Loading

CORSICA & SARDINIË een roadtrip over de mooiste wegen van twee parelen in de Middellandse Zee

Van 8 tot en met 16 juni rijden we over de de mooiste wegen van het ruige (Franse) Corsica en het lieflijke (Italiaanse) Sardinië. Corsica is klein maar kent hoge bergen zoals de Monte Cinto en Monte Rotondo, achtereenvolgens 2700 en 2600 meter hoog. Het landschap is ruig en in het binnenland zijn de wegen zeker uitdagend. De kusten zijn echter uitnodigend, net zoals die van Sardinië, met zijn smaragdgroene wateren, beeldschone stranden en gezellige havenstadjes. Het binnenland is ook daar ruig met een groot nationaal park, waar adelaars in de lucht cirkelen en wilde katten in het dichte struikgewas op jacht zijn.

Uitnodigende kusten, gezellige havenstadjes

Aankomstdag, maandag 8 juni. Aankomst op eigen gelegenheid in Livorno, diner en overnachting.

Dag 1, dinsdag 9 juni. We varen met de veerboot van Livorno naar Bastia. Vandaar rijden we via een leuke route naar het hotel in Calvi, waar we voor twee nachten inchecken.

Prachtige baaitjes aan de noordkust van Corsica

Dag 2, woensdag 10 juni. Tijd om Corsica te verkennen, aan het einde van de dag zul je begrijpen waarom de binnenlanden zo'n uitstekende arena vormen voor de Rally van Corsica.

Het ruige binnenland van Corsica

Dag 3, donderdag 11 juni. We rijden van Calvi naar Porto Vecchio via een uitdagende route, deels langs de kust en overnachten daar in een mooi strandhotel.

Vanaf het terras zo het strand op

Dag 4, vrijdag 12 juni. Vandaag staat er weer een boottocht op het programma. We maken in twee uur de oversteek naar het lieflijke Sardinië, hier verblijven we lekker relaxed drie nachten in hetzelfde hotel.

Lieflijke dorpen

Dag 5, zaterdag 13 juni. Een mooie route staat er op deze dag op het programma. Er is tijd om op je gemak het eiland te verkennen, lekker te lunchen of even te chillen op het strand.

Alle facetten van Sardinië

Dag 6, zondag 14 juni. De kennismaking met Sardinië wordt voortgezet met een fraaie route en een gezamenlijke lunch.

Sfeervol Sardinië

Dag 7, maandag 15 juni. Aan het einde van de dag schepen we in op de nachtboot die ons comfortabel van Sardinië naar Civitavecchia in Italië zal brengen. Overdag is er tijd om nog een toertje over het eiland te maken of om lekker te relaxen en te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Een dagje relaxen of een mooie route rijden

Dag 8, dinsdag 16 juni. Na aankomst van de boot in Civitavecchia volgt een rit van drie uur naar een fraai Toscaans wijngoed. We krijgen een rondleiding en na een goede gezamenlijke lunch rijden we naar Florence voor het afscheidsdiner en de laatste overnachting.

Het wijnhuis produceert naast voortreffelijke wijn ook uitstekende olijfolie

Bij voldoende belangstelling (acht auto's) kan er gebruik worden gemaakt van een autotransport van Nederland naar Livorno en van Florence terug naar Nederland. Het is ook mogelijk alleen gebruik te maken van het transport van Florence naar Nederland. De kosten sturen wij op aanvraag toe.

Er is plaats voor maximaal 20 equipes, de reis gaat door bij deelname van minimaal 10 equipes.

De dagafstanden liggen tussen de 200 en 350 km, deelname is mogelijk met een moderne of klassieke auto.

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende roadtrip over de mooiste wegen van Corsica en Sardinië? Wij sturen je graag het volledige programma plus de kosten voor deelname. Stuur daarvoor een mail naar Hetty Louwaard hetty@petrol-and-wine.nl of bel met 0651 126482.

In februari gaan wij de routes narijden en de hotels bezoeken. Aan de hand van onze ervaringen kan het zijn dat er wijzigingen worden aangebracht aan dit programma.

Created By
Hetty Louwaard
Appreciate