Loading

2020 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση

Σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος πραγματοποιήσαμε για ακόμα μια χρονιά το πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής & ανάλυσης. Μέσω του προγράμματος 68 γυναίκες ασθενείς με καρκίνο του μαστού και μέλη των οικογενειών τους έκαναν δωρεάν γονιδιακό έλεγχο για τυχόν γονιδιακή μετάλλαξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού και ωοθηκών

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

4 Φεβρουαρίου 2020

Ενώσαμε τη φωνή μας με την καμπάνια #IamAndIWill της UICC για την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο.

«Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε για να ενημερώνουμε – στηρίζουμε - διεκδικούμε μέχρι να μην υπάρχει κανένας θάνατος από καρκίνο. Είμαστε το Άλμα Ζωής. #almazois #worldcancerday»

To «Άλμα Ζωής» στην υποστήριξη της διατριβής «Ψυχοκοινωνικές παράμετροι και φυσική δραστηριότητα σε γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο στο μαστό»

Στην υποστήριξη της διατριβής της κα Ευφροσύνης Πατσού παρευρέθηκε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» κα Παρασκευή Μιχαλοπούλου. Η διατριβή χρηματοδοτήθηκε με τη μορφή υποτροφίας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Μείναμε σπίτι, μείναμε ασφαλείς, αλλά συνεχίσαμε να είμαστε εδώ για εσάς!

Προσαρμόσαμε τα προγράμματά μας και τις δραστηριότητές μας στις νέες συνθήκες και συνεχίσαμε αδιάλειπτα το έργο μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

«COVID-19 & Kaρκίνος Μαστού»: 1ος κύκλος δωρεάν webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού

Με στόχο τη στήριξη και την αξιόπιστη ενημέρωση των ασθενών με καρκίνο μαστού από ειδικούς επιστήμονες, στο πλαίσιο της έκτακτης συγκυρίας της πανδημίας τής COVID -19, που προσέθεσε στη ζωή τους έναν ακόμη σοβαρό και δύσκολο - ως προς τη διαχείρισή του - παράγοντα.

ΜΑΪΟΣ 2020

«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»: Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες που έχουν βιώσει καρκίνο μαστού

Ειδικοί επιστήμονες και επαγγελματίες προσέφεραν, επιλεγμένα Σάββατα, αξιόπιστη ενημέρωση και υπεύθυνη καθοδήγηση γύρω από εξειδικευμένα θέματα σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Α΄ Κύκλος: Μάιος - Ιούνιος 2020
Β' Κύκλος: Οκτώβριος 2020 - Ιανουάριος 2021

Λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά διαδικτυακά.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

«COVID-19 & Καρκίνος Μαστού»

Στόχος της ημερίδας η σφαιρική προσέγγιση της πανδημίας τής COVID-19 σε συνάρτηση με τον καρκίνο του μαστού, η αναζήτηση της αλήθειας σχετικά με τον τρόπο τον οποίο επηρεάζει σε πολλαπλά επίπεδα τις ασθενείς, με πρώιμο και μεταστατικό καρκίνο μαστού, και τις επιπτώσεις της στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της ημερίδας στα παρακάτω links:

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη: MSD (Μέγας Χορηγός) & Novartis (Υποστηρικτής)

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Webinars ομορφιάς για τα μέλη του «Άλμα Ζωής»

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης “Sephora Stands Classes for Confidence”, από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο, διοργανώθηκαν 3 διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) ομορφιάς για τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, 30 διοργανώσεις Race for the Cure®, 22 ευρωπαϊκές χώρες και χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλη την Ευρώπη ενώσαμε τις δυνάμεις μας με στόχο να διαδώσουμε δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να υπάρχει, παρά τις δύσκολες συνθήκες, και οι ασθενείς χρειάζονται τη στήριξή μας τώρα περισσότερο από ποτέ.

Για 3 ημέρες κατακλύσαμε το διαδίκτυο με μηνύματα και φωτογραφίες υποστήριξης, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης τα αισιόδοξα μηνύματα για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη στήριξη και την επιβίωση.

Σας ευχαριστούμε που μαζί κάναμε το digital Race for the Cure® 2020 στην Ελλάδα, τον μεγαλύτερο αγώνα #RFTC2020 της Ευρώπης.

Μαζί απομακρυσμένα αλλά πάντα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

το ρουχο τησ ζωησ

The Nine Muse Project

Mε αφορμή τον Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», η Jewelry Artist Σοφία Ζαράρη και ο Φωτογράφος Τάσος Βρεττός ένωσαν τον Οκτώβριο τις δυνάμεις τους για να αγγίξουν το φλέγον θέμα του Καρκίνου του Μαστού μέσα από τους δρόμους της τέχνης.

Eννέα Μούσες-μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» «φορούν το Ρούχο της Ζωής» με σκοπό να μεταδώσουν Πίστη, Ελπίδα και Έμπνευση σε εκείνες τις γυναίκες που με όλες τους τις δυνάμεις παλεύουν και αναμετρώνται με την ασθένεια, δίχως ο φόβος να τις καθηλώνει.

Συμμετείχαμε στο 8ο ReLive Yourself από την COCO-MAT, αφιερωμένο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και το Pillow Possitive Project

13 Οκτωβρίου: Ημέρα Ενημέρωσης για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού

Για ακόμα μια χρονιά μιλήσαμε ανοιχτά για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού, με σκοπό να μεταδώσουμε δυνατά το μήνυμα πως ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού μπορεί και αντιμετωπίζεται.

Στόχος μας η ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, η ενδυνάμωση των ασθενών αλλά και η καταπολέμηση του ταμπού που συνοδεύει τη διάγνωση της μετάστασης.

Βράβευση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στα Healthcare Business Awards 2020

Είχαμε τη χαρά να διακριθούμε για τη δράση του Συλλόγου στο πλαίσιο του πρώτου κύματος της πανδημίας, λαμβάνοντας το Silver Award στην κατηγορία «Δράσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19 - Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες». Το βραβείο παρέλαβαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κα. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου και η Αντιπρόεδρος, κα. Παρασκευή Μιχαλόπουλου.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», της ΕΧΕΜ και της ΕΕΑΜ

Με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, το «Άλμα Ζωής», η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (EXEM) και η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) προχώρησαν σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα συνεργασιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στη χώρα μας.

Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση της από ετών υπάρχουσας συνεργασίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της Πολιτείας για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τη διεξαγωγή πληθυσμιακών ελέγχων, την πιστοποίηση των Κέντρων Μαστού και των Ακτινολογικών Εργαστηρίων, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο μαστού, τη βελτίωση της επικοινωνίας γιατρού-ασθενούς, την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, τη σύσταση και λειτουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών καθώς και Εθνικού Μητρώου για τον καρκίνο του μαστού.

Πραγματοποιήσαμε διαδικτυακές ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε χώρους εργασίας.

Νοέμβριος 2020

Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης ποιότητας ζωής ασθενών με καρκίνο του μαστού, ξεκινήσαμε την online διεξαγωγή των ομάδων yoga & pilates, οι οποίες παρέχονται εντελώς δωρεάν στα μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής». #menoume_spiti #menoume_asfaleis

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Συμμετείχαμε σε συνέδρια και εκδηλώσεις

«COVID -19 & Kaρκίνος Μαστού»: 2ος κύκλος δωρεάν webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού

Ο 2ος κύκλος των webinars πραγματοποιήθηκε στις 7 & 10 Δεκεμβρίου 2020 και μέσα από αυτόν γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού είχαν την ευκαιρία να λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται καθώς και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τις θεραπείες τους στη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας τής COVID-19 στη χώρα μας.

Τα σταθερά προγράμματα του «Άλμα Ζωής»

Επιπλέον, συνεχίζουμε όλο τον χρόνο, προσαρμόζοντας στις συνθήκες, τα σταθερά, οργανωμένα προγράμματά μας για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού, για την ενημέρωση κάθε γυναίκας και για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Όλα τα προγράμματα του Συλλόγου παρέχονται δωρεάν.

Ατομική Συμβουλευτική

για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο, τηλεφωνικά και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ομαδικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

  • Ομάδα διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων
  • Ομάδα Οριοθέτησης και Επικοινωνίας
  • Ομάδα αυτογνωσίας
  • Διαχείρισης χρόνιου πόνου με τεχνικές mindfulness
  • Ομάδα στήριξης γυναικών που βρίσκονται στα 2 πρώτα χρόνια μετά τη διάγνωση

... και ομάδες βελτίωσης ποιότητας ζωής

yoga, ομάδα διακοπής καπνίσματος, παραδοσιακών χορών

Τηλεφωνική γραμμή στήριξης

Παρείχαμε ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες με εμπειρία πρώιμου ή μεταστατικού καρκίνου μαστού και τους οικείους τους σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης, που στελεχώνεται από Ψυχολόγο Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια.

μαθε τα δικαιωματα σου

Νομική συμβουλευτική

Η κοινωνική υπηρεσία του Συλλόγου παρέχει καθημερινά καθοδήγηση σε οποιαδήποτε γυναίκα με καρκίνο μαστού τη χρειάζεται, ενώ Νομικός Σύμβουλος παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές σε εβδομαδιαία βάση, τηλεφωνικά.

Εθελοντικό Πρόγραμμα Στήριξης Γυναικών με Καρκίνο Μαστού από γυναίκες με την ίδια εμπειρία

Εκπαιδευμένες εθελόντριες του Συλλόγου συνέχισαν, παρά τις δυσκολίες, να παρέχουν πρακτική και συναισθηματική στήριξη σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, σε 4 Νοσοκομεία της Αττικής.

Οι εθελόντριες ακολουθούν 3μηνη εκπαίδευση από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τα πρότυπα του διεθνούς προγράμματος Στήριξης Γυναικών με την ίδια εμπειρία Reach to Recovery International.

«Χάρισε Δύναμη»

Συνεχίσαμε για 6η χρονιά το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών "Χάρισε Δύναμη", με στόχο την παροχή περουκών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία.

Μαζί έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε περισσότερες από 52.000 κοτσίδες και ήδη 620 γυναίκες έχουν λάβει την περούκα τους εντελώς δωρεάν μέσα από το πρόγραμμα.

Πρακτικές συμβουλές ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής

Κάθε Τετάρτη, γυναίκες στη φάση των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού έλαβαν πρακτικές συμβουλές ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής από διατροφολόγο και αισθητικό.

Πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς πανελλαδικά

Χειρουργός Μαστού ή Ογκολόγος – Παθολόγος, Κοινωνική λειτουργός και εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" πραγματοποιούν ενημερωτικές παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Πλατφόρμα υπενθύμισης προληπτικού ελέγχου

Το «Άλμα Ζωής» για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού

Ιστοσελίδα για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού

  • ΜΑΘΑΙΝΩ για τη διάγνωσή μου
  • ΣΥΝ-ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ για την αντιμετώπιση
  • ΦΡΟΝΤΙΖΩ για την ποιότητα ζωής μου
  • ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για την ψυχική μου υγεία

MY alma

H mobile εφαρμογή «ΜY alma» είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού

...και είναι πλέον διαθέσιμη και στα Αγγλικά!

H mobile εφαρμογή "MY alma" υλοποιείται με την υποστήριξη του διεθνούς βραβείου SPARC που απονεμήθηκε στο «Άλμα Ζωής», μέσω της συνεργασίας της Ένωσης για το Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) και της Pfizer Inc.

Ευχαριστούμε πολύ τους υποστηρικτές των δράσεων μας

και ευχαριστουμε και ολουσ εσασ για την υποστηριξη σασ!

Credits:

Created with images by kkolosov - "analysis biochemistry biologist" • lograstudio - "yoga exercise fitness" • rudamese - "relax relaxation hands"