Loading

De Schoolweetjes Nummer 24 || 12 februari 2021

Team Marijke

Laatste winter op school

Dat was best even schrikken vorige week, toen Henk ons vertelde dat hij eind mei gaat stoppen als directeur op de Prinses Marijkeschool. Toch wel als een donderslag bij heldere hemel. We zullen hem heel erg gaan missen, maar iedereen begrijpt waarom hij deze beslissing heeft genomen en wij hopen van harte dat Wilma en hij samen nog heel lang en gezond mogen genieten van een heerlijke tijd samen. De komende maanden is hij er nog voor uw kinderen, voor u als ouders en voor ons als team. Zoals Henk in zijn brief naar de ouders al aangaf, we hebben een sterk team, fijne ouders en prachtige kinderen op school. Daarom gaan wij vol vertrouwen, ook straks zonder Henk, de toekomst tegemoet. (Irene, namens het team)

Beste teamleden, dank voor jullie lieve reacties op de aankondiging van mijn vertrek. Ook wil ik de vele ouders en verzorgers die via de mail of in persoon mij een hart onder de riem hebben gestoken heel hartelijk bedanken voor die fijne reacties. Het heeft mij geraakt en doet Wilma en mij goed. Henk.

Sneeuwpret

Heerlijk toch, zo'n winter met sneeuw en ijs. Dat levert leuke foto's op.

Wel of niet naar school

Om te bepalen of leerlingen wel of niet naar school mogen hebben we de ouders de beslisboom gestuurd die wij op school hanteren. Ieders verantwoordelijkheid wordt hierin verwacht.

Studiemiddagen en dagen

De geplande teamstudiemiddagen en dagen die in de schoolkalender staan gaan door. Wilt u daar rekening mee houden. De eerste studiedag is volgende week vrijdag. De leerlingen hebben dan vrij.

Welkom

Deze week is Saar begonnen in groep 1B bij juf Jorien. Saar van harte welkom op de Prinses Marijkeschool. Wij wensen je een hele fijne tijd toe bij ons op school.

Verdriet

Deze week ontvingen we het bericht dat de opa van Pim en Janne (groep 1 en 2 ) is overleden. Ook hoorden we dat de oma van Ruben uit groep 8 is overleden. Wij wensen de families heel veel sterkte.

Kind op maandag

Geef alles

Je moet niet alleen je vrienden liefhebben, maar ook je vijanden. Er komt een Romeinse centurio bij Jezus, een hoofdman van het Romeinse bezettingsleger. Die man is gewend dat er naar hem geluisterd wordt, maar nu heeft zijn knecht een ziekte die naar niemand luistert. Hoewel… De centurio gelooft dat de ziekte misschien wel naar Jezus luistert. ‘Spreek Heer, uw woord is genoeg’, zegt hij. En zo is het! Er wordt gelezen uit Lucas 6: 27-38, 43-45 en 7: 1-10

De kleuters horen de verhalen van Bartimeus en 'De goede herder'.

Zending

Afgelopen week zijn er 2 donaties binnen gekomen voor € 20,--, voor de basisschool in het kleine dorpje Wariho, in het noorden van Ethiopië. Hartelijk dank daarvoor! Vandaag wordt er weer 'gewoon' geld opgehaald in de klassen door de leerlingen van groep 8, maar natuurlijk mag u ook digitaal geld overmaken via onderstaande knop.

Tegeltjeswijsheid

Neem afstand, zet je werktelefoon uit.

Claartje ter Hoeven, hoogleraar organisatiedynamiek concludeert dat hoe groter de bereikbaarheid, des te slechter het gesteld is met het welzijn van de werknemers. Zet in de avond en in het weekend uw werktelefoon uit, zeker in deze Corona-tijd.

Vooruit, nog een paar foto's

Tot slot

Wat is het fijn om alle leerlingen weer op school te hebben. Nu goed op elkaar passen, afstand houden, voorzichtig zijn en geen risico's nemen. Vandaar ook die beslisboom. En wat een week om te beginnen met al die sneeuw. Nog een kleine week en dan hebben we voorjaarsvakantie. Voor nu wensen we u een heel fijn weekend, geniet nog van de winterse omstandigheden nu het nog kan. Het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Foto's: Prinses Marijkeschool