Loading

Nørre Aaby Realskoles nyhedsbrev Oktober 2019

Velkommen til Nørre Aaby Realskoles digitale nyhedsbrev, der udkommer ca. en gang om måneden og indeholder historier fra hverdagen på NAAR – fra vuggestue, børnehave og SFO til alle afdelinger på skolen; indskoling, mellemtrin og overbygning.

Kære læsere af nyhedsbrevet

Hermed endnu en udgave af Nørre Aaby Realskoles nyhedsbrev, hvor vi har samlet nogle af den forgangne måneds begivenheder og ser frem til den kommende tid.

Vi har nu holdt orienteringsmøder på alle årgange. Her har lærerne fortalt om arbejdet i klasserne og årets gang. For tre uger siden offentliggjorde vi årsplanerne for fagene. Her kan I se de emner, som eleverne kommer til at arbejde med. Som sædvanligt er årsplanerne vejledende i forhold til tid (hvornår og hvor længe emnerne bearbejdes). Vi må tage højde for, at emner kan tage længere eller kortere tid, eller at aktuelle begivenheder kan ændre (tids-)planen. På møderne blev der også valgt forældreråd. Igen i år vil jeg gerne opfordre til, at man bakker deres arrangementer op. Det er guld værd for både elever og jer forældre, at man mødes i andre regi.

Der har været mange begivenheder på NAAR den sidste måned, men et high light er vores 10-års jubilæum for ”Austausch” (udveksling) med vores venskabsskole Eichenschule i Scheessel mellem Hamborg og Bremen. I denne anledning var ikke alene elever og lærere rejst til Nørre Aaby, men også skoleleder Christian Birnbaum kom til Danmark.

Husk, at vi sidst i denne måned holder ekstraordinær generalforsamling den 29. oktober med eneste punkt at få valgt af ny tilsynsførende. Indkaldelsen ligger på ForældreIntras opslagstavle.

Med venlig hilsen

Carsten Krag, skoleleder

NAAR det er vigtigt at hygge sig

Fredag den 30. august var eleverne i 9. Syd inviteret hjem til deres klasselærer Ulla Arndt.

Klassen fik hygget igennem med pizza, lejrbål, overnatning i telt og dejlig morgenmad om lørdagen.

En skøn tur med fokus på klassens fællesskab!

9. Syd hos Ulla Arndt.

10 år med tysk udveksling

Fra tirsdag den 27. august til tirsdag den 3. september var 12 af eleverne på 8. årgang på udveksling i Scheessel i Tyskland.

Den 2. september fejrede de 10-årsjubilæum for den dansk-tyske udveksling mellem Nørre Aaby Realskole og Eichenschule i Scheessel. Aftenen bød på taler, billeder og historier fra de 10 års udveksling, grillmad og folkedans. Skoleleder Carsten Krag deltog også i festlighederne og fulgtes dagen efter med NAAR-eleverne hjem til DK.

Her kan du se lidt billeder fra elevernes oplevelser i Scheessel.

I uge 39 havde udvekslingseleverne så besøg af eleverne fra Eichenschule. Om fredagen tog de imod tyskerne på stationen i Nørre Aaby. Weekenden blev brugt hjemme hos de danske familier, og hele ugen stod på forskellige aktiviteter og udflugter - og ikke mindst planlægning af den jubilæumsfest, som blev afholdt på NAAR torsdag aften. Temaet for festen var eventyr, og eleverne opførte to teaterstykker iført nogle flotte masker, som de lavede under deres udveksling i Tyskland.

I forbindelse med 10-årsjubilæet kom både skoleleder Christian Birnbaum og koordinator Udo Grenz-Gieseke fra Eichenschule til NAAR i går. Med sig havde de et fint, lille pæretræ (bemærk skolelederens efternavn), som de forærede Nørre Aaby Realskole. For 10 år siden – da de var her første gang – forærede de os et æbletræ.

Tusind tak til lærere og elever fra Eichenschule for endnu et spændende udvekslingsforløb - og for de ni foregående af slagsen!

NAAR elevrødderne samles

Elevrådet er kommet godt i gang med dette skoleår og har fået valgt en formand, næstformand og sekretær.

På Nørre Aaby Realskole består elevrådet af elever fra 7.-10. klasse, som mødes ca. en gang om måneden.

Elevrådets medlemmer 2019/2020:

7.N Aksel og Claudia, 7.S Oscar og Illia, 8.N Katrine og Mathilde, 8.S Anna (sekretær) og Nicklas, 9.N Lone og Christian, 9.S Jeppe L. og Josephine (næstformand), 10.V Signe (formand) og Sigurd.

Elevrådsmøde.

Flest og færrest

Børnene i 0. klasse er kommet godt i gang med skoleåret, som både handler om at lære noget fagligt og om at lære hinanden og skolen godt at kende. At blive trygge ved at gå i skole på NAAR.

En dag i starten af september blev alle årgangens børn sendt ud på et flest og færrest-løb med forskellige poster. De skulle vurdere, hvilke farver der var henholdsvis flest og færrest af på posternes kort og derefter udfylde et skema med deres resultat. En sjov aktivitet med gang i både hjerne og krop.

Flest og færrest-løb.

NAAR skolevalget står for døren

På Nørre Aaby Realskole holder vi informationsmøde om vores førskole mandag den 28. oktober kl. 18.30.

Alle forældre med børn, der begynder deres skoleliv i 2020, er velkomne til at høre om Ællingerne. Vi vil fortælle om:

  • Førskolen – dagligdag og temaer
  • Børnehaveklassen
  • Indskoling
  • Nørre Aaby Realskole generelt

På mødet kan I desuden møde en del af personalet i førskole, SFO og børnehaveklassen.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Skulle der være spørgsmål til ovenstående, er I meget velkomne til at kontakte skolen på tlf. 6442 1519 eller på skole@naar.dk

De elever, der efter Ællingetiden begynder i vores 0. klasser, er godt rustet til de udfordringer, som de møder i skolen. Førskolen Ællingerne er begyndelsen på et liv i en skole, hvor vi vægter faglige udfordringer, trivsel og traditioner højt.

Portræt af skoleleder Carsten Krag

I anledning af Carstens 25-års jubilæum på Nørre Aaby Realskole har journalist Mia Harm Madsen interviewet vores skoleleder og skrevet et portræt.

Læs portrættet her. Artiklen er bragt i både Fyens Stiftstidende og i Melfar Posten.

Carstens jubilæum i august.

Venskabsklasser

0. og 4. årgang står ved siden af hinanden til morgensang, og første tirsdag i hver måned skal venskabsklasserne lave nogle aktiviteter sammen. De to årgange er nemlig hinandens venskabsklasser.

Den første tirsdag i september læste 'de store' elever højt for børnehaveklassens børn, og bagefter havde 4. årgang arrangeret en leg, som de alle skulle lege sammen.

Venskabsklasserne har dels til formål at lade de ældste elever lære fra sig i forhold til det faglige, men lige så vigtigt er det, at elevernes leg og hygge på tværs af årgangene skaber trivsel på skolen.

På NAAR er vi sikre på, at når børnene trives, både fysisk og psykisk, lærer de bedre.

Idrætsdag 2019

Sådan så det ud, da der var fælles opvarmning i salen den 9. september.

8. Nord på tur til Fænø Kalv

Fra torsdag den 12. til fredag den 13. september var eleverne i 8. Nord på klassetur til Fænø Kalv, som er en lille ø midt i Lillebælt.

Torsdag morgen mødtes klassen på skolen, hvorefter de cyklede til Middelfart Marina, mens forældrene transporterede bagagen. Klassen blev sejlet til Fænø Kalv, hvor de slog telte op og fik spist deres madpakker. Med sig havde de tre af klassens fædre og klasselærer Herdis.

Resten af dagen stod på forskellige aktiviteter og lidt 'fri leg'. Eleverne skulle bl.a. skrive citater på sten, bygge deres eget toilet og lære lidt om insekter og planter på øen. De fik også hilst på vædderen Svend. Til aften tilberedte de mad over bål, og senere på aftenen var der lejrbålshygge med skumfiduser, chips osv.

Da klassen vendte tilbage til NAAR næste formiddag, stod forældrene klar med kram og kage.

Mads: "Det var en rigtig hyggelig tur! Man får altid et bedre sammenhold, når man er på tur og overnatter sammen. Det bedste var, at vi kunne gå rundt på øen og udforske den på egen hånd. Før turen var jeg lidt i tvivl, om det ville blive sjovt på sådan en lille ø, men det var bare rigtig hyggeligt og sjovt."

Julie: "På sådan en tur får man snakket med nogle andre, end man plejer. Vi havde også tre nye elever i klassen, som var med, og vi lærte dem meget bedre at kende. Jeg var lidt skeptisk i forhold til det der med, at der ikke var noget toilet og sådan noget, men da vi først var der, gik det jo fint. Det var en mega hyggelig tur, og der var en afslappet stemning. Alt i alt en rigtig god tur!"

10. klasse på NAAR?

Tag 10. klasse på Nørre Aaby Realskole - og klar dig bedre på din ungdomsuddannelse.

  • Opnå bedre karakterer
  • Mød nye venner
  • Bliv klar til videre uddannelse

Vil du se, om 10. klasse hos os også kunne være noget for dig, er du meget velkommen til at besøge os, så vi kan vise dig og dine forældre skolen.

Har du spørgsmål? Ring på tlf. 6442 1519, eller skriv til skole@naar.dk

Læs mere om vores 10. klasse på naar.dk.

Den kommende tid på NAAR

I uge 41 er der temauge om klima.

Fredag inden efterårsferien deltager vi i Skolernes Motionsdag.

I uge 42 holder vi efterårsferie.

Mandag den 28. oktober holder vi informationsmøde om vores førskole Ællingerne.

Den 29. oktober holder vi ekstraordinær generalforsamling med valg af ny tilsynsførende.

Find os på Facebook, Instagram og Youtube!