Perron perikelen

Om de tijd te doden doe ik alsof ik geinteresseerd ben in de broodjes.

Een jongen die er net een heeft gekocht loopt vastberaden mijn kant op. Wanneer hij me ziet staan vertraagt hij zijn pas.

''Wil je de magnetron gebruiken?'' vraag ik hem. Hij knikt.

''Dat kan. Ik sta hier alleen om mijn telefoon op te laden.'' Zijn blik schiet naar het plafond, waar mijn telefoonkabel vanuit ongemakkelijke hoogte uit een instabiel ogend stopcontact bungelt. Lachend warmt hij zijn broodje op.

Ja, ik moest toch wat. Met een lege batterij, enkel geld op mijn spaarrekening, een negatief fortuin op mijn OV-chipkaart en plannen om de trein te nemen. Het vinden van een stroompunt was geen eenvoudige tak en ik kon er pas bij na wat onhandige sprongen, maar het werkt.

Een aantal vreemde blikken later vind ik mezelf op een overvol perron. Mijn ogen blijven hangen op een vurige avondlucht. De zon is al achter de huizen gezakt en laat een prachtig kleurenpalet achter.

De rokers zijn silhouetten, hun sigaretten ademen grijzen slierten uit. Als de laatste verflaag op dit schilderij. Een man met en hoge hoed komt naast me staan en neemt een foto.

Ik vraag me af of mijn batterij nog wat leven heeft na het plafondladen, en of ik dit dan vast moet leggen. Een tweede vraag schiet in mijn brein. Voor wie zou ik die foto maken? Om mezelf later te kunnen herinneren aan dit moment, of om met anderen te delen dat ook ik vandaag iets moois zag?

Misschien moet ik het laten bij de realiteit en nog even genieten. Misschien hoef ik niet de foto te maken die tientallen mensen om me heen inmiddels aan het maken zijn.

Achter me hoor ik een naderende trein, dat moet de mijne wel zijn. In een reflex grijp ik naar mijn mobieltje. 1%. Ik maak de foto, stuur het naar mijn beste vriendin en stap de trein in.

Bedankt voor het meereizen! Ik check weer uit, tot volgende week..
Created By
Iris Penning
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.