Loading

Duo Graphology: Patrick Housen (live-electronics) & Lukas Huisman (piano) & Bie Hinnekint

We inviteerden duo's met een partner met dementie bij muziek.

We registreerden tijdens elke sessie alles. Uit die opnames manifesteerden zich:

In co-creatie met

EricGerda - ErwinViviane - BartJacques - LutRita - BartChristiane - SabineLuc - ChrisjeMarc - ElsieMarc - ErnestRita - AnnieOmer

A soundscape is any collection of sounds, almost like a painting is a collection of visual attractions, (…) When you listen carefully to the soundscape it becomes quite miraculous." R. Murray Schafer.

Luister ...

Met dank aan

Lukas Huisman deed ervaring op in Woonzorgcentrum Het Heiveld, waar hij twee jaar geleden meedeed aan het project Levende Jukebox. Vorig jaar was hij coach van de nieuwe groep die met een gelijkaardig project in Het Heiveld stage liep. Hij speelde eveneens een concert tijdens een CasAperta Muzieksalon.

Patrick Housen ademt ‘Live-electronics’ en beschouwt zichzelf als ‘reactief ’ kunstenaar. Gewapend met zijn multimediale set-up is hij benieuwd muzikale dialogen te creëren met de deelnemers.

DEMO-MEMO is een initiatief van Bie Hinnekint van The Courage to Grow Old in samenwerking met S.M.A.K. Gent. Zij wenst de opgedane ervaring met beeldende kunsten uit te breiden naar auditieve/muzikale poëtische creaties. The Courage to Grow Old verbindt de wereld van ouderenzorg met die van de kunsten en wil zo een andere beeldvorming en beleving van ouderdom verkennen en tonen.