Loading

2 ani în Cameră Deputat USR de Bihor, Silviu Dehelean

Sunt Silviu Dehelean.

Am 39 de ani, reprezint USR și îmi place să cred că fac parte din noua clasă politică; din 2016, anul în care m-ați ales în Parlament.

Sunt deputat. Sunt jurist, notar de 14 ani. Sunt membru al Comisiei juridice și al Comisiei speciale pentru legile justiției, locurile unde încep toate războaiele celorlalți cu Justiția.

În cifre, ultimii doi ani de mandat înseamnă 90 de întrebări și interpelări și aproape 100 de propuneri legislative. 3 au devenit legi. E puțin, suntem în Opoziție. Momentan. Sunt inițiatorul campaniei #Fără Penali în funcții publice. O știți, peste un milion dintre voi ați și semnat.

E mult. Trebuie să vă mulțumesc. Mai avem doi ani de mandat. Voi face totul ca să confirm încrederea voastră și votul primit.

Scrieți-mi. La cabinet, la Parlament, pe rețelele de socializare.

facebook.com/SilviuDeheleanOradea

Au trecut doi ani de la depunerea jurământului de membru al Camerei Deputaţilor, un moment pe care l-am luat în serios şi l-am respectat, după cum urmează să vă demonstrez. În primul rând, să trecem în revistă, extrem de sec, e drept, dar foarte precis cifrele primei jumătăţi de mandat parlamentar. Au trecut 2 ani, 4 sesiuni în care am funcţionat în 4 comisii parlamentare. Am depus 96 de iniţiative legislative şi sute de amendamente, iar 3 propuneri care îmi aparţin sunt acum legi. Am adresat 90 de interpelări Guvernului şi am redactat 659 de rapoarte, avize şi puncte de vedere în Comisia juridică. Semnătura mea se regăseşte pe 9 moţiuni ale Opoziției şi îmi aparţin 7 declarații politice. Prin sute de comunicate, puncte de vedere şi poziții online am încercat să vă comunic ce fac. Ce facem. Am fost prezent în zeci de întâlniri în colegiul parlamentar, am participat la dezbateri şi emisiuni TV.

Şi, poate cel mai important, am iniţiat o campanie națională intitulată: #Fără penali în funcții publice!

www.farapenaliinfunctiipublice.ro

Dincolo de toate aceste date mai degrabă statistice, prea puţin importante pentru cei care caută calitatea şi nu cantitatea în evaluarea unui om politic, vreau să explic de ce a contat votul dat candidatului USR Bihor din decembrie 2016, devenit ulterior deputatul vostru. Votul pe care eu l-am primit.

Opoziţie totală şi autentică. Niciun compromis cu Puterea PSD

Prezenţa Uniunii Salvaţi România în Parlament a reprezentat cea mai veridică formă de Opoziţie parlamentară pe care Partidul Social Democrat a avut-o de înfruntat vreodată. USR nu numai că a respins din principiu orice ”negociere” cu Puterea, dar a şi monitorizat fiecare gest parlamentar al celor de la PSD+ALDE şi, atunci când a avut soluţii legale, l-a contracarat. Iar atunci când maşina pesedistă de vot a funcţionat, noi am fost cei care au anunţat public pericolul. Din Comisia juridică, ringul de foc al atacului PSD asupra Justiţiei, am susţinut principiile statului de drept în faţa unei majorităţi decise să transforme România într-un paradis al infractorilor.

Integritate în exercitarea funcțiilor și demnităților publice

Singura variantă pe care o vedem pentru a salva România și pentru a o așeza pe un drum clar spre viitor, cu un proiect definit pentru tinerii români pe termen mediu și lung, este restabilirea integrității funcției publice şi eliminarea barierelor de acces la viața politică ridicate de partidele „tradiţionale”.

Cel mai important demers în acest sens a fost susținerea deplină pentru iniţiativa cetățenească de modificare a Constituţiei prin care persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcții publice. Am propus acest proiect, am participat la redactarea textului și l-am susținut în partid. În urma insistențelor mele, USR a demarat proiectul și a devenit partenerul principal în acest efort uriaş #FĂRĂPENALI, alături de peste alți 1 MILION de români.

Din Parlament am sprijinit această inițiativă prin întrebarea transmisă prim-ministrului României, pentru a afla care este poziția Executivului față de inițiativa cetăţenească, dar e lesne de anticipat că răspunsul primit a fost unul evaziv.

Tot în Parlament am încercat să sensibilizez colegii parlamentari fără condamnări penale față de acest demers fundamental pentru sănătatea morală a națiunii și pentru progresul societății. În acest moment, inițiativa este la Curtea Constituțională care urmează să se pronunțe până la sfârșitul anului.

Soluţii contra legilor cu dedicaţie

Văzând cum legiferează PSD şi aliaţii săi, am depus amendamente la Codul de conduită al parlamentarilor tocmai pentru a bloca legile cu dedicaţie. Am susţinut că niciun parlamentar nu ar trebui să iniţieze propuneri legislative care să servească propriului interes. PSD s-a simţit lezat şi s-a mobilizat la vot împotriva noastră. Am propus apoi ca încălcarea Codului de conduită să fie pedepsită drastic. Evident, PSD şi-a repornit maşina de vot împotriva propunerii noastre. Am propus ca niciun condamnat penal să nu poată face parte din conducerea Parlamentului dar, din nou, parlamentarii majorităţii şi-au salvat liderul.

Amendamente la Codul de conduită al parlamentarilor în sensul eliminării conflictului de interese la aprobarea legilor, interdicția pentru cei condamnați penal să facă parte din conducerea Parlamentului, stabilirea unor pedepse drastice pentru încălcarea Codului de Conduită – toate au fost respinse de PSD.

Am depus prima şi singura sesizare disciplinară împotriva lui Liviu Dragnea, pentru încălcarea Codului de conduită, fiindcă a promovat modificări la Codul penal fără să anunţe public că are un interes direct.

Sesizare disciplinară împotriva lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, pentru încălcarea articolului referitor la probitate, prin promovarea modificărilor la Codul penal fără să anunțe public că are un interes direct.

facebook.com/SilviuDeheleanOradea

Soluții împotriva privilegiilor şi sinecurilor politice

Am devenit pe deplin antipatici celor osificaţi în funcţiile parlamentare şi în alte sinecuri pe bani publici atunci când am propus oficial abrogarea pensiilor speciale. Inclusiv indemnizaţia de care se bucură, la limită de vârstă, colegii din Cameră şi Senat.

Interpelări

Numirea fostei prezentatoare de televiziune Debelka Boglarka-Lilla în funcția de secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni

Fostul candidat PSD la Senat și fost președinte al organizației de tineret a PRM Bihor, Felix Cozma, președinte la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

Fostul candidat ALDE la Camera Deputaților, pastorul neo-protestant George-Ovidiu Doca, director la Institutul Limbii Române

Fostul Președinte al Asociației producătorilor de medicamente generice, Laurențiu Mihai, director la CNAS

Am deranjat pilele şi beizadelele pe care Partidul Social Democrat, asistat de ALDE, le-a montat în funcţii pentru care nu aveau niciun strop de experienţă. Reprezentând Bihorul în Camera Deputaţilor, era firesc să interpelez Guvernul României, în tentativa de a descoperi de ce Debelka Boglarka-Lilla, care se prezintă ca fostă vedetă de televiziune locală, a fost numită secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Apoi, bineînţeles că am deranjat din nou Executivul încercând să aflu de ce fostul şef al tineretului PRM şi ex-candidatul PSD la Senat, Felix Cozma, a devenit preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, deşi nimic din activitatea sa anterioară nu îl făcea relevant pentru o astfel de funcţie. De altfel, o altă curiozitate instituţională s-a referit la modul în care pastorul George Ovidiu Doca a devenit director la Institutul Limbii Române, ca o recompensă politică pentru că şi-a asumat o candidatură din partea ALDE la alegerile parlamentare. Şi, nu mai puţin important, am cerut explicaţii Guvernului pentru interesanta numire a domnului Laurenţiu Mihai – fost preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice – la şefia Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Scoatem acţionarii la lumină

Ne-am obişnuit ca oamenii politici să controleze firme prin interpuşi, fie ei rude, colegi de şcoală sau de trupă. Dar mulţi dintre politicieni, mai puţin încrezători chiar şi in apropiaţi, foloseau acţiunile la purtător, o metodă perfect netransparentă de a deţine companii. Acesta este motivul pentru care am propus ca toate companiile cu acţiuni la purtător să aibă interdicţia de a obţine contracte cu statul român, dar Partidul Social Democrat, în mod previzibil, s-a opus. Cu toate acestea, am reuşit să susţinem cu succes în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor mai multe amendamente, pentru interzicerea acţiunilor la purtător, la transpunerea în lege a Directivei privind combaterea spălării banilor, astfel încât întreaga procedură pentru desființarea acțiunilor la purtător este cea propusă de USR.

facebook.com/SilviuDeheleanOradea

Dreptate pentru expropriaţi

Unul dintre succesele pe care le-am avut în Camera Deputaților a fost adoptarea în plen a unui amendament la Legea exproprierii prin care și proprietarii care urmează să conteste în instanță despăgubirile propuse de autorități să încaseze totuși aceste sume, urmând ca ulterior pronunțării unei sentințe definitive să se achite despăgubiri suplimentare sau să se restituie din sumele încasate. Până acum persoanele care își căutau dreptatea în instanță părăseau imobilul dar așteptau ani în șir sentința definitivă pentru a încasa orice despăgubire, deși Constituția stabilește cât se poate de clar că despăgubirea trebuie să fie justă și prealabilă.

Propunem modificarea Art.35 Alin.(2) din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Viaţa în orfelinat mai grea decât în puşcărie

Nu toate acţiunile din ultimii doi ani au fost gândite pentru a bloca demersurile Partidului Social Democrat. Deşi un obiectiv legitim în sine, contracararea asaltului PSD împotriva Justiţiei nu a fost singura preocupare a primei jumătăţi de mandat. În timp ce pentru parlamentarii Puterii par să existe doar politicienii corupţi şi nevoile lor, în România peste 57.000 de copii se află, teoretic, în grija autorităţilor. Teoretic, pentru că practic copiii fără părinţi trăiesc într-un abandon instituţional. Condiţiile din penitenciare, o grijă asumată a Puterii, par mai degrabă lux faţă de mediul în care zeci de mii de copii trăiesc şi mor. Am propus o iniţiativă legislativă de modificare a Legii adopţiei, simplificând astfel procedura greoaie din prezent şi înlăturând birocraţia excesivă. Am încercat, mai simplu fie spus, să îi ajutăm pe copiii din centrele de plasament să îşi găsească o familie. Repede şi legal. Din nou, monolitul PSD+ALDE ni s-a opus. Adopţiile nu sunt o prioritate pentru Putere, graţierea şi amnistia, da!

Începem lupta împotriva agresorilor şi hărţuitorilor sexuali

Toate datele statistice oficiale ne demonstrează că numărul infracţiunilor de natură sexuală comise de recidivişti este în continuă creştere. Poate pentru majoritatea parlamentară, speriată doar de procurorii anticorupţie, agresorii sexuali nu reprezintă o ameninţare. Pentru o societate civilizată, însă, lipsa unui Registru naţional al persoanelor care au comis infracţiuni sexuale era inacceptabilă. Este motivul pentru care am propus înfiinţarea acestui instrument, o bază de date cu toţi cei care care se fac vinovaţi de infracţiuni sexuale sau exploatare de persoane. Identificarea recidiviştilor va fi făcută mult mai simplu şi eficient, iar rata acestor infracţiuni se va diminua. Ca în toate celelalte state unde a fost deja implementat sistemul.

Nici violenţa domestică nu poate fi tolerată, chiar dacă instituţiile autohtone au demonstrat de-a lungul timpului că sunt îmbibate de misoginism. Pentru victimele abuzurilor domestice, am gândit o procedură simplificată a obţinerii în regim de urgenţă a Ordinului de restricţie.

facebook.com/SilviuDeheleanOradea

Drepturi egale, indiferent de confesiune

Indiferent de confesiunea căreia îi aparţin, studenţii la teologie trebuie să aibă aceleaşi drepturi. Am propus şi a devenit lege ca statul să finanţeze studii teologice în instituţiile de învăţământ private, în cazul în care nu există învăţământ teologic pastoral specific cultului de care aparţin la instituţiile de stat.

Şcoală...

Daca ne imaginăm că România ar putea fi vreodată altfel – mai bine, adică – fără să facem din Educaţie o prioritate, suntem naivi. În timp ce parlamentarii Puterii caută noi soluţii pentru dezincriminarea unor fapte de corupţie, şcoala românească trăieşte din amintirile unui secol trecut. Am susţinut iniţiativa legislativă pentru stimularea achiziţionării de cărţi şi de cărţi electronice pentru elevii din învăţământul preuniversitar. Dar pe cât de important este ca elevii să aibă cărţi, pe atât de semnificativ e ca directorii să nu aibă carnet de partid. De fapt, nu am cerut decât ca funcţiile de conducere, control şi îndrumare să devină incompatibile cu funcţiile alese sau numite dintr-un partid politic.

Am mai propus şi înfiinţarea Depozitului Electronic Naţional al Lucrărilor Ştiinţifice, dar majoritatea copy-paste din Senat s-a opus cu toată puterea. Păcat.

Am semnat, de asemenea, propunerea legislativă pentru stimularea achiziţionării de cărţi şi de cărţi în format electronic, necesare pentru elevii din învăţământul preuniversitar

Deşi portofoliul Educaţiei a părut unul mai degrabă lipsit de importanţă pentru Guvernul PSD+ALDE, nu am evitat să îl interpelez pe ministru, indiferent ce nume a purtat acesta, cu privire la condiţiile din şcoli, resursa umană insuficientă, lipsa bibliotecilor din România şi problema titlului de doctor, pe nedrept decredibilizat de o brigadă politică de plagiatori. Situaţia fermelor didactice din Bihor a fost un alt punct de interes pentru mine, însă răspunsul Ministerului a fost cel puţin dezamăgitor.

...şi spital

Puţină transparenţă în sistemul medical ne-ar face să înţelegem mai bine circuitul banilor. Acesta este motivul pentru care am propus stabilirea unei modalităţi de comunicare către asiguraţi a informaţiilor privind deconturile efectuate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în anul precedent. Am identificat ca fiind de interes datele privind serviciile medicale, serviciile de îngrijire a sănătăţii, medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale şi toate celelalte servicii la care au dreptul asiguraţii.

Pentru transparența cheltuielilor în sănătate, am susținut propunerea legislativă de completare a art.234 din Legea nr.95/2006

În plus, cred în continuare că e nevoie de un mecanism prin care pacienţii să poată exprima gradul de satisfacţie în urma interacţiunii cu sistemul sanitar. Am susţinut că managerul trebuie să răspundă pentru obţinerea de către personalul medical a adreselor de corespondenţă ale tuturor pacienţilor externaţi, cu excepţia refuzului expres al acestora.

Pentru creșterea eficienței în sistemul de sănătate este nevoie de măsurarea gradului de satisfacție a pacienților

Până în 2020, potrivit unei alte propuneri pe care o susţin, toate clădirile ce funcţionează ca spital, policlinică sau dispensar vor fi expertizate pentru gradul de pericol seismic. E ilogic să încercăm să salvăm oamenii în clădiri care le pun viaţa în pericol.

La fel ca și în cazul celorlalte ministere, nu am mari așteptări nici de la Sănătate unde am trimis interpelări în legătură cu: igiena în spitale, secțiile pentru marii arși, finanțarea centrelor de permanență, şi sprijinul acordat de Ministerul Sănătăţii construirii unui spital exclusiv din donațiile românilor.

Interpelări

facebook.com/SilviuDeheleanOradea

Poluarea, o formă de ”corupţie” a mediului

Nu trebuie să iţi asumi o doctrină ecologistă pentru a înţelege că fără un mediu curat nu există viitor. Am iniţiat o propunere legislativă care vizează reducerea poluării prin încurajarea companiilor să achiziţioneze tehnologie modernă, stimulându-le fiscal printr-un sistem de deduceri suplimentare.

Propunere legislativă pentru promovarea folosirii de mijloace tehnologice pentru reducerea poluării

Nu există niciun text legislativ pe subiectul poluării olfactive, aşa că am iniţiat Legea mirosurilor, prima propunere de acest gen cu norme clare pentru marii poluatori.

Ne-am întâlnit în dezbateri organizate la Parlament sau în sala mare a Primăriei Oradea şi am organizat campanii de ecologizare şi plantare de puieţi. În plus, tot pentru a ne proteja mai mult de poluare, am propus ca depozitele de deşeuri şi incineratoarele să fie întotdeauna la o distanţă de siguranţă de minimum 5 km faţă de zonele rezidenţiale, parcuri, şcoli, spitale, drumuri de interes naţional şi altele.

Însă poluarea nu se referă doar la lipsa aerului curat. Poluarea fonică, de exemplu, e unul dintre subiectele pe care majoritatea politicienilor le-a ignorat cu bună ştiinţă, deşi problema afectează comunităţi întregi. Acesta este motivul pentru care am propus realizarea unei hărţi de zgomot, împreună cu specialişti din domeniu.

Pe ministrul Mediului, unul dintre actorii politici absenţi, l-am inoportunat cu interpelări privitoare la autorizarea marilor poluatori industriali sau la problema batalurilor pline cu acid sulfuric de la Derna, din judeţul nostru. Tot Ministerul Mediului a fost obligat să ofere răspunsuri după ce am demarat o anchetă referitoare la defrişările ilegale din Parcul Naţional Apuseni, arătând cum instituţiile statului se pot contrazice singure atunci când vor să ascundă adevărul.

Redăm puterea societăţii civile şi deschidem politica

Apropierea noastră, a celor din Uniunea Salvaţi România, de societatea civilă, de organizaţiile nonguvernamentale, de cetăţenii neînregimentaţi politic, în general, e una firească şi uşor explicabilă. În ultimele decenii, niciun partid nu s-a asemănat mai mult, ca organizare şi ca profil al membrilor, cu o organizaţie a societăţii civile, aşa cum a făcut-o USR. Era, deci, previzibil, ca după intrarea noastră în Parlament să încercăm să modificăm legislaţia astfel încât societatea civilă să-şi poată exercita cât mai uşor puterea legitimă. Nu degeaba am fost acuzaţi de partidele ”tradiţionale” că suntem mai degrabă un ONG şi nu o formaţiune politică. Adversarii au gândit-o ca pe o critică, pentru noi este un compliment.

Pentru debirocratizarea înființării societăților comerciale, susțin propunerea legislativă care modifică Legea societăţilor comerciale nr.31/1990, în vederea facilitării procedurilor, a condiţiilor de înregistrare a sediului social şi a eliminării restricţiei pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată, fapt care ar avea drept efect creşterea numărului societăţilor şi a iniţiativelor antreprenoriale. A fost și ea respinsă, evident, de PSD la Senat

Iniţiativa cetăţenească este unul dintre cele mai importante instrumente de care societatea civilă poate face uz. Cu toate acestea, politicienii au avut grijă ca prin piedici legislative să facă aproape imposibilă iniţierea unui act legislativ de către cetăţeni.

Pentru sectorul ONG, am susținut și promovat modificarea Codului fiscal, în sensul majorării de la 2% la 3,5% a cotei din impozitul pe venitul persoanelor fizice, pentru care contribuabilii pot dispune în vederea susţinerii entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private

Când am propus campania Fără penali în funcţii publice m-am gândit la impactul pe care o astfel de măsură l-ar putea avea asupra vieţii politice. Un efect igienic, evident. Însă, în plus, am descoperit şi hibele legislaţiei în vigoare în această materie aşa că am propus o serie de modificări la Legea 189/1999, aproape neschimbată de două decenii. De la prelungirea termenului de strângere a semnăturilor de la 6 la 12 luni, până la eliminarea obligaţiei declarării CNP-ului şi dreptul cetăţenilor de a solicita ştergerea datelor personale după 2 ani, există numeroase propuneri care ar putea simplifica şi încuraja iniţiativa legislativă cetăţenească.

Am susţinut şi modificarea Legii societăţilor comerciale, convins fiind că eliminarea restricţiei pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată ar creşte semnificativ numărul firmelor şi al iniţiativelor antreprenoriale. PSD nu a fost de acord, iar legislaţia a rămas neschimbată. Pentru organizaţiile non-guvernamentale am solicitat şi promovat modificarea Codului fiscal, astfel încât entităţile non-profit să poată beneficia de 3,5%, faţă de 2%, din cota de impozit pe venit a persoanelor fizice.

În ceea ce priveşte încurajarea participării la viaţa politică, cred în continuare că fiecărui cetăţean trebuie sa îi fie facilitată exprimarea propriilor convingeri. Deci, pragul electoral trebuie scăzut pentru ca Parlamentul să fie cât mai reprezentativ. Numărul de semnături necesare pentru înscrierea în cursa electorală trebuie redus, pentru că mai mulţi candidaţi înseamnă o ofertă diversificată pentru cetăţeni. Competiţia nu trebuie să ne sperie, ci să ne motiveze.

Primarii trebuie aleşi în două tururi, orice altă variantă este departe de democraţie, iar votul prin corespondenţă trebuie să devină o realitate. Pentru că dacă nu avem reprezentativitate, nu avem democraţie. Iar dacă nu mai avem democraţie, nu mai avem nimic.

facebook.com/SilviuDeheleanOradea
Milioane de tineri români trebuie sa răspundă provocării lansate generaţiei lor de a recrea ţara în care vor să trăiască!
https://farapenaliinfunctiipublice.ro
www.usr.ro
www.oameni-noi.ro

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.