Loading

De Es Nieuwsbrief #9

We maken er een feest van...

Een voorleeswedstrijd, schoen zetten op school en pepernoten bakken. Een paar voorbeelden van activiteiten die plaats vonden de afgelopen week. Enthousiaste kinderen, leerkrachten en ouders. Wat is het fijn om te zien en te ervaren dat we samen voor deze positieve sfeer zorgen door creatieve en innovatieve ideeën. De voorleeswedstrijd was digitaal te volgen, de kinderen voetbalden buiten en groeven allerlei gangen zodat het water van het nieuwe speeltoestel naar een kuil kon lopen en de OR ondersteunt het team enorm bij alles rondom Sinterklaas. Kortom we maken er samen een feest van! In deze nieuwsbrief leest u hier meer over. We wensen u veel leesplezier.

Voorleeswedstrijd 2020

De voorleeswedstrijd zit er weer op! Gisteren mochten maar liefst 18 kinderen hun voorleestalent laten horen. Ieder kind heeft dat, op zijn of haar eigen manier, op een geweldige manier gedaan. We kijken terug op een gezellige en sfeervolle wedstrijd. Het was genieten! Spannend was het steeds tot het eind! Wie wist het publiek, met zijn of haar voorleesboek, helemaal mee te voeren in het verhaal? Wie wist de spanning goed op te bouwen? Wie wist zijn stem zó te gebruiken dat die feilloos aansloot bij de tekst? Het is de juryleden knap moeilijk gemaakt! Toch is de jury tot unanieme keuzes gekomen!

Nathan de Groot (groep 2) is voorleeskampioen van de onderbouw geworden. Met zijn prentenboek 'Er zit een draak in je boek' wist hij het publiek helemaal mee te voeren in het verhaal! Wat knap!

In de middenbouw kwam Suus van Baars (groep 5) uit de bus als voorleeskampioen. Zij las voor uit 'Konijn & Beer - Herrie in het hol' en wist zich heel goed in te leven. Suus gebruikte haar stem op een prachtige manier en het was dan ook erg fijn om naar haar te luisteren.

Lise Dijkstra (groep 8) is gekozen als voorleeskampioen bovenbouw. En dat is niet voor het eerst! In haar schoolloopbaan op De Blenke en De Es heeft Lise maar liefst vier keer mee mogen doen aan de voorleeswedstrijd en tot drie keer toe is zij voorleeskampioen geworden! Erg bijzonder! Dit keer las Lise voor uit 'Oorlogsgeheimen'. Daarmee wist ze de jury en het publiek helemaal in te pakken; iedereen was geboeid tot en met! Dit schooljaar mag Lise nog een keer haar voorleestalent laten horen in het ZINiN theater te Nijverdal. In januari of februari gaat zij 'strijden' met kinderen uit groep 7 of 8 van andere scholen om de titel 'Lokale voorleeskampioen'.

Nathan, Suus en Lise, van harte gefeliciteerd!

Maar... hierbij ook een felicitatie aan alle andere deelnemers. Het is per slot van rekening al heel bijzonder wanneer je uitgekozen bent om mee te mogen doen aan de schoolfinale.

Winnen doe je samen! 🙂

De wedstrijd was voor (groot)ouders thuis te volgen via een livestream. We zagen dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid. Fijn; heel hartelijk dank voor uw betrokkenheid. We hopen dat u, net als wij, heeft genoten van de wedstrijd!

Voorleeswedstrijd 2020

Sinterklaas op de Es

Vrijdag 4 december is het zover! Sinterklaas komt naar basisschool De Es. Dit keer zal er geen grote aankomst zijn zoals we gewend zijn. Ook hierbij moeten we rekening houden met corona. Voor de kinderen zal het feest er niet minder leuk om zijn!

De kinderen van groep 1 tot en met 4 mogen vrijdag allemaal binnenkomen via de hoofdingang van de school! De kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen via hun 'eigen' ingang naar binnen. Net zoals alle andere dagen hebben we ook op de dag van het Sinterklaasfeest een inloop vanaf 8.15 uur.

Pepernoten bakken in groep 2 en alle kinderen mochten hun schoen zetten.

Kindviering

Kinderen mogen, anders dan volwassenen, gewoon bij elkaar blijven komen. Maar ook voor hen kan het een verwarrende tijd zijn met veel beperkingen. Als Protestantse gemeente te Hellendoorn willen we extra aandacht aan onze kinderen geven. Daarom nodigen we alle kinderen (van 4 tot 12 jaar) uit voor een speciale kinderviering op 29 november in de Leerkamer. Alleen voor kinderen, ouders mogen niet meer naar binnen. De leiding zal de kinderen buiten opvangen. Om een beeld te hebben hoeveel kinderen er komen, graag aanmelden via aanmelden@pghellendoorn.nl met als onderwerp ‘kinderviering’. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 27 november.