Loading

Introduksjon til Aware Parenting GRATIS WEBINAR

Hvordan vi skal "oppdra" barna våre har lenge vært gjenstand for diskusjon - og metodene og tilnærmingene varierer. Mammarevolusjon støtter tilnærminger som har fokus på å ivareta barnas integritet i møte med omsorgspersonene, nettopp for å bygge sunne, trygge og empatiske personer. Vi har dessuten tro på at en slik tilnærming er med på å gjøre hverdagen mindre stressende og turbulent også for oss foreldre. I dette webinaret ser vi nærmere på Aware Parenting.

"Aware Parenting er en filosofi om barneoppdragelse som har potensiale til å forandre verden. Basert på banebrytende forskning og innsikt i barneutvikling, stiller Aware Parenting spørsmålstegn ved de fleste tradisjonelle antagelser om oppdragelse av barn, og foreslår en ny tilnærming som kan gi oss et viktig og nødvendig skifte."

På webinaret snakker vi om:

 • Hva er Aware Parenting?
 • Hva er tilknytningsomsorg og hva gjør Aware Parenting unikt?
 • Hvordan bruke AP-prinsipper i praksis?
 • Hvordan skape en solid og sunn tilknytning til barnet?
 • Hvordan "oppdra" barn uten belønning og straff?
 • Viktigheten av å bearbeide opplevelser og stress
 • Den viktige gråten - hvorfor gråter barn?
 • Hva er egentlig "sutring"?
 • Hvordan vi kan møte gråt på en sunnere måte
 • Gråt, amming og å unngå kontrollmønster

Webinaret passer for deg som...

 • ...er gravid og ønsker å forberede deg på mammarollen
 • ...har barn og ønsker deg flere gode verktøy i hverdagen
 • ...har barnebarn du ønsker det beste for
 • ...jobber med barn (barnehage, skole e.l.)

Webinaret ble holdt mandag 12. oktober

Registrer deg med e-postadressen din, så får du tilgang til opptak av webinaret!

Hvem deltar?

Kristine Oddvin Andersen

Helse- og kostholdsveileder og initiativtaker til Mammarevolusjon

Kristine er utdannet kommunikatør fra NTNU og Kostholdsveileder TMS, og jobber for å inspirere flere til å ta en aktiv rolle på egen helsereise. Visjonen er en Helserevolusjon og en Mammarevolusjon – for å sette kvinnehelse på agendaen, samt bevisstgjøre og backe mammaer til å navigere på mammareisen i en moderne verden. Kristine er mamma til Vår, født i 2015.

Nicoline Stang

Nicoline studerer til å bli en lærer innenfor ulike metoder for terapi, selvutvikling og helbredelse av det "indre barnet", blant annet Aware Parenting med Marion Rose og Systemoppstilling med Tore Kval.

Nicoline er mor til Viljar på to år og venter barn nummer to i oktober. I tillegg er hun deltids "bonusmamma" til Alma på sju år. Hun er bosatt med sin forlovede på Nesodden og arbeider som selvstendig næringsdrivende med norsk tradisjonskost og kultivering/foredling av ville vekster i tillegg til studiene.

Marte B. Willumsen

Marte studerer til Aware Parenting-veileder og er mamma til en sprudlende frøken på fire og en glødende gutt på to år. Hun driver Instagramkontoen Mjukt Liv der hun deler fra sin vei i Aware Parenting, og den til tider humpete småbarnshverdagen. Hun tilbyr mammasamtaler til mødre som ønsker å snakke om utfordringer i hverdagen med barna.

Kort om Aware Parenting

Aware Parenting er utviklet av Dr. Aletha Solter og baserer seg på forskning innen tilknytning, utvikling av barn, psykoterapi, tverrkulturelle studier og neurobiologi. Tilnærmingen tar sikte på å oppdra barn som er samarbeidsvillige, medfølende, kompetente, ikke-voldelige og rusfrie.

Aware Parenting er en form for tilknytningsomsorg, og anbefaler amming, samsoving, babybæring og rask respons på gråt. Aware Parenting har i tillegg fokus på å gjenkjenne stressfrigjøringsfunksjonen av gråt i tillegg til kommunikasjonsfunksjonen.

Dr. Aletha Solter er en sveitsisk-amerikansk utviklingspsykolog som studerte hos Dr. Jean Piaget i Sveits før hun fikk sin doktorgrad ved University of California. Hun er forfatter av fem bøker og er internasjonalt anerkjent som en ekspert på tilknytning, traumer og ikke-straffedisiplin.

Les mer om prinsippene for Aware Parenting her

"Måten Aware Parenting møter barnet gjennom påkobling, og ser verdien av å la både babyer, barn og foreldre få være i følelsene sine, gir dyp gjenklang i meg. Det var en stor lettelse for meg å innse at jeg ikke er ansvarlig for å holde barnet mitt fornøyd til enhver tid, men at jeg kunne få barnet til å kjenne seg elsket ved å verdsette, forstå og ikke forandre på hvordan barnet har det. I senere tid har jeg også funnet den store gleden det er å reparere, skape sterke bånd og få latter og letthet i hverdagen gjennom tilknytningslek." (Marte B. Willumsen)

"Jeg har et brennende ønske om å kunne dele min egen erfaring, inspirasjon og mitt engasjement med mødre, fedre og besteforeldre som er åpne for et nytt og nærende friskt pust i en jungel av barneoppdragelses teknikker og tilstedeværelsespraksiser som inkluderer og integrerer familien som en enhet." (Nicoline Stang)

Mammarevolusjon er en kunnskapsportal og et mammanettverk skapt for å hjelpe mammaer navigere på mammareisen i en moderne verden. Bevisste mammaer holder nøkkelen til en friskere fremtid!

Les mer på

mammarevolusjon.no

Kontakt: kristine@tankekilden.no

Credits:

Laget med bilder av Zach Lucero - "Hair Pull" • Jordan Whitt - "During a family vacation to the Smoky Mountains our son had a challenging moment.. but he sought and found comfort in the arms of his mom. " • Filip Mroz - "And accidental smile - caught!"