Loading

Rijksstudio van het Rijksmuseum en hoe je een presentatie maakt in Adobe Spark

Bewegende schetsen en collages

Afgelopen Kerstvakantie heb ik erg veel lol gehad met het uitproberen van een nieuwe app op de iPad: SketchBook Motion van Autodesk. Het is een schetsprogramma waarbij je ook verschillende soorten beweging heel makkelijk toe kan voegen aan je schetsen of collages. Voor het vrijstaand maken van de verschillende voorwerpen heb ik ook een iPad app gebruikt: Adobe Photoshop Mix.

Het enige nadeel is dat Adobe Spark geen GIFjes kan importeren. Jammer!!!

Beweging

In de voorbeelden heb ik verschillende soorten beweging toegepast. Zoals in het verhaal van Adam en Eva voor de hemelpoort, die door een regen van appels worden ontvangen. Dit is een anonieme faience appel uit ca. 1750-1780 die een winderige regenbui vormt voor Het paartje bij de ingang van een klooster van Gesina ter Borgh uit ca. 1658. En wat zo leuk is: je leert er een boel van. Deze tekening is gemaakt met penseel in zwart en kleuren, enkele schaduwen gewassen met eiwit, h 313mm × b 204mm. Je hoeft maar één appeltje te importeren, dan zeg je in het programma dat hij er een regenbui van moet maken, vervolgens teken je met je vinger de windrichtingen.

En het nadeel is dan weer dat je alleen YouTube, Vimeo of Spark Video kan uploaden. Geen Endless Video, wat erg gemakkelijk is met zulke korte filmpjes.

De toren van Babel is opgebouwd uit een fragment van een schotel met een granaatappel uit ca. 1620 - 1650 met een abstracte achtergrond: het bovenste paneel van De verdrijving uit het paradijs van Willem de Zwart (1900 - 1931). De bewegende scherf heeft een bending beweging gekregen.

Hetzelfde schilderij heb ik gebruikt om de echte verdrijving uit het paradijs te laten zien. Adam en Eva worden achtervolgd door twee percussiesloten op een houten kulas van een kanon van 30 pond uit 1836.

Het nadeel van Adobe Spark is dat je geen bewegende gifjes kan importeren. Maar voor de rest is het ideaal. Je maakt heel snel een flitsende presentatie, kan het thema ook snel aanpassen. Het enige nadeel is dat er 'slechts' 12 thema's zijn en dat je die niet kan veranderen. Maar voor de gemiddelde developer is één van deze 12 thema's prima te doen en geschikt voor het maken van een profi presentatie.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.