Portfolio Graafinen suunnittelu & historiikit

Tekijä

Olen Leena Vaahtera, graafinen suunnittelija ja tietokirjoittaja Tampereelta.

Graafikkona olen suunnitellut ja toteuttanut mm. mainoksia, logoja, esitteitä, julisteita, raporttipohjia, käsiohjelmia ja kirjoja. Graafisen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi kirjoitan ja oikoluen tekstejä. Niin graafikkona kuin kirjoittajanakin arvostan informatiivisuutta, tarkoituksenmukaisuutta ja kestävää tyyliä. Kuuntelen tarkasti asiakkaan tarpeita ja tavoitteita ja palvelen joustavasti ja henkilökohtaisesti. Julkaisugrafiikan monien menetelmien joukossa oma erityinen juttuni on kuvankäsittely, esimerkiksi luova kuvien muokkaus ja vanhojen kuvien retusointi.

Historiikkeja kirjoitan erityisesti yrityksille ja yhdistyksille. Olen valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen laitokselta ja työskennellyt museoalalla museopedagogiikan, näyttelyiden ja teollisuushistorian parissa. Olen kirjoittanut teollisuus-, rakennus- ja henkilöhistoriikkeja. Historiikin kirjoittamiseen liittyy aina arkistotutkimus ja henkilöhaastattelut. Juuri haastattelijana olenkin kokenut ja hyvä – osaan kysyä ja kuunnella. Historiikin kirjoittajana tavoittelen johdonmukaisuutta ja kulkevaa, eläväistä tekstiä, jossa kuuluu ihmisten ääni.

Graafinen suunnittelu

IPR.VC-rahasto sijoittaa mediasisältöihin. Kuvituskuva, jota käytetään presentaatioissa ja asiakirjakansioissa, on rakennettu rahaston logosta ja sijoituskohteiden promootiokuvista.

Mieskuoro Laulajille olen tehnyt julisteita, rollupeja, lehti- ja kadunvarsimainoksia, käsiohjelmia ja www-sivut. Nämä julisteet mainostavat kuoron konsertteja.

Taipale Automotiven Flex-El-lämmitysjärjestelmä varmistaa hydrauliikan, pneumatiikan, polttoainejärjestelmien, akkujen ja herkkien sähkölaitteiden toiminnan ja työturvallisuuden kylmissä olosuhteissa. Siksi esitteessä vuorottelevat arktinen kylmyys ja lämmin keltainen. Esite on taitettu ja nelisivuinen. Rollup esittelee lämmityselementin, jonka avulla kylmyys muuttuu lämmöksi.

Seiväshyppääjä Urho Kujanpään logo.

Historiikit

Titry ry:n 50-vuotishistoriikkia varten tein arkistotutkimusta ja toistakymmentä haastattelua. Kirjoitin 127-sivuisen kirjan tekstin ja valitsin siihen kuvat. Suunnittelin ja toteutin kirjan ulkoasun. Vaahtera, Leena (2013) Kaikilla on oikeus tehdä työtä. Titry ry 50 vuotta. Tampere: Titry ry. ISBN 978-952-93-2986-1

Kiinteistö Oy Näsihallin historiikkia varten tein arkistotutkimusta ja toistakymmentä haastattelua. Kirjoitin 112-sivuisen kirjan tekstin ja valitsin siihen kuvat. Suunnittelin ja toteutin kirjan ulkoasun. Vaahtera, Leena (2010) Tennis, keilailu, työ. Kiinteistö Oy Näsihallin historiikki. Tampere: Kiinteistö Oy Näsihalli. ISBN 978-952-92-8252-4

Valokuvaaja, kutomomestari William Lomaxin elämäkertatutkimuksen tein Museokeskus Vapriikin Dear Maggie -näyttelyä varten. Olin yksi kirjan Savupiippuja ja puhdasta kuuraa kirjoittajista. Vaahtera, Leena (2012) William Lomax ja Tampere. Teoksessa Marjo-Riitta Saloniemi ja Reetta Tervakangas (toim.): Savupiippuja ja puhdasta kuuraa. William Lomaxin Tampere. Tampereen museoiden julkaisuja 124. Tampere: Tampereen museot, 116–133.

Lettering

IPR.VC-rahaston joulukortissa painotyöhön liittyvät uniikki käsiala ja siveltimellä maalatut yksityiskohdat.

Kuvankäsittely

Created By
Leena Vaahtera
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.