Loading

De Es Nieuwsbrief #4 18 september

De tijd vliegt...

Er zijn al vijf schoolweken voorbij gevlogen en dat is een goed teken. Het betekent dat we veel fijne en mooie momenten meemaken. In deze nieuwsbrief willen wij enkele momenten uitlichten. Verder schrijven we over het corona-rooster, beslisboom en het parkeren voor de school.

ANWB Streetwise

Op woensdag 16 september vond Streetwise op onze school plaats. Om kinderen beter te leren omgaan met het drukke verkeer, heeft de ANWB het programma Streetwise ontwikkeld. Een praktisch en leerzaam verkeerseducatieprogramma, dat helpt bij het verkeersvaardig maken van kinderen.

Groep 1 & 2 oefenden met oversteken en het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden. Ook leerden ze waarom het belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.
Groep 3 & 4 oefenden veilig oversteken over een zebrapad en tussen 2 auto’s. En leerden begrijpen waarom je in de auto een kinderzitje en autogordel moet gebruiken. Omdat het aantal verkeersslachtoffers stijgt, met name onder de jonge onervaren fietsers, stimuleert de ANWB in samenwerking met de Edwin van de Sar foundation het gebruik van een fietshelm. De instructeurs vertelden over het belang van een fietshelm. En alle leerlingen uit groep 3 & 4 kregen een fietshelm mee naar huis.

Groep 5 & 6 leerden over de remweg van de auto en de invloed van de reactietijd op die remweg. De leerlingen mochten plaatsnemen op de bijrijderstoel van de ANWB lesauto en zelf remmen. Ook hier kwam het gebruik van de autogordel en een zitverhoger aan bod. Groep 7 & 8 trainde hun praktische fietsvaardigheid. Ze moesten fietsen over een uitdagend parcours en oefenden moeilijke manoeuvres. Ook fietsten ze met een zware rugzak op om zich zo voor te bereiden op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Coronarooster

In verband met Covid 19 hebben wij aangepaste schooltijden omdat alle kinderen op school lunchen. Eerder dit schooljaar informeerden wij u over het feit dat we voorlopig nog volgens het coronarooster blijven werken. Er is nu met alle scholen binnen de stichting 'Ieder kind telt' afgesproken dat dit rooster tot aan de kerstvakantie gehandhaafd wordt.

Dilemma

Dilemma's ...

Je wordt 's morgens wakker, gaat je bed uit, loopt naar de kamer om de kinderen wakker te maken en ziet dat je kind verkoudheidsklachten heeft. Wat doe je dan?

Je hebt zelf klachten, maar de kinderen zijn topfit: mogen die dan wel naar school?

Het hele gezin is verkouden en de volwassenen zijn negatief getest op COVID-19. Mogen de kinderen dan wel naar school? Ze zijn verkouden, maar er is geen sprake van Corona.

Een paar dilemma's die in de afgelopen tijd steeds vaker naar voren kwamen.

Het is momenteel ook erg lastig door alle berichten en aanpassingen om duidelijk te hebben wat nu wel en niet mag.

Als school zijn we voorzichtig rondom verkoudheid, omdat we willen voorkomen dat leerlingen of leerkrachten elkaar besmetten, ook al is het vaak een onschuldig verkoudheidsvirus.

We besteden daarom extra aandacht aan de persoonlijke hygiëne en zullen vaker wijzen op het wassen van handen en houden van afstand.

Mocht u 's morgens in een dilemma komen: het gebruik van 'gezond verstand' geeft vaak de beste richting.

Wel of niet naar school?

Op basis van de RIVM richtlijnen is er door Jeugdartsen Nederland en BOink een beslisboom ontwikkeld. Dit is een leidraad voor ouders, medewerkers in de kinderopvang en scholen. Met deze beslisboom kun je beoordelen of een verkouden kind wel of niet naar school mag.

Een kleine impressie van de wijze waarop de kinderen werken, spelen en leren rondom het thema 'Het wonder van jou'.
Created By
Robbert Flim
Appreciate