Loading

Permanenten Info & verzorging

Gelieve er rekening mee te houden om na ontvangst van de gepermanente haarstrengen nazicht te doen op de tevredenheid van de chemische bewerking, dit binnen de 7 werkdagen.

Op geplaatste haarstrengen kan Great Lengths niet verantwoordelijk gesteld worden. Dit is omdat wij geen controle hebben op het plaatsen, het snijden of knippen van de haarstrengen, beschadigen van de haren door producten - chemische bewerking of oververzorgen van de Great Lengths haarstrengen.

Het haar is veel kwetsbaarder wanneer het nat is waardoor het zo veel sneller breekt en scheurt. De haarstrengen worden voorzichtig ontrold en verzorgd met de Great Lengths High Performance Mask. De High Performance Mask van Great Lengths zorgt voor een zichtbare verbetering van de haarstructuur, herstelt de opgelopen schade aan het haar en zorgt voor verbetering van de haarstructuur.

Deze kleuren worden gepermanent: 01 - 1B - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 - 32 - 33 - 35 - 36 - 72 - 73 - 74.

Wat kan je verwachten van een gepermanente Great Lengths haarstreng?

De Great Lengths kapper of haarstylist handelt op basis van textuur, lengte en ontkleuringsgraad, zodat het haar niet beschadigd raakt.

Hou rekening met de lengte en de toonhoogte van de haarstrengen.

Gebleekt haar permanenten verzwakt de haarstructuur. Dit is omdat er waterstofperoxide gebruikt wordt om een permanent te neutraliseren (deze oxidatie wordt gebruikt om de disulfidebindingen te herstellen) dit kan zorgen dat de haarkleur verheldert of wijzigt.

De Great Lengths haarstrengen worden met zorg gekleurd en verhelderd met het exclusieve osmoseproces die de kwaliteit van de strengen nogmaals doorslaggevend verbetert. De lengte bepaald de leeftijd van de haren, de haarstructuur hangt af van de DNA van de donor en de poreusheid van de haren hangt af van de ontkleuringsgraad van de haarstructuur.

Dit alles resulteert zich in de krultekening van de haarstrengen.

Er wordt aanbevolen om de Great Lengths haarverzorgingsproducten te gebruiken om de haarstrengen verder te verzorgen. Het is raadzaam om u hierover verder te informeren.

Doordat de haarstrengen al gekleurd zijn, wel op basis van “osmose techniek” betekent dat ook dat de haarkleur die je gekozen hebt, helderder wordt dan gewenst, de waterstofperoxide verheldert daar dit de kleurmolecules loslaat. Hou daar rekening mee bij de diagnose en de kleurbepaling.

KLASSIEKE METHODE (ontkleuren en kleuren van het haar)

Kleuren door middel van een agressief “blekingsproces”.

klassieke methode ontkleuren
klassieke methode kleuren
 • Het ontkleuren en kleuren van dezelfde molecule gebeurt enkel aan de oppervlakte!
 • = Schade aan molecule en cuticula, resultaat: broos haar!
 • = Gebrekkige kleurverzadiging, kleur vervaagt bij iedere wasbeurt!

GREAT LENGTHS METHODE

Kleuren door middel van de Great Lengths “osmose techniek”.

Depigmentatie
Nieuw kleurpigment
 • Verwijdering van de oude molecule en injectie van een nieuwe molecule op de vrije plaats!
 • = De kwaliteit van de cuticula blijft optimaal!
 • = De nieuwe molecule garandeert kleurenverzadiging, kleurvastheid en ongelimiteerd kleurenpalet!

Je zult bij sterk verhelderende haarstrengen minder strakke krullen krijgen, maar je kan nog steeds genieten van een natuurlijke, golvende look. Tijdens het permanenten worden de haarstrengen streng voor streng rond een roller gedraaid. Hoe dikker de roller, hoe groter de krul. Dit afhankelijk van de keuze van de gewenste krultekening.

Doordat de haarstrengen al gekleurd zijn, wel op basis van “osmose techniek” betekent ook dat het helder wordt dan gewenst of dat de kleur die je eerder gekozen had, de waterstofperoxide verheldert daar dit de kleurmolecules loslaat. Hou daar rekening mee bij de diagnose en de kleurbepaling.

Door de permanent worden haren poreuzer en gevoeliger. Door de chemische bewerking verliezen langere haarlengtes hun elasticiteit. Bij geblondeerde haren is het aan te raden om afwisselend een kleinere wikkel te gebruiken dan de gewenste krultekening om zo het doorhangen van de krultekening te verminderen.

Tip: Krullen verschillen. Dik of fijn haar met slag tot kroes haar of gepermanent haar. Er zijn zoveel verschillende krullen. Beïnvloedbaar door de vochtigheid in de lucht of de beschadiging op de haarstructuur en de verzorging ervan. Om die verschillende krultekeningen te beantwoorden in de haartoevoeging is het raadzaam om met twee verschillende krultekeningen te werken. Zo kan je beter de krultekening benaderen omdat je de best benaderde krultekening op de meest zichtbare plaatsen kan verwerken. Het doorhangen van een te zwakke krultekening kan beter voorkomen worden en men krijgt meer mogelijkheden om de gepermanente haarstrengen te verwerken naar een beter resultaat.

Dit concept voorziet in een betere benadering van de aanwezige krultekening. Aanvullend met een juiste kniptechniek specifiek voor krullend haar die de krultekening ondersteunt. Tevens de verzorgings- en afwerkingsproducten op de krul afstemmen.

Shampoos, conditioners en serums die claimen anti-pluis te zijn verzwaren je krullen alleen maar, waardoor je krul vaak niet meer mooi in model zit. Let hier dus op bij het gebruik van haarproducten!

Dit betekent dat het haar vermoedelijk sneller zal verhelderen en dat het erg gevoelig is voor de betrokken chemicaliën waardoor de krultekening vlugger zal doorhangen.

Hierbij zal een gelaagde snij- of knip techniek heel belangrijk zijn om een luchtige gekrulde haardos te bekomen.

Ook de verzorging van de gepermanente haarstrengen heeft een grote invloed op de gevormde haarkrul. Voor de geblondeerde gepermanente haarstrengen is de Great Lengths Keraphlex serie sterk aanbevolen. Deze verzorging activeert de krultekening. Voor de gekleurde haarstrengen is de 60 sec. conditioner een uitmuntende haarverzorging. Als extra verzorging kan een heel kleine hoeveel in de haarpunten geknepen worden om pluizige haarpunten te voorkomen.

Keuze van de wikkel

 • 02: Lichte krultekening gedraaid op een wikkel met een diameter van 1,2 cm
 • 03: Middelmatige krultekening gedraaid op een wikkel met een diameter van 1 cm
 • 04: Sterke krultekening gedraaid op een wikkel met een diameter van 0,5 cm
Voor een mooier en natuurlijker resultaat in de krulrekening kunnen we werken met 2 verschillende wikkels (de tweede is kleiner). Als je deze toepassing wenst, vermeld je dit bij het bestellen.

Verzorging van gepermanent haar

Een permanent droogt je haar uit en heeft extra verzorging nodig om het in goede conditie te houden. Als het haar net gepermanent is, is het belangrijk om je haar met rust te laten zodat het kan herstellen van de chemische behandeling.

 • Was je haar zeker drie dagen niet na het aanbrengen van een permanent.
 • Was je haar ook daarna zo min mogelijk
 • Bewerk het de eerste week niet met de stijltang of andere apparaten waar hitte aan te pas komt.
 • Verf je haar de eerste weken na het permanenten niet.
 • Gebruik droogshampoo om je wasbeurt uit te stellen.
 • Kies alleen de Great Lengths verzorgingsproducten.
 • Gebruik geen borstel of fijne kam, maar een kam met grove tanden.

Houd dit in gedachten

 • Wacht drie weken met het verven op gepermanente haarstrengen.
 • Het permanenten van geblondeerd, sterk ontkleurd of gebleekt haar is een dubbele aanslag op het Great Lengths haar.
 • Hou er rekening mee dat de haarstrengen soms door verpakking en verzending tijdens vochtige perioden samengedrukt zijn. Je kan deze bij aankomst als je het nodig vindt eens bevochtigen of na verzorgen. Doe dit met de Great Lengths producten. Dit is heel belangrijk om de zachtheid van de haren te behouden. Laat de haarstrengen na het verzorgen liggend drogen en duw de krul in de haarstrengen aan in hun krultekening. Niet hangend of doorhangende krul vlak laten drogen. De veerkracht in de geblondeerde haren is voor een groot deel verloren gegaan tijdens het ontkleuringsproces en de chemische bewerking tijdens het permanenten. Om de krultekening tot zijn maximale recht te laten komen is het heel belangrijk dat de verbindingssnit op de juiste manier gebeurt. Gebruik een kleine hoeveelheid GL 60 sec. conditioner in de haarpunten en droog de haarstrengen met een diffuser. Een diffuser verspreidt de lucht, zodat de krullen in tact blijven en de geblondeerde krullen gefixeerd in de diffuser hun maximale krul tot uiting laten komen.
 • Gepermanente haarstrengen verhelderen van kleur, hou er rekening mee om eventueel een iets donkerdere haarkleur te nemen.
 • Gepermanente haarstrengen lijken een stuk korter.
 • Krijg een beter resultaat door twee verschillende krultekeningen te nemen. Het eigen kapsel heeft verschillende structuren en krullen. Deze zijn de ene dag ook sterker gekruld dan de andere (bv. Vochtig weer, net gewassen, enz.) Zo kan je de meeste geschikte krultekening op de zichtbaarste plaatsen verwerken.
 • Ga de haarstrengen niet oververzorgen. Afhankelijk van de toonhoogte van de haarstrengen afwerken met de Great Lengths 60 sec. conditioner of de Great Lengths Ultimate blond conditioner.

De gepermanente krultekening is altijd verschillend afhankelijk van de diversiteit van de haarstructuur en of bewerkte haren. Er zijn zoveel verschillende factoren die de permanent beïnvloeden.

Elke permanent heeft zijn eigen behoefte, de ene krul heeft ondersteuning nodig zodat het beter krult en de andere krul krult zo stevig in dat het juist wat lucht nodig heeft. De Great Lengths serie voorziet in deze verschillende behoeften.

Uniek aan de Great Lengths verzorgingsproducten is dat ze dual-actief zijn en dus bijzonder geschikt voor verschillende haarstructuren.

Werkwijze permanent

Na het uitspoelen van de permanentvloeistof blijven de rollers in de haarstrengen zitten en wordt er neutralisatievloeistof over de haarstrengen met de permanentrollers verdeeld. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de zwavelverbindingen terug hersteld worden in de vorm van krullen.

De wachttijd is belangrijk om de zwavelbruggen bloot te stellen aan de zuurstof waardoor ze worden geoxideerd. Daardoor krijgen de haren de kans om weer volledig stabiel te worden. Dit geeft de beste en langdurigste resultaten voor perfecte golfresultaten in de volle haarlengtes van de Great Lengths haarstreng!

Het is ook daarom aangeraden de haren nadien verder te verzorgen met de Great Lengths haarverzorgingsproducten die vocht in de haarstructuur brengen. Als er geen vocht-inbrengende verzorgingsproducten worden gebruikt, dan verliezen de haren hun vorm en gaat de krultekening doorhangen of pluizig resulteren.

Haarverzorging was nog nooit zo uitgebreid, nog nooit zo effectief en zo duurzaam.

Hoogwaardige verzorging voor lang haar

Het unieke verzorgingscomplex gemaakt van de innovatieve grondstoffen GSP-T®, Aquarich®, Pro-Keratin, Aloë Vera en het Kera-Protect-complex (Keraphlex®) biedt eersteklas bescherming en geeft een gezonde glans, zachte haren, volume en puur vochtinbreng.

Beschermt de haarkleur tegen vroegtijdige vervaging.

Werk de shampoo voorzichtig in vochtig haar, spoel grondig na 1-2 minuten. Nabehandeling met anti-tap water. Deze actieve ingrediënten zorgen voor een uitstekende doorkambaarheid.

De Great Lengths 60 sec conditioner is ideaal voor gepermanente haren, beschadigd en structureel beschadigd haar. De romige emulsie wordt onmiddellijk in de haren opgenomen, na 60 sec. is het gemakkelijk uit te spoelen.

AQUARICH® zorgt voor waardevol vocht en versterkt de haarvezel met belangrijke bouwmaterialen. GSP-T® beschermt effectief tegen vrije radicalen. De formule met ALOE VERA en JOJOBAÖL compenseert vochtverlies en geeft nieuwe soepelheid. Bovendien worden haar en hoofdhuid beschermd tegen uitdroging.

GREAT LENGTHS-producten zijn dual-actief voor beide haarstructuren.

Goed om te weten

Overweeg je om een permanent te nemen? Goede keuze! Om zo lang mogelijk van je nieuwe haar te genieten, zetten we de beste tips voor je op een rijtje:

 • Wanneer je de krultekening kiest is het aangeraden om altijd met twee sterktes in krultekening te werken. Zo ben je in de mogelijkheid om de meest geschikte krultekening te gebruiken bij het overvloeien in de eigen krultekening. De twee krultekeningen afwisselend verwerken is ook een mogelijkheid of de minst geschikte krultekening kan onderaan verwerkt worden. Je kan dit aanvragen bij het bestellen van jouw permanent.
 • Knip of snij de haren van uw klant voor het plaatsen. Met de juiste textuur verkrijg je een mooier resultaat.
 • Na het plaatsen van de haarstrengen gaan we onmiddellijk over naar de afwerking van de toepassing, het snijden of knippen van de haarstrengen.

De werking van Great Lengths Anti-Tap Water

Anti-Tap Water is een verschijnsel dat in de natuur en ook in het lichaam gebruikt wordt voor het vasthouden van water en het transport ervan. Het is een ingenieus proces wat het mogelijk maakt om water vast te houden, waar het anders weg zou vloeien. Bovendien speelt het een rol in vele lichamelijke processen en daarom is het niet slecht om hier kennis van te hebben.

In een haarstructuur zijn de membranen waterdoorlaatbaar. Water zou dus in principe gewoon uit de cellen kunnen stromen, waardoor er lege omhulseltjes achter zouden blijven. Echter, doordat er in het water en in de cellen stoffen zijn opgelost heeft het een osmotische waarde en trekt het dus water in de cel. Daardoor krijgt de cel vorm en stevigheid in plaats van dat het een leeg omhulsel wordt. De cellen staan puur overeind doordat de osmotische waarde in cellen vocht aantrekt, waarmee de cellen stevigheid krijgen. Wanneer zwavelbruggen worden blootgesteld aan zuurstof, worden ze geoxideerd. Het is ook daarom aangeraden de haren nadien verder te verzorgen met de Great Lengths haarverzorging producten die vocht in de haarstructuur brengen. Als er geen vocht inbrengende verzorgingsproducten worden gebruikt dan verliezen de haren hun vorm en gaat de krultekening doorhangen of pluizig resulteren.

Tip: Anti-Tap Water kan ook gebruikt worden in salonbehandelingen als permanente tussenbehandeling voor perfecte golfresultaten!