Loading

Førskole Her finner du filmer for de minste

Å se film kan være inspirerende, morsomt, være med på å skape fine opplevelser sammen, og kan bidra til felles referanser hos barna. Her har vi samlet mange fine filmer for de minste.

Karsten og Petra

På Filmrommet finner du både episoder og spillefilmer basert på Tor Åge Bringsværds bøker om barna Karsten og Petra. Vi følger dem i deres hverdagslige liv med store og små utfordringer. Den første filmen om Karsten og Petra kom i 2013.

Bli med inn i et vakkert, fantasifullt og morsomt univers der barna har sine hverdagslige opplevelser sammen med de to kosedyrene.

Bilde fra Karsten og Petra på safari, SF Norge

Albert Åberg

Albert Åberg er en liten, ganske vanlig gutt, som bor sammen med pappaen sin. Stor er han ikke. Heller ikke sterk. Og sloss vil han i hvert fall ikke! Han er glad og litt rampete, men kan også bli sint, misunnelig og mørkredd. Albert har en oppdiktet venn som heter Skybert, som bare Albert kan se.

Det er den svenske forfatteren Gunilla Bergström som står bak bøkene om Albert Åberg, og den første TV-serien gikk første gang høsten 1980. På Filmrommet finner du en rekke sammensydde historier fra Albert Åbergs univers.

Bilde fra Heng i, Albert Åberg, SF Norge

Gubben og katten

Gubben bor i et lite, rødt hus og tilbringer dagene med å hugge ved, finne opp saker og ting, fiske og mate sine kyllinger. Egentlig har han alt han trenger, men iblant kan han føle seg litt alene. Derfor blir lykken stor når hans snille nabo kommer innom med en presang - en liten, morsom katt. Enda morsommere blir det når katten begynner å snakke, og et stort vennskap mellom Gubben og katten begynner å utvikle seg.

På Filmrommet finner du alle spillefilmene om Gubben og Katten, basert på barnebøkene til forfatter Sven Nordqvist.

Bilde fra Gubben og Katten - Tidenes gladeste jul. SF Norge

Kaptein sabeltann

På Filmrommet finner du både spillefilmer og TV-serier fra Kaptein Sabeltanns rike, selveste kongen på havet.

Alle frykter Kaptein Sabeltann, han er alltid på jakt etter en ny skatt og kan lukte gull på lang vei. Det sies at Kaptein Sabeltann ikke er redd for noe, men mannskapet hans på skuta Den Sorte Dame, vet at han er livredd for spøkelset til Grusomme Gabriel.

Kaptein Sabeltann er skapt av låtskriver og forfatter Terje Formoe i 1989, og har siden den gang holdt seg like populær gjennom årene som har gått.

Bilde fra Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt, SF Norge

h.c. Andersen - eventyr

H.C. Andersen var en dansk forfatter og poet, mest kjent for sine kunsteventyr. Han har skrevet i alt 156 eventyr som har blitt oversatt til over 100 språk.

På Filmrommet finner du blant annet Den stygge andungen, Prinsessen på erten og Den standhaftige tinnsoldat.

I disse utgavene blir eventyrene satt til livet av tegninger, strek for strek.

Bilde fra H.C. Andersens eventyr - Den standhaftige tinnsoldat, Excalibur Media International

Tips og triks

Visste du at på Filmrommet kan du lage dine egne spillelister? Det kan være svært nyttig dersom du skal vise flere korte episoder etter hverandre for eksempel, eller for å raskt kunne finne favorittfilmene dine som du ønsker å bruke i undervisningen. Sjekk ut videoen under for å finne ut hvordan du gjør det, eller klikk her!