Loading

FC HIK -info 6/2020

FC HIK:n vastuuvalmentajat kokoontuivat tiistaina 5.5. ja yhteisellä päätöksellä seurassa aloitetaan pienryhmäharjoittelu takakentällä maanantaista 11.5. lähtien. Pelaajat saavat tarkemmat tiedot harjoitusajoista omilta joukkueenjohtajilta ja valmentajilta. Päätös aloittaa harjoittelu perustuu Palloliiton ohjeistukseen.

FC HIK´s huvudtränarna träffades på tisdagen 5.5. och genom ett gemensamt beslut kommer klubben att starta träningarna på bakplan i små grupper från nästa måndag 11.5. Spelarna får mer detaljerad information om träningstider av sina egna lagledare och tränare. Beslutet att starta träningarna är baserat på instruktionerna från Bollförbundet.

Harjoitusajat - Träningstider 11.5.-1.6.

Palloliiton ohjeet seuroille ja joukkueille pienryhmäharjoitteluun:

Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa (puoli kenttä), joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.

Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.

Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.

Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.

Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).

Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.

Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.

Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.

Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).

Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.

Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.

Sylkemistä kentällä tulee välttää.

Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.

Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.

Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Muuta huomioitavaa:

Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.

Seuran harjoituksiin ei saa osallistua, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita.

Tietoa seuratoiminnassa mahdollisesti tapahtuvista koronatartunnoista seurataan yhdessä THL:n kanssa.

Paluu harjoitteluun mahdollisen infektion jälkeen

Huomioidaan taudinkuvan pitkä ja muuttuva luonne