Loading

DAN SIGURNIJEG INTERNETA SLOBODA GOVORA NA INTERNETU : ŠTO JE PRIHVATLJIVO, A ŠTO NE?

ŠTO JE PRIHVATLJIVO NA INTERNETU, A ŠTO NE?

Nepostoji baš točna ''linija'' između prihvatljivih i neprihvatljivih sadržaja na internetu, jer je većini ljudi odobren pristup za sve internetske stranice. Po meni neprihvatljive stranice bi bile strananice koje sadrže : nasilje, prijevare, neprimjeren sadržaj, stranice koje tvrde da su nešto što očito nisu...;Jedna od najneprihvatljivijih stranica je tako zvani DARK WEB. On sadrži sve što može zainteresirati čovjeka za loše činove. Jedna od najgorih stvari je ta što se preko te stranice najčešće trguje ljudima ili organima.Također stranice koje tvrde da vam mogu dati posao u roku 5 minuta su lažne i netrebamo im davati svoje podatke.

Sada dolazimo do prihvatljivih stranica na internetu. To su većinom stranice preko kojih nešto možemo naučiti i tako si olakšati neki problem, tu spadaju i stranice preko kojih možemo gledati nešto zabavno a i nešto. poučno. Takve stranice su rijetke ali neke su : edu.hr, eLektire.hr, enciklopedija.hr te eduvizija.hr. I prihvatljive stranice su stranice preko kojih se mođemo uživo vidjeti sa svojim prijateljima, poznanicima,... Za kraj uvijek treba zapamtiti : NIKADA NEMOŽEŠ BITI POTPUNO SIGURAN NA INTERNET, ZATO NEDJELI SVOJE INFORMACIJE PREKO INTERNETA!!!

BUDITE SIGURNIJI NA INTERNETU.NEMOJTE DIJELITI SVOJE OSOBNE PODATKE ONIMA KOJE NEPOZNAJETE.NEMOJTE VJEROVATI SVAKOJ OSOBI KOJU UPOZNATE PREKO INTERNETA. IMAJTE NEKU VRSTU ZAŠTITE NA RAČUNALU KOJE KORISTITE. ZAHVALJUJEM NA PAŽNJI I SRETNO!!!

IZVORi :https://www.youtube.com/ = Tach inseider, google.com = sigurnosne stranice

autor : Borna Pavić 1. OG b rad u školi(nekomercijalno)

Created By
Borna Pavić
Appreciate

Credits:

Created with images by Tumisu - "cyber security hacker code" • carlosalbertoteixeira - "password security dump" • VISHNU_KV - "cyber security online computer"