Loading

Valentinsdagen Valentinsdagen markeres med filmliste som har forelskelse og kjærlighet i fokus

Alle har vi kjent den. Følelsen av å være forelsket. Forelskelse har vært, og er fortsatt et av de mest kjente og brukte temaer i filmhistorien - og vi har samlet et knippe med både gode, klissete, morsomme og akkurat passe romantiske filmer som du kan vise elevene dine.

For de minste elevene kan du gjerne vise Jørgen+Anne=Sant eller en episode av Verdens Beste SFO, der både store og små blir forelska. I kortfilmen Hangman treffer vi Miriam som ikke kan uttale bokstaven S. Det skaper noen utfordringer når man er forelsket i en gutt som heter Ståle!

Verdens beste SFO og Anne+Jørgen=Sant, SF Norge

For de litt eldre kan du vise alt fra romantiske Hollywood-komedier som Han er faktisk ikke interessert, til de tåredryppende Ryan Gosling-filmene Blue Valentine og Dagboken?

Ryan Gosling er med i både Dagboken og Blue Valentine, begge SF Norge

Kanskje heller få frem smilet med en gammel norsk klassiker som Vi gifter oss - eller Tre dalmatinere, en artig kortfilm om tre desperate og single damer på landsbygda?

Ting går ikke akkurat som planlagt i Tre Dalmatinere når tre single damer prøver å sjekke opp bygdas eneste kjekke menn, nemlig tre politimenn!

Bilde fra Uro film v/ Ingrid Stenersen

Eller hva med å se en litt annerledes tolkning av "det første møtet"? Martins indre personligheter herjer nemlig mentalt når han drar på en blind date i den Oscar-nominerte studentfilmen Regjeringen Martin. Et annet "første møte" ser vi i Beats, nok en prisbelønt kortfilm. Her får vi servert en kreativ løsning når såkalte venner stenger en gutt og en jente inne på et soverom under et avslutningsparty på videregående.

Øverst: Kortfilmen Beats, Nordland kunst- og filmfagskole. Under: Mars og Venus, Tatt av kvinnen og Every day, alle SF Norge.

I tenåringsfilmen Every day blir den 16 år gamle Rhiannon forelsket i den mystiske sjelen "A" - som hver dag våkner opp og lever hele dagen i en ny kropp. Filmen tar utgangspunkt i David Levithans bestselgende bok "Hver dag".

Andre norske og utenlandske romantiske komedier vi har trykket til vårt bryst er Mars og Venus, Tatt av kvinnen og ikke minst Den fabelaktige Amelié fra Montmartre. Med andre ord - her finner du noe for enhver smak!

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.