Koristi bazena za decu

Ako posmatrate svoje dete dok u bazenu prska sve okolo, uključujući i vas i sebe, morali biste da zapazite tu neobjašnjivu radost i uzbuđenje na njegovom licu! :)

To otprilike izgleda ovako. :D

Evo i nekoliko konkretnih koristi bazena za decu, a nakon čitanja, isplanirajte posetu zatvorenom bazenu, banji, spa&wellnes centru - i nećete se pokajati. :D

Apetit

Ako ste bar jednom sa svojim mališanom posetitli bazen, sigurno ste primetili porast apetita nakon igara u vodi! Samo se pobrinite da vaše dete unese dosta proteina nakon ovih vodenih aktivnosti, kako bi se mišići pravilno razvijali. Bazen može biti spas za roditelje koji svakodnevno vode bitku sa onim čuvenim “nisam gladan”. Videćete kako će posle bazena tražiti duplu porciju. Probajte. :)

Ravnoteža i snaga

Iako može izgledati kao da dete samo pravi talasiće po vodi, bacaka se levo-desno i ne za šta će sa sobom od uzbuđenja, trebalo bi da znate da svaki vid igre u vodi pomaže razvoju ravnoteže I snage kod deteta. Pritom, nema opasnosti od povrede ili pada, pa dete slobodno može istraživati svoje mogućnosti pokreta. Voda pruža određen otpor telu i potrebno je uložiti veći napor prilikom kretanja kroz vodu, pa su sve aktivnosti u vodi odličan način za razvijanje snage i mišića.

Koordinacija

Kada dete pliva, skakuće, baca stvarčice po vodi ili se na bilo koji način kreće po vodi, ono razvija koordinaciju pokreta i svoje motoričke sposobnosti. Udaranje nogama kroz vodu aktivira mišiće celog gornjeg dela tela I pomaže deci da nauče kako da koordinacijom pokreta tela pokreću svoje telo kroz vodu.

Istraživanje, učenje, druženje

Dete uglavnom nikada nije samo u bazenu i samim tim je njegova pažnja usmerena I na druge. Igra u vodi omogućava detetu da istražuje I ostvaruje kontakt sa drugom decom. Nova zajednička iskustva i otkrića pomažu I u razvoju socijalnih sposobnosti, podstiču decu na ostavrivanje kontakta sa drugima, a sama činjenica da svoje uzbuđenje zbog novih otkirća mogu deliti međusobno, podstiče i razvoj samopouzdanja kod deteta. Deca u bazenu često dele svoje vodene igračke i samim tim uče i o značaju deljenja I grupne igre. Nova poznanstva i zajedničke avanture u vodi postaju deo iskustva deteta i uče ga da se oseća sigurno u novim situacijama.

Odvojite vikend za vodenu igru i kvaliteno provedite vreme sa svojim detetom!

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.