Loading

Fiddle Gang Vrtni kavč festival, Selšček, 9. 5. 2021

V času korona virusa ni bilo javnih kulturnih prireditev. Vse je bilo prepovedano od oktobra. Šele sredi maja so bile dovoljene prireditve z do desetimi obiskovalci.

Nataša, Majda in Slavko so v Selščku pripravili "Vrtni kavč festival", kjer je nastopil:

Godalkanje Fiddle Gang v zasedbi:

  • Ajda Cvek - violina, vokal, čaranga
  • Ana Lazar - violina, vokal
  • Bojan Cvetrežnik - električna mandolina, violina
  • Barja Drnovšek - električni bas, violina

Godalkanje Fiddle Gang je zasedba, sestavljena iz najstnic in najstnikov, ki so svoj življenski stil predali glasbi in ki poleg rednega Godalkanja pod mentorstvom Bojana Cvetrežnika in Barje Drnovšek obiskujejo tudi mednarodne izobraževalne kampe v različnih državah. V zadnjih dveh letih pred epidemijo so jemali dih publiki v Luksemburgu, Belgiji, Italiji, Španiji, Srbiji, Nemčiji in seveda v Sloveniji. Od leta 2018 ponavadi nastopajo v 5 - 10 članski zasedbi, na tokratnem koncertu v Selščku pa so na pobudo Ane in Ajde nastopili v manjši zasedbi dveh mentorjev (Bojana in Barje) ter dveh najbolj angažiranih učenk (Ane in Ajde). Njihov repertoar je večinoma sestavljen iz ljudskih viž iz različnih evropskih držav.

Zaradi korona-ukrepov gledalcev ni moglo biti prav veliko. Le toliko nas je bilo dovoljenih, čeprav so bili okrog nas celi kvadratni kilometri svežega zraka in sonca. Še vreme se je razveselilo nastopa in očistilo nebo, da je sonce sijalo kot reflektor v gledališču.

O vrtnem kavč festivalu lahko preberete več v članku časopisa Delo. Misel iz objavljenega prispevka:

Glasba vedno najde pot. Poziv Vrtnega kavč festivala Festival je opozorilo, budnica in hkrati izvajanje kulture v praksi. Podprite kulturo in se pridružite prvi ediciji Vrtnega kavč festivala. Na sveži zrak in v dobro družbo povabite vse, ki že neznosno pogrešajo kulturne dogodke v živo.

Nataša in Majda sta lepo poskrbeli za nastopajoče in obiskovalce prireditve.

Nastop je bil zaključen, a s tem še ni bilo konec srečanja. Na koncu je zapela še Katja, spremljala pa jo je Barja.