Loading

Meandert(h)aal 5 juni 2020

Maandag zijn we weer compleet!

De volgende fase in de versoepeling van de lockdown regels gaat voor de basisscholen maandag in. Eindelijk iedereen weer met zijn allen naar school. Een nieuw moment om naar uit te zien. De lokalen vol met leerlingen, met elkaar nieuwe dingen leren, plezier maken in de pauzes, samen in de zandbak, enz. Dit alles binnen de regels die we met elkaar hebben afgesproken. Hopelijk kunnen we zonder verdere aanpassingen zo door werken tot de zomervakantie. De ouders moeten helaas nog wel de fysieke afstand tot school in acht nemen. De kinderen brengen tot bij het hek en niet verder heeft iets onwerkelijks en past zeker niet bij de cultuur van de Meander. Het spontane contact tussen ouder en leerkracht ontbreekt en dat missen we zeker. De kans is groot dat deze situatie ook na de zomervakantie voortgezet wordt. Ouders zijn belangrijk in de driehoek school-kind-ouder. We willen de rol van de ouders bij het samen onderwijs geven aan de kinderen een belangrijke plek blijven geven binnen onze organisatie. Betrokken ouders zijn een voorwaarde voor goede ontwikkelingskansen van kinderen. Na de vakantie zal er verder gesproken worden over het vorm geven van de gewijzigde situatie in de relatie tussen ouders en school. U heeft hier ook al over kunnen lezen in de informatiebrief van afgelopen dinsdag.

Kind op maandag.

Kun jij iets doen?

Ester 2: 19-23, Ester 3 en Ester 4: 1-17

Mordechai, de neef van Ester, ontdekt een complot tegen de koning. Hij komt in actie en redt zo het leven van koning Ahasveros. Als Mordechai niet wil buigen voor de hoge minister Haman, wordt een verschrikkelijk bevel uitgevaardigd tegen de Joden. Kan Ester iets doen om het te voorkomen?

Devices inleveren!

Voor het goed kunnen volgen van thuisonderwijs zijn er een tiental Chromebooks in bruikleen gegeven. Maandag hebben we al onze Chromebooks weer nodig in school. Mocht u er één geleend hebben, dan verzoeken wij u deze maandag mee te geven aan uw zoon/dochter, zodat we op school niet zonder zitten.

Groep 8.

De leerlingen van groep 8 zijn druk bezig met het oefenen van de afscheidsmusical. Doordat het de afgelopen weken fantastisch weer was, konden de liedjes buiten gezongen worden. Woensdagmorgen eindigde dit in een gezellige polonaise.

Gezelligheid troef !

Groepsverdeling.

De groepsverdeling maken we in de volgende Meandert(h)aal van vrijdag 12 juni bekend. Nog even geduld dus.

Studiedag 12 juni.

De studiedag die voor 12 juni gepland staat, gaat niet door. De leerlingen worden op 12 juni gewoon op school verwacht !!

Verkeerssituatie rondom school.

Maandag gaan alle leerlingen weer naar school. Dat betekent dat de drukte rondom school toeneemt in de periode vlak voor en na schooltijd. We hebben gemerkt dat ouders die staan te wachten zich keurig aan de 1,5 m - afspraak houden. De parkeerplaats staat redelijk vol met wachtende ouders en als er geen ruimte meer is, wachten ouders op de stoep aan beide kanten van de Lochtersweg. Doordat er noodgedwongen ouders staan te wachten aan de zuidzijde van de Lochtersweg, gebeurt het nogal eens dat leerlingen spontaan, zonder het signaal van de klaar-over af te wachten, oversteken. Soms vergeten ze in al hun enthousiasme zelfs gebruik te maken van het zebrapad. Wij verzoeken u er op toe te zien dat uw kind(eren) volgens de afgesproken regels oversteken. Dit verhoogt de veiligheid voor onze leerlingen enorm. We willen u ook nogmaals vragen niet voor school aan de Lochtersweg te parkeren. Wilt u de leerlingen volgens het kiss en ride principe brengen en halen, dan mag dat bij de blauwe streep. Het is de bedoeling dat u dan vanaf de 1e Kampsweg de Lochtersweg in rijdt. De beste manier om de kinderen te brengen en te halen is natuurlijk te voet of op de fiets.

Op de fiets !!

Cadeautje !

Kunstuitleen "Galerie Uiterart"

Woensdag 13 mei kwamen Gerard en Wil Ekelenkamp (galerie "Uiterart") op de Meander:Zij schonken ons 5 zeefdrukken van Peter Diem, thema "Island in the Sun". Deze hangen in de gang.Woensdag 20 mei kwamen zij nog een keer: 4 schilderijen namen ze mee: Ad van Hassel en Corrie Leushuis (Liz). Deze hebben we in de verschillende kamers opgehangen.

In september zal Gerard wat vertellen over deze schilderijen en zeefdrukken aan de leerlingen van de Meander. Wij hebben Gerard en Wil uiteraard heel erg bedankt voor deze schenking!! Wij hopen dat de kinderen samen met u hier nog heel lang van zullen genieten!

Agenda.

De agenda op veler verzoek terug van weggeweest.
Gefeliciteerd !!!

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Agence Olloweb - "Il s’agit d’une photographie réalisée pour illustrer notre page des offres de création graphique de l’agence web Olloweb Solution" • Brooke Lark - "Donuts halo’ed with fruits and flowers. Whatever could be better?"