Loading

Corona Nieuwsbrief 9 26 maart 2020

Week 2, dag 9, nieuwsbrief 9

Imagine...

Imagine: Een wereld zonder virus, zonder anderhalve meter afstand en waar we elkaar gewoon een hand, boks of high five kunnen geven. Tot voor kort zo normaal, maar wat verlangen we er naar terug.

Gisteren berichtte het RIVM dat de groei van het virus afvlakt: De maatregelen van de overheid sorteren dus effect. Laten we hopen dat deze trend van afname doorzet. Dit kan zolang we de opgelegde maatregelen blijven hanteren!

In deze nieuwsbrief verder de vaste rubrieken, updates en foto's. Daarnaast hebben we de enquete van vorige week bekeken. Een analyse hiervan vindt u hieronder:

Een fijne dag gewenst!

Robbert en Roel

Een hart onder de riem:

Van een Amerikaanse leerkracht;

Beste ouder(s), verzorger(s)

Misschien heeft u de neiging om een strakke minuut tot minuutplanning te hanteren, te hopen op uren leren, online oefeningen, boekverslagen, etc. Maar er is iets belangrijks dat u moet weten.

Onze kinderen voelen wat er op dit moment gebeurt en zijn zich mogelijk bewust van onzekerheid en angst. Het idee van een aantal weken vrij klinkt misschien aantrekkelijk voor uw kind, maar ook de werkelijkheid hiervan zal doordringen. Al is het alleen maar, omdat hij / zij de vriendjes en vriendinnetjes niet meer kan zien zoals dat normaal kan. Dit kan in de komende dagen en weken ook weerslag hebben op het gedrag van kinderen. Dit is een menselijk gevolg van de situatie waar we in zitten. Daarom hebben kinderen ook juist nu de behoefte om zich veilig en geliefd te voelen. Dit kan betekenen dat je jullie perfecte dagrooster soms even moet vergeten, om je kind kind te kunnen laten zijn.

Speel met ze en ga wandelen. Bak koekjes en klieder met verf. Speel spelletjes en kijk samen een film. Ga samen experimenten doen of doe een virtuele rondleiding in een dierentuin of museum. Lees samen een boek of doe gewoon soms helemaal niets.

Maak je nu geen zorgen om achterstanden. Doe wat kan en besef dat als de kinderen terug op school zijn, we hier in samenwerking een weg in vinden. Leerkrachten zijn hierin experts.

Probeer de strijd te vermijden omdat uw kind even geen zin heeft in rekenen. Ga niet schreeuwen als ze niet het rooster volgen. Verplicht ze op dat moment niet om twee uur te leren. Zoek de balans.

Als ik u een ding mag meegeven is het dit: als deze periode achter de rug is, is de mentale gezondheid van uw kind veel belangrijker dan hun academisch niveau. En hoe ze zich zullen voelen, zal ze veel langer bij blijven dan wat ze precies hebben gedaan in die weken.

Hou dat in gedachten... welzijn voorop!

Beweegchallenge:

En ik heb zelf weer een filmpje gemaakt.

Van Juf Marlou

Juf Marlou heeft deze keer zelf weer een filmpje gemaakt:

Voor deze challenge heb je de app: HomeCourt nodig. Het is leuk om samen met je broertje, zusje, vader of moeder te spelen. In het filmpje wordt uitgelegd hoe je bij de spellen komt.

We komen er net alleen achter dat de app alleen geschikt is voor apple... Sorry.

Dagopening

In deze oefening voel je met “je voeten” en bovendien ontdek je wat “stevig in je schoenen” staan voor effect heeft op hoe je voelt. Het bewegen staat hier centraal, met veel aandacht voor de voeten. Deze oefening kan op blote voeten, sokken of met schonen aan.

“Mensen, kinderen vliegen niet in de lucht, ze zwemmen niet vanzelf in het water, maar ze lopen op de aarde.”

Ga op de grond liggen en laat het heel stil worden. Til je voeten in de lucht. Kijk eens naar je voeten… Hoe voelen ze? Zijn ze koud of zijn ze warm? Beweeg ze maar een beetje. Ga op handen en knieën staan. Steek je voeten één voor één in de lucht. Zet ze dan weer neer. Ga maar een stukje kruipen op je knieën. Waar zitten je voeten? Voel je ze? Wat doen ze? Ga nu staan. Dan ga je heel voorzichtig en langzaam lopen. Op je tenen….. Sluipen ….niemand mag je horen, je voeten gaan zo zacht als je kunt. Dansen….je bent vrolijk en je voeten bewegen alle kanten op. Springen…zo hoog als je kunt, nel als “Kikker”. Lijkt het een beetje op vliegen? En dan kom je plof heel hard weer op je voeten terecht. Huppelen….je bent blij en dat voel je in je voeten. Rennen…je voeten willen sneller dan jij. En hoe is het als je op je kop staat? Kun je je voeten dan nog vinden? Hoe sluip je als je bang bent? En nu word je boos… Je laat je niet bang maken…hier ben jij! Ze je voeten stevig neer! Stamp op de grond…Hoe voel je je nu? En dan zijn we moe.

Wat goed dat jullie dit allemaal konden.

Vandaag is het weer feest

Tatum en Troy vieren vandaag hun verjaardagen.

Tatum Heimeriks zit in groep 6 van de Es en wordt vandaag 10 jaar. Van harte gefeliciteerd Tatum. We wensen je een hele fijne dag toe. En ook nu weer, stuur haar even een mailtje, dat maakt de feestdag in deze weken net even leuker. Het mailadres is: miriampeters.mp74@gmail.com

Tatum

Troy Withaar wordt vandaag 12 jaar. Troy zit in groep 8 van de Jan Barbierschool. Troy van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ook jou wensen we een hele fijne verjaardag toe. Troy is de hele week al in de feeststemming. Kijk maar naar zijn foto. En ook hij vindt het fantastisch wanneer hij felicitatiemailtjes krijgt. Voor Troy kun je mailen naar: riannewithaar@hotmail.com

Troy

Grej of the day:

Uitspraak van Steve Jobs

De oplossing van gisteren was niemand minder dan Steve Jobs, de oprichter van Apple. Meer info over Steve Jobs hieronder:

En de vraag voor morgen (iets meer gericht op leerlingen uit de onderbouw):

De waanzinnige doe-het-zelf-podcast!

Oproep voor alle ouders en kinderen van de basisschool: MAAK JE EIGEN PODCAST! Omdat de scholen zijn gesloten kunnen wij nu geen podcasts opnemen. Intussen zitten veel kinderen zich nu een hoedje te vervelen. En na het huiswerk, is het tijd voor iets leuks. Daarom maken wij een speciale aflevering van De Waanzinnige Podcast; daar hebben we jullie hulp bij nodig! HOE DAN? -Pak je telefoon erbij en zoek naar de opnamefunctie (dictafoon). -Laat je kind zeggen: Ik ben xx en ik ben xx oud. Ik lees nu xx / Mijn lievelingsboek is xx. -Vraag waar het boek over gaat. Waarom het zo leuk is. En ontdek waarom jouw kind juist dit boek uitkiest. -Mail het naar hallo@dewaanzinnigepodcast.nl -*DEADLINE: 1 april (geen grap)* Wij maken een mega-leuke uitzending vol boekentips gemaakt door kinderen van groep 3 t/m 8!

Leerlingen thuis aan het werk:

Vandaag een foto van Stijn, die ook thuis heel erg goed aan het werk is! Klasse kerel!

Ook een foto voor de nieuwsbrief? Stuur deze dan naar r.flim@es-ikt.nl! Op die manier blijft de onderlinge verbondenheid groot!

Leuk tussen het werken door:

Created By
Robbert Flim
Appreciate