Loading

CORSICA & SARDINIË een roadtrip over de mooiste wegen van twee parelen in de Middellandse Zee

Van 3 tot en met 11 september 2021 rijden we over de de mooiste wegen van het ruige (Franse) Corsica en het lieflijke (Italiaanse) Sardinië. Corsica is klein maar kent hoge bergen zoals de Monte Cinto en Monte Rotondo, achtereenvolgens 2700 en 2600 meter hoog. Het landschap is ruig en in het binnenland zijn de wegen zeker uitdagend. De kusten zijn echter uitnodigend, net zoals die van Sardinië, met zijn smaragdgroene wateren, beeldschone stranden en gezellige havenstadjes. Het binnenland is ook daar ruig met een groot nationaal park, waar adelaars in de lucht cirkelen en wilde katten in het dichte struikgewas op jacht zijn.

Uitnodigende kusten, gezellige havenstadjes

Aankomstdag, vrijdag 3 september. Aankomst op eigen gelegenheid in Livorno, diner en overnachting.

Dag 1, zaterdag 4 september. We varen met de veerboot van Livorno naar Bastia. Vandaar rijden we via een leuke route naar het hotel in Calvi, waar we voor twee nachten inchecken.

Een hotel met uitzicht op Calvi

Dag 2, zondag 5 september. Tijd om Corsica te verkennen, aan het einde van de dag zul je begrijpen waarom de binnenlanden zo'n uitstekende arena vormen voor de Rally van Corsica.

Het ruige binnenland van Corsica

Dag 3, maandag 6 september We rijden van Calvi naar Porto Vecchio via een uitdagende route, deels langs de kust en overnachten daar in een mooi strandhotel.

Fraai uitzicht vanaf het terras van het hotel

Dag 4, dinsdag 7 september. Vandaag staat er weer een boottocht op het programma. We maken in twee uur de oversteek naar het lieflijke Sardinië, hier verblijven we drie nachten.

Lieflijke dorpen

Dag 5, woensdag 8 september. Een mooie route langs de kust en door het binnenland van Sardinië staat er op deze dag op het programma.

Alle facetten van Sardinië

Dag 6, donderdag 9 september. De kennismaking met Sardinië wordt voortgezet met een fraaie route en een gezamenlijke lunch.

Sfeervol Sardinië

Dag 7, vrijdag 10 september. Aan het einde van de dag schepen we in op de nachtboot die ons comfortabel van Sardinië naar Civitavecchia in Italië zal brengen. Overdag is er tijd om nog een toertje over het eiland te maken of om lekker te relaxen en te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Een dagje relaxen of een mooie route rijden

Dag 8, zaterdag 11 september. Na aankomst van de boot in Civitavecchia volgt een rit van drie uur naar een fraai Toscaans wijngoed. We krijgen een rondleiding en na een goede gezamenlijke lunch rijden we naar Florence voor het afscheidsdiner en de laatste overnachting.

Het wijnhuis produceert naast voortreffelijke wijn ook uitstekende olijfolie

Bij voldoende belangstelling (acht auto's) kan er gebruik worden gemaakt van een autotransport van Nederland naar Livorno en van Florence terug naar Nederland. Het is ook mogelijk alleen gebruik te maken van het transport van Florence naar Nederland. De kosten sturen wij op aanvraag toe.

Er is plaats voor maximaal 20 equipes.

De dagafstanden liggen tussen de 200 en 350 km, deelname is mogelijk met een moderne of klassieke auto.

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende roadtrip over de mooiste wegen van Corsica en Sardinië? Wij sturen je graag het volledige programma plus de kosten voor deelname. Stuur daarvoor een mail naar Hetty Louwaard hetty@petrol-and-wine.nl of bel met 0651 126482.

Created By
Hetty Louwaard
Appreciate