Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών στην Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας Δεκεμβριοσ 2015

Απονομή Βραβείου από την Ακαδημία Αθηνών στην Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, η Ακαδημία Αθηνών ετίμησε την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας με το «Βραβείο εις μνήμην Φωτεινής Κουνάδη-Κατσαρέλη», αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το «υποδειγματικό ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται με πραγματική αυτοθυσία, κάτω από αντίξοες συνθήκες» στην Νοτιοανατολική Ασία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνος παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση.

Η τιμητική αυτή διάκριση ανήκει σε όλους εκείνους, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο και φέρουν την μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις χώρες της Άπω Ανατολής και της Νοτίου Ασίας. Αυτή η τιμητική διάκριση, επίσης, ανήκει σε όλους εκείνους που βοήθησαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας στον αγώνα της να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου.

Η Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας ιδρύθηκε με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το έτος 2008. Προήλθε από την διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής. Ο πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνος εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος τον Νοέμβριο του έτους 2011. Η ενθρόνισή του στην Σιγκαπούρη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012.

Ενθρόνιση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνου.

Η Ιερά Μητρόπολις έχει ιδρύσει και συντηρεί περισσότερες από 35 Ορθόδοξες Κοινότητες σε διάφορες χώρες της Νοτίου Ασίας. Επίσης λειτουργεί 1 Ορφανοτροφείο Θηλέων με 124 κορίτσια και 1 Ορφονοτροφείο Αρρένων με 64 αγόρια στην Καλκούτα της Ινδίας, 1 Οικοτροφείο στην Σουμάτρα, 1 Οικοτροφείο στο Μπάλι, 4 Νηπιαγωγεία, 10 Δημοτικά σχολεία και 2 Γυμνάσια στην Ινδία και την Ινδονησία, 1 Πολυτεχνική Ακαδημία και 1 Θεολογικό Σεμινάριο στην Σουμάτρα, 1 Νοσοκομείο στην Σουμάτρα, 5 Ιατρεία στην δυτική Βεγγάλη.

Αναπτύσσει ποικίλα φιλανθρωπικά προγράμματα για τα «παιδιά των σκουπιδιών», τους αστέγους και απόρους, τις κακοποιημένες γυναίκες και τα θύματα φυσικών καταστροφών.

Το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας γίνεται πραγματικότητα αποκλειστικά με την υποστήριξη φίλων της ιεραποστολής.

Πάσχα στην Σιγκαπούρη
Στο Ορφανοτροφείο Θηλέων στην Καλκούτα, Ινδία, με την Υπεύθυνη του Φιλανθρωπικού έργου στην Ινδία Αδελφή Νεκταρία Παραδείση, τον Πρέσβυ της Ελλάδος κ. Ραπτάκη και την Κομισάριο της Κύπρου κα.Μιχαήλ.
Το Σχολείο «Άγιος Ιγνάτιος» στην Καλκούτα της Ινδίας
Αγιασμός σε Ελληνικό Πλοίο
Θυρανοίξια Ορθοδόξου Ιερού Ναού στο Πακιστάν
Επίσκεψη στην Ορθόδοξη Κοινότητα στο Μεντάν, Σουμάτρα, Ινδονησία
Ιατρική Αποστολή στην Σουμάτρα
Τελετή Αποφοιτήσεως στην Θεολογική Σχολή «Απόστολος Παύλος» στο Μεντάν, Σουμάτρα, Ινδονησία. Διευθυντής της Σχολής ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Μανάλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας μπορείτε να βρείτε εδώ:

Πληροφορίες για το πως μπορείτε να βοηθήσετε το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας μπορείτε να βρείτε εδώ:

Ιανουάριος 2016

© Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας

Created By
Orthodox Metropolitanate of Singapore and South Asia
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.