Loading

Corona Nieuwsbrief 15 3 april 2020

Week 3, dag 15, nieuwsbrief 15

En dan zitten er al weer drie weken op, zijn we 15 dagen en evenzoveel nieuwsbrieven verder. In die drie weken hebben we allemaal (leerkrachten, leerlingen en ouders) een groot beroep moeten doen op onze flexibiliteit, onze creativiteit en wellicht ook op ons uithoudingsvermogen. In de afgelopen drie weken hebben groepsleerkrachten noodgedwongen hun manier van onderwijs geven volledig moeten veranderen. Van de één op de andere dag een nieuw onderwijssysteem hanteren... Een traject waar normaal maanden, zo geen jaren voor staan om dit goed te organiseren. Ga er maar aan staan. Waar we voor die tijd nog amper over 'Teams', Videobellen en afstandsleren hadden gesproken, zijn dit op dit moment termen die we al als 'normaal' beschouwen. Over onze kernwaarden 'Ontdekken, Durven, Doen' gesproken...

Zo heb ik gisteren bijvoorbeeld een instructieles over het lijdend voorwerp meegekeken: Leerlingen hadden vooraf de opdracht gekregen om een instructiefilmpje te bekijken. Daarna moesten ze bepalen of ze wel of geen verdere instructie nodig hadden. Hiervoor konden ze om 09.30u deelnamen aan een online instructie van de leerkracht. Deze duurde ongeveer een kwartiertje en daarna kon iedereen weer aan het werk.

Kortom: Mooi om te zien waar het team van leerkrachten toe in staat is en op welke wijze zij hier de afgelopen drie weken mee om zijn gegaan. Richting het hele team is dat absoluut een compliment waard.

Een compliment ook zeker aan u als ouder(s) en/of verzorger(s). Plotsklaps de overstap maken naar parttime 'meester Papa' of 'juf Mama' is niet niks. We krijgen gelukkig heel veel signalen dat het doorgaans ontzettend goed gaat en dat iedereen na drie weken al een bepaalde routine en structuur heeft opgebouwd in het thuiswerken. Ook al is dit niet altijd even makkelijk.

Daarnaast krijgen we echter ook signalen van gezinnen waar het thuiswerken soms wat lastig gaat. Gelukkig doen we er met elkaar alles aan om de begeleiding te optimaliseren en deze kinderen middels een intensiever (video)contact te begeleiden. We doen ons best om ook het onderwijs voor deze leerlingen, binnen onze mogelijkheden, zo goed mogelijk vorm te geven. Maar nogmaals: Hebt u vragen, opmerkingen, tips nodig of wilt u gewoon even uw verhaal kwijt... Trek echt bij ons aan de bel!

Deze week werd bekend dat we nog zeker tot 28 april op deze manier verder gaan. We zullen dan ook op dezelfde manier verder gaan met werken, al zullen we een paar dingen gaan wijzigen en aanpassen. Middels deze nieuwsbrief zullen we u hierover informeren.

Voor nu wensen we u alvast een heel goed weekend toe! Aan het weer zal het niet liggen, want het belooft een zonovergoten weekeinde te worden.

Tot maandag!

Robbert en Roel.

Device?

We doen steeds meer een beroep op een device. Of het nu een laptop, Chromebook of vaste PC is... Een vergadering of instructie via 'Teams', videobellen met de juf of meester, een werkblad downloaden, een verhaal schrijven/typen of inloggen op Zulu Connect.

Nu ook steeds meer ouders thuiswerken wordt een device veel gebruikt. Komt u nu thuis echt in de problemen en is een extra device nodig? Neemt u dan contact op met Robbert of Roel. Dan regelen we dat!

Dagopening:

Komende zondag is het Palmpasen... Hieronder een filmpje van een aantal jaren geleden.

En het verhaal van Palmpasen door de Zandtovenaar:

Er zijn er 6 jarig hoera hoera…

Jens

Hadden we gisteren geen jarigen…vandaag op 3 april is het feest bij Jens Kerkdijk. Jens wordt al weer 6 jaar en het is weer een feestje bij hun in huis. Jens kerel van harte gefeliciteerd. We wensen je een hele leuke verjaardag. Natuurlijk is een mailtje, appje of kaartje altijd erg leuk. Zijn mailadres is: iesje45@hotmail.com

Joas

Zaterdag 4 april zijn er maar liefst drie leerlingen jarig. De jongste is Joas de Vries. Joas wordt 8 jaar en hij viert voor het laatst zijn verjaardag in Hellendoorn. Joas, van harte gefeliciteerd en een prachtige verjaardag toegewenst. Ook Joas is blij als hij een mailtje, appje of kaartje krijgt. Je kunt dit sturen naar: geertjeroskam@hotmail.com

Samen

Samee Meijerman wordt zaterdag 11 jaar. Samee van harte gefeliciteerd. We wensen je een hele fijne verjaardag toe. Lekker genieten van de zon in Eelen en Rhaan. Samee heeft een eigen mailadres, dus nog leuker wanneer je haar een mailtje, appje of kaartje stuurt. Doe het maar naar: samee.meijerman@gmail.com

Danny

Danny Beverdam springt een gat in de lucht. Ja hij wordt 12 jaar en dat mag best gevierd worden. Het zal wel een druk weekend op anderhalve meter worden, want Danny’s moeder is maandag jarig. We wensen Danny een prachtige verjaardag, maak er maar een mooi feest van. En iedereen een mailtje, appje of kaartje naar erikbianka@gmail.com

Zondag 5 april geen leerlingen deze keer; maar wel Maria Nije Bijvank. Maria wordt zondag 61 jaar en dat gaat ze vast en zeker in kleine kring vieren. Maria alvast van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag toegewenst. Ook Roel Roelofs is zondag jarig. Roel gaat zondag de 66 jaar aantikken, wat een leeftijd he? Ook voor jou een hele fijne verjaardag en alvast van harte gefeliciteerd. En natuurlijk vinden Maria en Roel het altijd leuk als ze een felicitatie krijgen. m.nijebijvank@es-ikt.nl en r.roelofs@es-ikt.nl

Grej of the day:

De oplossing van gisteren: Een Kameleon. Meer info over de kameleon hieronder:

De vraag voor maandag: Voor de bovenbouw en zeker niet makkelijk. Een extra raadseltje om misschien wel tot de oplossing te komen: Een voetballer die omringd is door water.

Het is een lastige....

Loopland Overijssel

Sportfundamentals

Eind januari heeft Sportservice Overijssel in samenwerking met Loopland Overijssel een promotiefilmpje gemaakt over meer bewegen tussen de lessen door. Afgelopen week kwam deze 'online' en we willen 'm u niet onthouden:

Bacterie-test:

Tim heeft thuis met boterhammen getest wat bacteriën doen. Hoeveel bacteriën zitten er op een deurknop, fiets en iPad?

We zijn benieuwd naar de resultaten!

Creatieve Sessie

Ook Boaz vermaakt zich nog steeds thuis! Hier zit hij nog midden in een creatieve sessie! Goed bezig kerel!

Created By
Robbert Flim
Appreciate

Credits:

Created with an image by Kari Shea - "Ugmonk"