlon bevat drie onderdelen: zwemmen-fietsen-hardlopen. Dit evenement wordt ook ondersteund en erkend door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). De afstanden voor dit evenement zijn aangepast zodat het toegankelijk is voor iedereen met verschillende talenten.

Dit jaar kun je ook meedoen als team van drie waarbij je allemaal één onderdeel doet: zwemmen òf fietsen òf lopen. De teams doen de lange afstand: 150 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen (3 rondes), 1.350 meter rennen (3 rondes).

Scroll verder voor meer informatie over de drie verschillende onderdelen, de voorwaarden, hoe je je kunt inschrijven en de sponsormogelijkheden. Verder zoeken wij ook nog een vrijwilligers om er een fantastische en veilige dag van te maken.

Terugblik op editie 2019

Het fiets-parcours

het triathlon parcours

het zwem-parcours

Afstanden en voorwaarden

Serie 1 (8 t/m 9 jaar): 75 meter zwemmen, 4.200 meter fietsen (2 rondes), 900 meter rennen (2 rondes).

Serie 2 (10 t/m 13 jaar): 150 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen (3 rondes), 1.350 meter rennen (3 rondes).

Serie 3 Teams (8 t/m 13 jaar): 150 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen (3 rondes), 1.350 meter rennen (3 rondes).

De definitieve starttijden voor de verschillende series worden nog bekend gemaakt, maar zal waarschijnlijk rond 13 uur liggen.

Voorwaarden

Verkorte voorwaarden: • Een zwemdiploma A en B • Een deugdelijke fiets, voorzien van goed werkende remmen. Elk soort fiets is verder toegestaan, een racefiets is zeker niet noodzakelijk • Een fietshelm is verplicht tijdens het fietsen. Deze moet gedragen worden vanaf het moment dat de fiets gepakt wordt in de wisselzone en het moment dat deze daar wordt teruggezet • Een licentie van de triathlonbond. In de meeste gevallen zal de deelnemer deze nog niet hebben en kan eenvoudig een daglicentie gekozen worden bij de inschrijving.

Bekijk de uitgebreide voorwaarden door op onderstaande button te klikken:

Bij vragen over je inschrijving mail je met info@kindertriathlonleidscherijn.nl

Het zwem-parcours

Het zwemmen vindt plaats in het open water van Leonard Bernsteinkade / Musicalkade. Hier wordt de 75 en 150 meter gezwommen. De start vindt plaats in het water, er wordt gezwommen naar de eerste boei op 37 of 75 meter. Na het ronden van de boei zwem je naar de kant en loop je een stukje naar de wisselzone waar je fiets staat te wachten op je. Er wordt gezwommen met een badmuts en een zwembril is aan te raden maar niet verplicht. Het dragen van een wetsuit mag maar is afhankelijk van de temperatuur van het water.

De wisselzone

De plek waar je wissels van het zwemmen naar het fietsen en van het fietsen naar het lopen plaatsvindt, heet de wisselzone of Park Fermé. We gebruiken hiervoor de voetbalkooi tussen de Leonard Bernsteinkade / Musicalkade. In deze afgeschermde ruimte zet je de fiets en je loopschoenen klaar. Voordat je de fiets pakt zet je de fietshelm op en dan ga je weer het parcours op.

Het fiets-parcours

Je fietst over de prachtige Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark weer terug naar de Rijnkennemerlaan. Dan zit er 1 ronde op van 2.1 km. De 8 en 9 jarige gaan voor de 2de ronde en komen zo uit op 4.2 km. De 10, 11, 12 en 13 jarige kinderen gaan voor 3 rondes en komen zo uit op 6.3 km.....

Nu weer naar de wisselzone. Als je de fiets weer op je plek hebt teruggezet mag je de fietshelm pas afdoen. Uiteraard maakt het niet uit op wat voor een fiets je het parcours aflegt. Een fietshelm is verplicht en eventueel kun je van ons een fietshelm lenen.

Het loop-parcours

Je loopt op de Leonard Bernsteinkade over de kade heen en weer. Mooi toegankelijk voor het aanmoedigende publiek waar je het laatste onderdeel aflegt. De 8 en 9 jarige gaan voor 2de rondes en komen zo uit op 900 meter. De 10, 11, 12 en 13 jarige kinderen gaan voor 3 rondes en komen zo uit op 1.350 meter.

Hierna finish je onder de boog..... zo je Kindertriathlon Leidsche Rijn zit erop.

route naar de wedstrijd + parkeren

Kom als het kan met de fiets..... ben je gelijk al een beetje warm :-)

Meer route en parkeer informatie volgt later.

Wordt ook vrijwilliger

Als stichting kunnen wij veel in de organisatie en in de voorbereiding van het evenement. Op de dag zelf is dat echt onvoldoende. Het evenement heeft een dusdanige omvang dat dit niet kan niet zonder de hulp van enthousiaste vrijwilligers. Denk aan verkeersregelaars, begeleiders langs de route, entertainers, ehbo’ers, sterke mannen en vrouwen die ons helpen met de op en afbouw van het parcours, leggen van matten en plaatsen van dranghekken. In totaal hebben wij ruim 30 vrijwilligers nodig.

Het doel is om de dag veilig te laten verlopen en met alleen tevreden, lachende kinderen en trotse ouders als resultaat. Wij zien het al zo voor ons. Doe je mee….

Aanmelden kan via de mailbutton. Zet in de mail je naam en wat je graag wil doen of waar je al ervaring in hebt. Alle hulp is welkom! Mail ons dan door op onderstaande button te klikken.

Ivo, Tahlvik, Michiel en Edwin.

contact

mail info@kindertriathlonleidscherijn.nl

Volg ons op Facebook en Instagram

••••••••••••••••••

Foto's: Christie Brouwer (NTB), Merijn van Schaik en Edwin Herber