Loading

Detta är Helge Skogh

Tillbaka till hemsidan

Ursprungligen är jag utbildad (nu pensionerad) lärare i främmande språk. Jag behärskar engelska, tyska och franska flytande, muntligt som skriftligt. Italienska och ryska till en del. Jag älskar att kommunicera och resa och hoppas kunna hålla mina språk aktuella. Inget går upp emot att kunna möta en annan människa på hans/hennes originalspråk!

Jag har flera intressen, bortsett från kommunikation och resor. Jag fotograferar och gör fina bildspel. Jag filmar, klipper och producerar till alla sorters format. Att designa hemsidor är toppen. Jag är inte heller främmande för att skapa pappersproduktioner i form av affischer, foldrar etc.

När jag sitter vid datorerna finns det bara en sak som gäller och det är Mac. Det systemet är som gjort för kreativa människor.

Musik är ett stort intresse. Jag spelar inte själv, men jag lyssnar! Klassiskt, från renässansen och fram till våra dagar, med tungvikt på romantiken och framåt. Opera och jazz ingår förstås också i mitt musikintresse.

Bortsett från opera, är det instrumentalmusik, som det gäller för mig. Musik är meditation för mig. Jag har en tendens till att analysera för mycket och behöver hålla mig borta från det så ofta som möjligt...Jag läser gärna, är förtjust i film, allt från gamla klassiker till action, till thrillers, drama, romantik…

När jag inte fotograferar eller filmar, lyssnar på musik, ser på film, skriver eller studerar, då cyklar jag längs landsvägarna med min cykel. Jag tycker om att vandra i skog och mark. En stund på en stubbe och inspirationen kommer!

Inte minst uppskattar jag nya spännande saker och trivs bättre bland unga människor än i min egen åldersgrupp. Jag vill se framåt!

Kontakta mig gärna: skogh@icloud.com

Välkommen!

Tillbaka till hemsidan