Domaine La Barbe Een unieke plek in zUidwest frankrijk. Kom genietEn van de Rust en de ruimte aan de voet van de Pyreneeën

Op zo'n 1250 kilometer van Utrecht ligt het dorpje Lalanne-arqué verscholen in de uitlopers van de Pyreneeën. Dit weelderige landschap kenmerkt zich door glooiende heuvels die van Zuid naar Noord lopen. In een van de vele dalen ligt het meer van Simorre. Een stuwmeer van zo'n 350 hectare groot met zacht smeltwater uit de Pyreneeën. Aan de rand van dit zeer rustige en uitgestrekte meer ligt Domaine La Barbe.

Het meer met op de achtergrond de majestueuze Pyreneeën

Sinds 2016 verhuren wij een zeer ruim en prachtig, volledig uitgerust huis van 150 vierkante meter. Wij noemen dit het 'maison d'amis', het huis voor vrienden. Het huis bestaat uit twee verdiepingen en heeft twee ruime badkamers, twee keukens, twee slaapkamers en een woon/slaapkamer. Rondom het huis ligt een groot open terras en daarnaast is er een groot overdekt terras en klein knus terras bij de ingang.

Het 'maison d'amis'
Het meer in de ochtend

Zoals deze foto van het meer, zo is het verblijf op Domaine La Barbe. Het is een oase van rust en ruimte. Het terrein is bijna 20 hectare groot. Dat is 200.000 vierkante meter! Ruim 40 voetbalvelden! 10 hectare is verhuurd aan een boer (onze buurman) en hij verbouwt mais op dat land. De rest bestaat uit bos (plm. 3 hectare) en grasland. Bij elkaar hebben we zo'n 1000 meter oever aan het meer, ruimte genoeg!

Ruim 1000 meter oever (zicht vanaf de overzijde)!

Meer over het meer: Het water in het meer is bijzonder zacht. Waarschijnlijk vanwege het feit dat het voornamelijk smeltwater uit de Pyreneeën is. Zwemmen kan dan ook prima. Varen met een bootje ook, alleen dan zonder motor want dat is niet toegestaan. Vissen is trouwens ook erg populair. Er zit behoorlijk veel vis in het meer (o.a. snoekbaars en karper). Ook leuk: wandelen langs het meer. Dat kan, zo ver als u wilt, rondom wandelen is wel ruim 20 kilometer!

Niet alleen een meer, ook een groot privézwembad

Er is ook een groot zwembad. De afmeting is 5 x 20 meter en de diepte varieert van 20 cm tot 2 meter. Rondom het zwembad is een ruim terras en er zijn parasols en comfortabele ligbedden. Bij ons heeft u veel privacy. Er zijn geen andere gasten dus u bepaalt zelf hoe u van het zwembad wilt genieten. Rondom is een groot grasveld, ook hier dus ruimte genoeg!

Ook de omgeving is mooi

Wij bevinden ons echt op het Franse platteland. Nou ja, plat(te)land: Domaine La Barbe ligt op zo'n 350 meter hoogte. Dat is hoger dan de hoogste 'berg' in Nederland, de Vaalserberg (322,4 meter), terwijl wij nog in een dal liggen. De hoogte in de omgeving varieert van 250 tot 500 meter. De Pyreneeën op 30/40 kilometer afstand zijn een stukje hoger, het gaat daar tot ruim 3400 meter. Overigens een prachtig gebied om te wandelen, te fietsen (de beroemde cols van de Tour de France zoals de Tourmalet en de Aspin, of mountainbiken op uitdagende paden), te raften, motor te rijden of gewoon eens lunchen in Spanje (anderhalf uur rijden en u zit op een terrasje aan de tapas en de pinchos). In de winter zijn de pistes op zo'n uur rijden goed te bereiken.

Het bord bij de ingang

Meer weten?

Domaine La Barbe is echt bijzonder. Zoekt u een vakantiebestemming waar u kunt genieten van privacy, rust, de ruimte en de omgeving? Dan bent u bij ons echt aan het juiste adres, in het hoogseizoen maar natuurlijk ook in de andere perioden. Het najaar bijvoorbeeld is bijzonder zacht en aangenaam, maar ook de andere jaargetijden zijn aantrekkelijk. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Kijk eens op onze site of stuur ons een bericht op domainelabarbe@gmail.com

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.