Loading

nye8400 Ostend is Music - Plaatjesdraaiers aan het woord

De strenge coronamaatregelen laten momenteel geen samenkomsten of feestjes toe op oudejaarsavond. Iedereen zal oudejaar dus moeten doorbrengen thuis in eigen bubbel. Onder de noemer 'NYE8400: Ostend is Music' pakken Stad Oostende en Kursaal Oostende uit met een opmerkelijk initiatief om alle Oostendenaars toch een leuke oudejaarsavond te bezorgen. Blijf dus thuis en geniet van de straffe muziek van tal van Oostendse dj's! UiT van Thuis legde zijn oor te luister bij een aantal deelnemende dj’s van de oudejaarstreaming 'NYE8400: Ostend is Music' en schotelde ze enkele vragen voor.

Interviews: Tim Heddebauw

GREG DELA

Hoe blik je terug op het voorbije – toch wel erg bijzondere – jaar 2020?

Voor mij begon 2020 een beetje als een sprookje. Er zaten een aantal releases aan te komen en op 22 januari kreeg ik via een whatsappje te horen dat ik op Tomorrowland mocht draaien. De maanden daarna kwamen allemaal boekingen voor leuke festivals binnen tot begin maart mijn hele jaar door elkaar werd geschud. Ik dacht toen - samen met mijn team - dat dit snel ging overwaaien, maar dat was ijdele hoop. Mijn zomer was gevuld met de bouw van een nieuwe studio en kantoor en veel tijd om te produceren (al had ik liever wel een hele zomer lang gespeeld!).

Je speelt op NYE8400: Ostend is Music. Wat vind je van dit initiatief?

Heel tof initiatief, het toont dat een stad vol artistiek talent gewoon vooruit durft te denken en dat er mensen zijn die graag leuke initiatieven op poten zetten. Dit is te zien in veel sectoren in onze stad. Ik ben er dus heel blij mee!

Welk nummer leg je op voor een instant-feel-good gevoel?

Als er één nummer is dat ik dit jaar heb platgestreamed is het 'Head & Heart' van Joel Corry & MNEK. Als tweede 'Heaven Is A Place On Earth' van mezelf, omdat dit echt wel het juiste nummer was op het juiste moment. De eerste lockdown was net begonnen toen het nummer uitkwam en ik kreeg tal van berichtjes dat mensen zich door dit nummer toch beter voelden.

Wat wens je jezelf als dj toe voor 2021?

Veel geluk, een goede gezondheid en veel werk. Hopelijk wordt volgende zomer toch een beetje 'normaal' en kan ik enkele shows meepikken die dit jaar op de planning stonden. Als laatste zou ik één heel grote samenwerking willen hebben met een artiest, die goed wordt ontvangen. Om met een positieve noot te eindigen, wens ik iedereen in onze sector het beste in 2021, veel werk en een jaar waarin ze hun creativiteit kunnen showen zodat er toch weer een beetje 'Heaven On Earth' is.

DJONAH

Hoe blik je terug op het voorbije toch wel erg bijzondere – jaar 2020?

2020 was een bewogen jaar voor iedereen, het belangrijkste is natuurlijk dat m'n gezondheid en die van m'n naasten bewaard is gebleven. Toen we op 13 maart de stekker uittrokken met een laatste optreden in de Hemingway had ik nooit gedacht dat we zolang werkloos moesten toezien. Ik mis niet alleen het optreden maar ook het sociaal contact en hoop dan ook dat we snel terug naar het normaal van voorheen kunnen terugkeren.

Je speelt op NYE8400: Ostend is Music. Wat vind je van dit initiatief?

Het is een super initiatief dat niet alleen het gevoel heeft terug het publiek te kunnen entertainen maar NYE8400: Ostend is Music zorgt er ook voor dat er toch wat sfeer in de huiskamer zal zijn en oudejaar niet zomaar zal ‘passeren’.

Welk nummer leg je op voor een instant-feel-good gevoel?

‘I wanna dance again’ van de Subs. Het nummer weerspiegelt de wens van de jeugd die staat te popelen om opnieuw uit te gaan en het doet ons weer hopen en dromen van een feestje.

Wat wens je jezelf als dj toe voor 2021?

Voor 2021 wens ik niet alleen mezelf maar ook m'n collega's en alle horecazaken een zo spoedig mogelijke heropstart. Ik hoop ook dat het verlies van 2020 zoveel mogelijk kan gecompenseerd worden in de komende jaren. Laat ons dan ook samen de lokale horeca steunen van zodra dit weer kan!

GUEUSH

Hoe blik je terug op het voorbije  toch wel erg bijzondere – jaar 2020?

2020 was een bijzonder jaar met veel ups en downs als ik eerlijk mag zijn. Heel wat annuleringen maar ook verplaatsingen waardoor je hoop krijgt om daarna terug alles geannuleerd te zien waardoor de moed je stilaan in de schoenen zakt… Er waren veel onduidelijke regels voor dj's terwijl andere artiesten dan wel aan de slag mochten. Maar laten we die bladzijde omslaan. Ondanks Covid kwam er wel veel rust in mijn agenda en deed dat ook zeker deugd. Ik heb mijn collectie op punt gezet en ben me gaan verdiepen om nieuwe muziekproducties te doen.

Je speelt op NYE8400: Ostend is Music. Wat vind je van dit initiatief?

Mijn betrokkenheid als dj bij de stad is groot omdat ik regelmatig op events in Oostende speel (Barrio Cantina, Ostend Beach, A l'Ostendaise, Mode in Oostende en talloze avonden als dj in de Langestraat). Het samenbrengen van Oostendse dj's en deze een platform geven op unieke locaties in de stad is een initiatief dat ons allen deugd doet. De sector kreeg het zwaar te verduren en werd soms zelfs vergeten, waardoor dit initiatief zeker een hart onder de riem is.

Welk nummer leg je op voor een instant-feel-good gevoel?

Omdat het een heftig jaar was, ben ik me gaan verdiepen in meer ambient, balearic sounds en een zachtere speeltstijl. Ik mocht gelukkig nog in Nederland aan de slag bij Blueness Bar van Sergio Herman waar ik een ‘fine dining’-set bracht. Door deze muziek hou ik nu van rustige stijlen die mij een ‘feel good’ geven. Ik stelde daarvoor een speciale playlist samen.

Als het dan wel dansbaar mag zijn, ga ik voor ‘Musical Freedom' van Adeva.

Wat wens je jezelf als dj toe voor 2021?

Ik wens dat we terug aan de slag kunnen als dj en dat leuke events, pop-ups, foodtrucks en festivals weer kunnen doorgaan op een coronaproof manier. Ook mis ik het spelen in een bar als de Copador waar ik al jaren mijn ding kan doen. Terug mijn passie delen met publiek en mensen laten genieten om terug vrij te kunnen leven en te dansen zou van 2021 alvast een topjaar maken. Let’s hope so!

BOBO KOOL

Hoe blik je terug op het voorbije – toch wel erg bijzondere – jaar 2020?

In de horeca hebben we ons best gedaan om alles veilig te maken en te houden. Maar het heeft niet mogen zijn... Ik mis vooral het creatief en interactief proces tussen publiek en muziek. Mensen doen dansen is toch wel een groot gemis.

Je speelt op NYE8400: Ostend is Music. Wat vind je van dit initiatief?

Super initiatief. Als je dan niet face-to-face je muzikaal verhaal kan brengen is streaming nu het ding om te doen. Hopelijk brengt ook mijn ding een beetje zonlicht in deze donkere dagen!

Welk nummer leg je op voor een instant-feel-good gevoel?

Mijn streaming is vanuit de Sint-Petrus- en - Pauluskerk, dus een nummer met een beetje gospelsfeer mocht niet ontbreken. Ik begin met The Blues Brothers & Aretha Franklin met 'Think'

Wat wens je jezelf als dj toe voor 2021?

Ik wens mezelf en iedereen vooral een goeie gezondheid. En dat we samen terug een goeie pint kunnen drinken aan de toog!

Volg de streams vanop unieke locaties zoals de Sint-Petrus- en -Pauluskerk.

VOOR ELK WAT WILS VANOP UNIEKE LOCATIES

NYE8400: Ostend is Music brengt maar liefst drie verschillende streams voor een specifiek doelpubliek. Vanop verschillende unieke locaties (de Sint-Petrus- en -Pauluskerk, de Wellington Renbaan en Kunstacademie aan Zee) werden video's opgenomen. De opnames gebeurden vooraf maar worden gestreamd op donderdag 31 december 2020 van 22.00 tot 01.00 uur. Om middernacht is er bovendien een countdown naar 2021 op elke stream.

WEDSTRIJD

Aan het event wordt een wedstrijd gekoppeld. Oostendenaars kunnen een filmpje posten op sociale media met hashtags #loveoostende en #nye8400 over hoe ze eindejaar beleven van thuis, dankzij de stream. Een jury beoordeelt achteraf alle filmpjes op originaliteit. Er zijn vier ‘ikkoopinoostende’-cheques te winnen: drie voor originele inzendingen en één voor de meeste likes.

PROGRAMMA

Kanaal 1: Popular & Party

Dimaro (Tomorrowland), DJonah (KV Oostende) en DJ Koony (NYE Deluxe)

Kanaal 2: Fresh & Electronic

GVQ (Club Chaud), Greg Dela (Tomorrowland) en Yamo (Ostend Beach)

Kanaal 3: Funky & Classic

Bobo (Lafayette), Monsieur Le Selecteur Jan Ducheyne (TAZ) en Gueush (Copador)

ALGEMENE INFO

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (december 2020)

Foto's van de locaties: @sdinneweth

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate