Loading

Leer filmen en live streamen Workshop Live Streamen

Training voor bedrijven, instellingen en musea die live willen uitzenden op Social Media

Tijd om te streamen! Wil je leren hoe je succesvol een live video maakt en je publiek via je website en social media op de hoogte houdt over nieuwe ontwikkelingen, voorlichting, een tentoonstellingen, onderwijs, lezingen en meer? En wil je met real-time interactie je publiek betrekken bij de uitzending. Meld je dan aan voor de incompany workshop Live Streamen en leer samen met collega’s in deze praktijkgerichte training hoe je - in teamverband met meerdere camera's - een live uitzending maakt.

Je leert met een team van 6 tot max. 12 collega's tijdens een online voorbereiding, meeting en een dag praktijktraining de basisprincipes van het filmen met je smartphone en hoe je met een iPad en meerdere iPhones een geschakelde professionele livestream maakt. Na deze training kan je zelf een live uitzendingen verzorgen.

Programma

Voorbereiding | online

De deelnemers krijgen informatie voor de praktische voorbereiding. Daarna volg een online meeting waarin we de inhoudelijke zaken voor een live uitzending gaan behandelen. In de daaropvolgende dagen gaat de groep de live uitzending die we tijdens de praktijktraining gaan maken voorbereiden.

De praktijktraining | 1 dag

Samen met je collega's leer je in de ochtend van professionele filmers de basistechnieken van filmen. Aan de hand van praktijkcases leer je de juiste positie te kiezen, hoe je geluid opneemt en met welke instellingen je de beste opnames krijgt. Daarna ga je zelf oefenen. In het tweede deel van de ochtend laten we je zien hoe je een uitzending live kan streamen naar Facebook en hoe je deze vooraf aankondigt. Daarnaast vertellen we hoe je o.a. YouTube en Vimeo kan gebruiken voor je live stream.

Na de lunch leer je in teamverband een geschakelde live uitzending maken met meerdere iPhones en de iPad en ga je de rol van presentator, cameraman en regisseur ervaren. We laten zien hoe je zo'n uitzending voorbereid en je gaat dit in de praktijk oefenen. Verder laten we zien hoe je een intro voor je live uitzending kan filmen en monteren op je iPhone. En we sluiten de dag af met een echte live uitzending die je samen met je collega's als team gaat maken voor je bedrijf, instelling, musea of gemeente. Er uiteraard worden er online vragen gesteld die we tijdens de uitzending gaan beantwoorden.

Kosten

De workshop wordt gegeven door twee ervaren trainers voor een groep van 6-12 personen. De training bestaat uit instructie en voorbereiding, een online meeting en een hele dag praktijktraining. Na afloop van de training worden er online tutorials beschikbaar gesteld zodat je alles nog eens rustig kunt bekijken. De opdrachtgever regelt de faciliteiten zoals zaalruimte voor de plenaire sessies, ruimte en mogelijkheden voor een live uitzending, een televisie voor presentatie en goed wifi netwerk. Wij zorgen voor voldoende randapparatuur waarmee de deelnemers kunnen oefenen.

Incompany workshop € 2.900,--

Reiskosten worden in rekening gebracht op basis van 45 cent per km. vanaf Utrecht.

Apparatuur en software

De apps en software die we gebruiken voor een meercamera geschakelde live uitzending met smartphones is alleen beschikbaar voor iPhone en iPad. Daarom adviseren wij voor deelname aan deze workshop dat er minimaal één iPhone (vanaf model 6s) per twee deelnemers beschikbaar is. Deelnemers kunnen meedoen met hun privé iPhone. Na afloop van de workshop geven wij advies over randapparatuur die je nodig hebt voor een live uitzending. Smartphones met een Android besturingsysteem kunnen wel worden toegevoegd aan de live uitzending als correspondent. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een gastspreker vanaf een andere locatie in uitzending wilt hebben.

Wij werken met de software van Switcher Studio voor deze training. Wil je deze software na de training zelf gebruiken om een (geschakelde meercamera) live uitzending te verzorgen, dan heb je een 7-dagen pas (17 euro) of een abonnement (vanaf 41 euro per maand) nodig.

2021 © ONSWERK | De workshop Live Video is een samenwerking met Museum Hilversum.

Leren live streamen in één dagdeel

Wanneer medewerkers van je organisatie reeds de training filmen met de smartphone hebben gedaan of voldoende filmervaring hebben, dan is mogelijk om de workshop live video in een dagdeel te doen. Je leert dan in teamverband een geschakelde (meercamera) live uitzending te maken. Samen verzorgen we de inhoudelijk en technische voorbereiding en wij verzorgen de benodigde randapparatuur. Op de dag van de workshop maak je samen met je collega's, een live uitzending voor je eigen bedrijf, instelling of gemeente.

Alle genoemde prijzen in dit voorstel zijn excl 21% btw - Betaling van de workshop is vooraf.

Created By
onswerk | jouw bewogen beeld
Appreciate