Loading

STEP 8 Ett utanpåliggande lås

Minimal design i rostfritt stål

STEP 8 är lösningen för alla dörrar där du inte vill eller kan montera ett infällt lås. Det stilrena låset monteras istället snabbt och enkelt direkt på karmen.

STEP 8 är ett utanpåliggande lås som monteras på karmen och dörrbladet. Utrustad med STEPs unika listtrycksteknik i kombination med minimala mått och rostfritt stål ger STEP 8 varje dörrmiljö en driftsäker funktion och en stilren design.

Låset har många användningsområden. Det är en perfekt lösning för dörrmiljöer där ett lås ska monteras i efterhand eller där vill eller kan montera ett infällt lås, exempelvis på grund av utrymmesskäl, i dörrar där det förekommer asbest eller i dörrar med högt kulturvärde.

STEP 8 kan användas som ersättare till magnetlås samt kombineras med dörrautomatik och/eller brandlarm. Det kan monteras stående eller liggande i både enkel- och pardörrar.

"Idealiskt för eftermontering av lås i en befintlig dörr"

Ett utanpåliggande montage är mycket enkelt att installera. Inga förändringar behövs göras i det befintliga urtaget.

Passar dörrar med utrymningskrav

I omvänd funktion är STEP 8 anpassad till utrymnings­dörrar med utrymningsterminal eller nöd­öppnings­knapp. Låset har en mycket hög driftsäkerhet och är utprovad för att tåla en hög öppningsfrekvens.

Ett vanligt problem är att dörren utsätts för tryck, exempelvis på grund av att dörren hänger lite snett eller att det samlats grus eller snö vid tröskeln. STEP 8 är därför utrustad med STEPs välkända listtrycksteknik som gör att dörren kan låsa upp trots tryck på upp till 1500N (ca 150kg), oavsett vad trycket orsakas av.

STEP 8 med eller utan vinkelkonsol

STEP 8 består av två rejäla delar, en hake som monteras på dörrbladet och ett elslut­­bleck i en konsol som monteras direkt på karmens undersida. Beroende på var STEP 8 ska monteras finns det dessutom två kompletterande vinkelkonsoler som tillbehör.

Den ena är designad för dörrar där elslutblecket ska monteras där karmen ligger i liv med dörrbladet, den andra är designad för att monteras på skjutdörrar.

"För måttskisser och mer teknisk information, gå in på vår webbplats, www.steplock.se"

De många användningsområdena och flexibla utförandet gör att STEP 8 kan placeras i alla typer av dörrmiljöer. Kontakta oss så hjälper vi dig till rätt lösning.

STEP är marknadsledande på elektriska slutbleck i Skandinavien. På huvudkontoret med produktions- anläggning i Västerås säkerställer vi högsta kvalitet i varje produkt. Välj STEP när det måste fungera.

021-18 97 50 - www.steplock.se - info@steplock.se

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.