Loading

De Schoolweetjes Nummer 13 || 7 december 2018

Twee weken

Slechts twee schoolweken resten nog in 2018. Twee weken waarin we toeleven naar Kerst. De kerstbomen staan alweer in de klas. De Sint is uitgezwaaid en in de groepen worden de kerstliederen geoefend voor onze kerstviering op donderdag 20 december.

Uitnodiging Kerstviering

Graag nodigen we onze leerlingen, hun ouders en verzorgers, opa's en oma's en andere belangstellenden van harte uit om met ons het Kerstfeest te vieren op donderdagavond 20 december in de Regenboogkerk aan de Grotestraat 127. De viering begin om 18.30 uur. De kerk gaat om 18.00 uur open. Deze keer hebben we de viering van Kind op Maandag aangehouden. Het thema is "Tel je mee?".

We houden een collecte voor het Vluchtelingenwerk. Mevrouw Bruins van Stichting Vluchtelingen werk komt binnenkort op school om de leerlingen te vertellen waar het geld aan besteed wordt.

Tijdens de kerstviering maken we kennis met meneer Exactus.

Een hartverwarmende actie

Sheltersuit

Deze week kregen we van een oma van onze school het verzoek of we een oproep in onze Schoolweetjes willen plaatsen. Een dergelijk mooi initiatief ondersteunen we van harte. We hopen dat ook onze lezers hun bijdrage willen leveren. In onze ogen sluit deze actie heel goed aan bij de collecte die we voor Vluchtelingenwerk houden.

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Nu de winter nadert, dreigt de vrieskou. Stichting Sheltersuit helpt daklozen en vluchtelingen met een wind- en waterdichte jas, die in een handomdraai tot slaapzak kan worden veranderd. Met een grote eindejaarscampagne hoopt Sheltersuit drie vluchtelingenkampen in Sarajevo (Bosnië), Duinkerke (Frankrijk) en een Grieks eiland te kunnen voorzien.

Op onze facebook pagina kunt u info vinden over het Dekenproject: @Dekenproject zuster Petronella Nijverdal. Dit is onze vraag: Heb jij nog oude slaapzakken of dekens liggen waar je niks mee doet? Lever ze dan in bij Dekenproject zuster Petronella Nijverdal. Tot 17 december kun je slaapzakken inleveren voor de Sheltersuit Foundation! Inleveren kan van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 12.00 uur bij het Dekenproject aan de Koninginnestraat 20 te Nijverdal.

Wat kun je inleveren? Schone slaapzakken, defecte rits geen probleem. Schone dekbedden. * Alleen synthetische vulling. Klik voor meer informatie op onderstaande buttons.

U mag voor vragen gerust mailen met mevrouw Herma Tjeerdsma-Middelkamp via hmtjeerdsma@kpnmail.nl

Schoenmaatjes

Op donderdag hebben we 59 dozen gevuld met allerlei artikelen weggebracht naar Rijssen. Gelukkig is het veel gezinnen toch gelukt om een schoenendoos te doneren. We kregen zelfs vijf dozen uit een gezin. Super. Hartelijk dank dat jullie hebben meegedaan aan deze actie van Edukans.

59 dozen pasten net in de kofferbak.

Kind op maandag

Alles plus één. Johannes krijgt zijn naam op de achtste dag. Dat is de dag van zeven plus één, de dag van de volheid en dan nog net iets meer. De profeet Micha vertelde eeuwen eerder al over een mens die Israël compleet zou maken. Hij zal geboren worden in Betlehem, de stad van koning David. Er wordt gelezen uit Lucas 1: 57-80 en Micha 5: 1-4a

De kleuters horen de verhalen 'De Herders' en 'Simeon en Anna'.

Zending

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen een bedrag van € 56,92 meegenomen. Alle gevers heel hartelijk dank! Het bedrag stijgt wekelijks. We zijn op de goede weg.

Sint arriveerde met Dakar-truck

Woensdag arriveerde Sinterklaas met maar liefst 5 Pieten op onze school in een echte Dakar-truck. Een "beest" van een auto. Heel wat anders dan het paard van Sinterklaas. Een indrukwekkende entree. Daarna bezocht hij samen met de pieten de groepen 1 t/m 5 om vervolgens af te sluiten met een heus dansfeest met de groepen 6 t/m 8. Foto's van 5 december staan in ons fotoboek. We bedanken Sinternet Nijverdal voor dit geweldig leuke bezoek en wat mooi dat jullie met de bijdrage Stichting Evenmens in het zonnetje zetten.

Veel meer foto's van 5 december staan in ons fotoboek op onze website.

Andere Advent

Tweede advent: zondag 9 december 2018: Zoals een kind.

  • Mij
  • maakt de nacht niet bang
  • de wind
  • en het geruis van de stad
  • zolang de deur
  • naar de verdieping en de gang
  • naar jou
  • maar op een handbreed open staat
  • en mij een kiertje licht laat zien.

Hans Günther Saul

Hellendoorn dictee

Op maandag 10 december doen Esther (gr. 8) en Maud (gr. 7) mee aan het Hellendoorns dictee. We wensen onze twee deelnemers heel veel plezier en succes toe.

Afscheid Noël

In groep 6 nemen we vandaag afscheid van Noël. Komende maandag begint hij op De Brug. Wij allemaal wensen Noël een hele fijne schooltijd toe. We weten zeker dat hij hij zich heel snel thuis zal voelen op zijn nieuwe school.

Groep 6 neemt afscheid van Noël, zittend links op de kruk, neemt hij het afscheidscadeau in ontvangst. En jij ook heel erg bedankt voor jouw mooie woorden en cadeautjes.

Gevonden voorwerpen

Op onze school staat in de gang van de groepen 3 en 4 een kist met gevonden voorwerpen. Het betreft jassen, dassen, handschoenen, broodtrommels, drinkbekers en nog allerlei andere spullen. Als u iets mist, laat dan u zoon of dochter even in die kist kijken of neem anders zelf even een kijkje. We willen het nieuwe jaar graag met een lege kist beginnen.

De ster van Bethlehem

De ster van Bethlehem.

Met Kerst wordt verteld over de drie wijzen uit het Oosten die een bijzondere ster zagen die zij volgden. Bij de Sterrenwacht Hellendoorn horen op woensdag 12 december meer over de ster van Bethlehem. In het planetarium gaan we kijken naar sterren en planeten die nu nog een belangrijke rol spelen bijvoorbeeld de Poolster, Ochtend- en Avondster en de andere grote planeten.

Fysion springfestijn

Ook dit jaar organiseert gymvereniging Fysion weer het jaarlijkse springfestijn. Traditie getrouw na de kerst, en wel op donderdag 27 december in de sporthal in de Kruidenwijk. Er is van alles te doen zoals: * Verschillende luchtkussens, * De Airtrack, * Een Grote Stormbaan, * Diverse trampolines, Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom! Klik voor meer informatie op deze button.

De Nationale Wetenschapsquiz

De uitzending is dit jaar op 29 december.

Omdat de 25e editie van de Nationale Wetenschapsquiz er aan komt heeft de VPRO een online jublieumspel ontwikkeld. Elke ronde krijg je acht van de ruim 400 vragen uit 25 jaar NWQ. Scherp je geest in aanloop naar de editie van dit jaar, met vragen als:

"Is het waar dat een boterham met pindakaas die van de tafel wordt geschoven en op de grond valt, meestal op de besmeerde kant terechtkomt?" Weet jij het antwoord? Speel dan nu het spel! Nog leuker is om dat samen met anderen te doen.

Onze kerstlijst

Gaat u dit weekend de kerstboom opzetten? Zoekt u nog naar muziek om de sfeer te verhogen? Luister dan naar onze eigen Spotify Kerstlijst die we vorig jaar maakten. U moet wel een (gratis) account hebben of aanmaken.

Tot slot: een verzoek

Wij hopen dat u elke week de tijd en de rust vindt om onze Schoolweetjes te lezen. Met onze Schoolweetjes proberen we een kijkje in onze school te geven. We hopen dat het lukt om de sfeer van onze school ook in onze nieuwsbrief door te geven. Wekelijks tellen we meer dan 300 lezers. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via onze website waar trouwens ook alle oude nummers te vinden zijn.

In het nieuwe jaar houden we op 18 januari een "Open Huis" voor nieuwe ouders. Kent u ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kinderen, wilt u hen dan op onze school attenderen? Stuur bijvoorbeeld deze nieuwsbrief naar hen door. We zouden dat zeer op prijs stellen. Vindt u onze nieuwsbrief "top"? Uw waardering kunt u laten blijken door op het hartje onderaan te klikken.

Wij wensen u een goed weekend. Met vriendelijke groet, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with images by Simon Maage - "The World is ours", Mauritius Images, Annemiek Völkers en Prinses Marijkeschool. 

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.