Loading

Jan Van der Borght Stadsfotograaf 2020 exposeert in de Nieuwe Gaanderijen

De Nieuwe Gaanderijen is het enige ‘museum’ in onze stad dat nooit moest sluiten door de coronamaatregelen. Het hele jaar door hangen er regelmatig nieuwe foto’s om tijdens je wandeling van te genieten. Jan Van der Borght heeft als stadsfotograaf een speciaal jaar achter de rug. Binnenkort wordt een nieuwe kandidaat verkozen. Deze foto’s tonen hoe Jan zijn jaar beleefde.

door Gaike Gavart

De tentoonstelling is een mix van straatfotografie en enkele beelden uit opdrachten die hij kreeg van de Stad Oostende. Als bezoeker krijg je de beginperiode van de Stadsfotograaf te zien en de evolutie die hij doormaakte. De nadruk ligt op het ongewone in het gewone zien.

De allereerste stadsfotograaf van Oostende werd gekozen eind 2019 en mocht in 2020 een jaar lang de Stad aan Zee in beeld brengen. Jan Van der Borght (°26 augustus 1967) uit Beveren-Waas verhuisde onlangs naar Oostende, omdat hij hier z’n hart verloor. Enkele jaren geleden leerde hij zijn huidige vriendin kennen die al een tijdje in Oostende woont. Niet alleen de liefde voor zijn vriendin groeide, maar ook die voor de Stad aan Zee. Hij werkt in de automobielsector, maar heeft een ruim verleden als kunstkenner en galeriehouder in Antwerpen. Zijn passie voor fotografie flakkerde enkele jaren geleden op toen zijn stiefdochter hem een fantastische vakantiefoto liet zien. Dat beeld is hem altijd bijgebleven en sindsdien wilde hij zich in de wereld van de fotografie verdiepen. Hij volgde avondles fotografie, leerde hij heel wat bij door de ervaring van fotograaf Filip Claus en heeft de gedrevenheid om elke dag beter te worden.

Deze en nog veel meer foto's van Jan Van der Borght kan je gaan bekijken in de Nieuwe Gaanderijen.

Nog tot en met 2 februari 2021 te zien in de Nieuwe Gaanderijen (Zeedijk)

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (december 2020)

Foto Jan Van der Borght: Yel Ratajczak

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate