Loading

#fesztiválcserkészek Jelentkezz most a 2018-as szezonra!

Szereted a pörgést? Végtelen a lelkesedésed? Jól bánsz a gyerekekkel? Szeretsz megismerkedni új arcokkal? Szívesen mutatod meg másoknak milyen menő is a cserkészet? A szülők se riasztanak meg? Bírod az egész heti munkát és bulit és részese akarsz lenni a nyár legvagányabb cserkészélményének? Ha ezekre igennel válaszoltál, akkor itt a helyed a #fesztiválcserkészek közt!

A 2000-es évek elején néhány évig a Magyar Cserkészszövetség egy elég menő fa várral már kint volt a Sziget fesztiválon, de ez a hagyomány egyszer csak véget ért és egy 10 éves szünet után 2015-ben tértünk vissza a fesztiválok civil részlegére. Programunk minden éveben kicsit átalakult, de egy dolog változatlan: nélkületek nem tudnánk megvalósítani az elképzeléseinket a fesztiválokra.

Idén is a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. minden olyan rendezvényére kitelepülünk, ahol gyermekekkel vagy fiatalokkal találkozhatunk és átadhatunk nekik egy apró szeletet a cserkészetünkből, tudásunkból, élményeinkből. A nyarat a Gyerek Szigettel nyitjuk, ami június minden hétvégéjén a Hajógyári-szigeten lesz. Ez számunkra a legjobb lehetőség arra, hogy olyan gyermekekkel és szülőkkell ismertessük meg a mozgalmunkat, módszereinket, akik lehet máshogy nem is találkoznának a cserkészettel. A programunk itt fog a legjobban hasonlítani egy cserkésztábor mindennapjaihoz. Lesz tábori akadálypálya, kézműves, meseerdő, cserkészjátékok és persze az elengedhetetlen jó hangulat.

A nyár első hónapját Sopronban a VOLT fesztiválon zárjuk, ahova egy kisebb fa építménnyel is készülünk, amolyan mintakörlet formájában. Ezzel is szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy egy cserkész mennyire leleményes és milyen hasznos tudást is tudunk adni azoknak akik csatlakoznak hozzánk. Megjelenésünk célja, hogy egy hasznos de élvezetes programot nyújtsunk a fesztiválozóknak a reggeli másnaposság és az esti koncertek között. A helyi cserkészekkel karöltve pedig nyomozójátékkal is készülünk a fesztiválra kilátogató gyerkőcök és szüleik számára.

#fesztiválcserkészek 2018 Spotify lejátszási lista

Alig bírsz már magaddal? Ott lennél már a koncerteken? A fesztiválokat nem tudjuk közelebb hozni, de az előadókat igen! Összegyűjtöttük a VOLT, Sziget és Strand fesztiválok kedvenc fellépőiből egy lejátszási listát, hogy már most elkezdhesd a hangolódást a nyárra!

Igaz a Balaton Soundot is ugyanaz a társaság szervezi mint a többi fesztivált is amire megyünk, de itt nincs civil részleg ezért ez számunkra most is kimarad és a Sziget fesztiválig mindenki nyugodtan mehet a saját csapattáborába.

Augusztus elég sűrű hónap lesz, hiszen ekkor lesz a Sziget, Scoutland és a Strand is. A Sziget fesztiválos programunk sokban fog hasonlítani a VOLToshoz, de itt majd nagyobb hangsúlyt fog kapni a nemzetköziség, ezért ide az angol tudás elengedhetetlen. A mintakörlet itt is meg fog jelenni és a helyszínünk egyfajta nemzetközi cserkész ismerkedési pontként is szolgálna. Természetesen a céljaink közt itt is az szerepel az első helyen, hogy egy színes, aktív foltja legyünk a Civil Sziget nyüzsgésének és a programunkon keresztül népszerűsítsük a cserkészetet.

A nyarat és fesztiválszezont a Balaton partján, a Strand fesztiválon zárjuk, ahol a vízi programokon lesz a hangsúly. A többi civil szervezettől eltérően mi nem a szárazföldön képzeljük el a játékainkat, hanem az alig pár méterre lévő kellemesen langyos tó vízében. A fesztiválok közül itt a legalacsonyabb az átlagéletkor, sokan még csak a gimnázium első éveit tapossák, akik számára a cserkészet egy remek érettségi utáni összetartó közösségként funkcionálhat.

Fesztiválok időpontjai

A zenei fesztiválokon a mintakörlet vagy épp a tutaj építése miatt már néhány nappal a koncertek előtt kezdünk, ezt kérlek vedd figyelembe jelentkezésed során, ahogyan azt is, hogy a fesztivál nem ér véget azzal, hogy a saját sátrad összepakolod!

  • Gyerek Sziget – június minden szombatja és vasárnapja (2-3, 9-10, 16-17, 23-24)
  • VOLT fesztivál – június 24. – július 1.
  • Sziget fesztivál – augusztus 6 – 15.
  • Strand fesztivál – augusztus 20 – 26.

Olyan cserkészeket keresünk akiknek nem okoz gondot, hogy ha egy sereg kisgyerek megrohamozza és le kell őket kötni amíg a programjuk el nem indul vagy tovább nem állnak, de az se okoz gondot, ha a szülők mélyreható kérdéseire kell válaszolni, hogy mi is a cserkészet és miért is jó a gyermekének. Nem kell a legnagyobb atomcserkésznek lenned, de nagyon örülnénk neki, ha nem okozna túl nagy meglepetést egy asztal vagy pad megépítése, de az se hátrány, ha az egész napos egyenruhában töltött kemény munka után megtudunk inni egy sört és az együtt töltött buli után másnap ugyanolyan aktívan és lelkesen tudsz dolgozni mint előtte.

A fesztiválokon való részvétel egy ajándék, ezért olyan cserkészeket keresünk, akik év közben aktív munkát vállalnak a őrsük, rajuk, csapatuk vagy kerületük életében és munkájukkal kiérdemlik, hogy a Magyar Cserkészszövetséget képviseltethessék ezeken a rendezvényeken.

Tavaly jól bevált módszer szerint aki szeretne a zenei fesztiválok segítőcsapatának tagja lenni, annak minimum három napot kell vállalnia a Gyerek Szigeten. Az ott nyújtott teljesítménye, lelkesedése, nyitottsága és megbízhatósága alapján fogjuk összeválogatni, hogy kik azok akik a folyamatosan pörgő és hihetetlen jófej csapat tagjai lehetnek. Mindegyik rendezvény előtt lesz egy rövid csapatépítés és tájékoztatás, hogy megérkezve a helyszínre már barátként köszönthessétek egymást és a feladatok se legyenek idegenek számotokra.

Jelentkezési feltételek

  • 2018. június 1-ig betöltött 16. életév
  • csapatparancsnoki ajánlás
  • cserkészönéletrajz
  • rendezett éves tagdíj (ECSET)
  • 1 perces motivációs videó – mondd el nekünk miért gondolod, hogy te vagy a tökéletes fesztiválcserkész
  • 3 nap vállalása a Gyerek Szigeten

Május 18-19-én egy erősen ajánlott csapatépítő hétvégére várunk, ahol megismerkedhetsz a többi fesztiválcserkésszel és lehetőséged lesz kedvedre alakítani néhány programpontot és minden mást kipróbálni, hogy a helyszínen már semmi se okozzon meglepetést. A hétvége pontos részleteit a jelentkezés lezárta után küldjük.

VOLT fesztivál: mivel a Gyerek Sziget és a VOLT nagyon közel van egymáshoz, sőt az utolsó hétvége és az építkezés ütik egymást, ezért aki Sopronba szeretne velünk jönni, annak a Gyerek Sziget első három hétvégéjén kell vállalnia a három napot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed jelentkezz április 15-ig!

További kérdéseiddel bátran keress ezen a címen: horvath.andras@mcssz.hu

Horváth András – Hori – főfesztiválcserkész

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.