Loading

Avond4Daagse 2019 Laatste informatie van de ouderraad

Beste ouder(s), verzorger(s),

Via deze weg ontvangt u de laatste informatie over de avondvierdaagse die vanavond start.

Met vriendelijke groet,

De ouderraad

Namens de organisatie van de Avond4Daagse:

Ieder jaar lopen meer dan 2.500 wandelaars, jong en oud, mee met de Avond-4-daagse van Nijverdal. Vier dagen wandelen over de mooiste wegen en paden in en om Nijverdal. De startdag dinsdag gaat de route langs de ijsfabriek van Ben&Jerry’s in Hellendoorn waar het bedrijf de deelnemers trakteert op een heerlijke versnapering. Op de woensdag en donderdagroutes staan er route sponsoren opgesteld in de route die ook een lekkere traktatie aanbieden aan alle deelnemers. Tijdens de laatste editie waren dit AH uit Nijverdal en Bakkerij Nollen eveneens uit Nijverdal.

De beide JUMBO winkels in Nijverdal en Kruidenwijk zijn hoofdsponsor. Jumbo maakt het mogelijk dat wij de 4-daagse laagdrempelig kunnen houden en toch zoveel kunnen bieden. Onze 4-daagse is met zijn voorinschrijf-geld van 4 euro de laagste in een grote regio.

De laatste avond is er de laatste kilometers van de afstanden de zogenaamde Grote Intocht. Een grote menigte mensen langs de kant van de route, duizenden vlaggetjes in de laatste straat, muziek tussen de wandelaars en langs de route, dansende majorettes en een swingende mascotte. Tijdens de laatste avond worden door de deelnemers zoveel mogelijk het thema uitgedragen.

Iedereen uit de regio maar ook daarbuiten, mag deelnemen aan onze 4-daagse. Iedere ingeschreven deelnemer krijgt na de 4-daagse een herinnering (medaille). Ook kunnen honden (gratis) meelopen en krijgen ook een traktatie onderweg aangeboden door Pet’s Place Nijverdal. Honden krijgen geen herinnering.

Elke deelnemer loopt op eigen risico.

Starttijden

De Es start dit schooljaar als allereerste school. Dat betekent dus dat we op tijd vertrekken en (logischerwijs) ook als eerste weer terug zijn.

10 kilometer: 18.00u aanwezig, 18.15u vertrek.

5 kilometer: 18.15u aanwezig, 18.30u vertrek.

Routes

Omdat we de school zijn die als allereerste vertrekt, kunnen we niet 'gewoon' achter de school voor ons aan lopen. Daarom brengen we de routes nog even extra onder de aandacht. De routes zijn te vinden op onderstaande link. Daarnaast ook de links naar de beschrijving van de routes per dag.

Slecht weer voorspeld?

Bij (naderend) onweer kan de organisatie besluiten om een wandeldag af te lassen. Als een wandelavond wordt afgelast, dan zal dit in die middag worden bekendgemaakt op social media en voor scholen op de app (Whatsapp).

Bij onweer op de avond als de deelnemers al onderweg zijn, dan zal de 4-daagse ook worden afgebroken. Dit zal gecommuniceerd worden via de verkeersregelaars in de routes die op hun beurt weer de deelnemers hiervan op de hoogte stellen. Iedereen wordt dan verzocht om de wandeling af te breken en huiswaarts te keren. Eveneens zal dit kenbaar worden gemaakt op social media en in de groepsapp voor scholen.Mocht je verrast worden door onweer? Bij onweer zo snel mogelijk een overdekte schuilplaats (huizen, boerderijen, schuren, etc.) zoeken. Als er geen overdekte schuilplaats voorhanden is, dan zoeken de naar een greppel op of ander laaggelegen gebied op om te schuilen. Schuilen onder een boom of bij een lantaarnpaal is niet veilig! Houdt zonodig auto’s aan om een lift te vragen.

LET OP: Er is GEEN herstart na een afgelasting/onweer.

Wat krijgen de kinderen uitgereikt?

  1. Schoolshirt
  2. Stappenteller
  3. Geel polsbandje
  4. Stempelkaartje

Stappenteller

Elk kind krijgt van de organisatie een stappenteller. Deze is vanmorgen uitgereikt aan alle leerlingen die meedoen.

Polsbandje

Kinderen die deelnemen aan de Avond4daagse krijgen een geel polsbandje. Bewaar deze goed, want als je deze na de Avond4Daagse inlevert bij de Jumo in Nijverdal of Hulsen krijgt hiervoor een doos met ijs!

Ijs-stempelkaart

Kinderen die meelopen krijgen een stempelkaart van ijssalon de Gulle Goedzak. 4 stempels is een gratis ijsje. Ook deze stempelkaart is vanmorgen uitgedeeld.

Credits:

Created with an image by ronomore - "thunder thunderstorm violet"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.