Loading

Corona Nieuwsbrief 10 27 maart 2020

Week 2, dag 10, nieuwsbrief 10

Alweer een week om...

Beste ouder(s), verzorger(s),

En dan is er alweer een week van thuiswerken en afstandleren om. Het meest positieve aan afgelopen week was het weer... Heerlijk voorjaarsweer en in schril contrast met de wereldwijde situatie waar we middenin zitten.

Pak de komende dagen, indien mogelijk uiteraard, even rust. In ieder geval twee dagen zonder dat onze leerlingen letterlijk huiswerk krijgen. Maandag pakken we de draad met hernieuwde energie op en zullen we met het team van leerkrachten van beide scholen alles op alles zetten om ons onderwijs voor onze leerlingen en uw kind(eren) zo goed mogelijk vorm te geven!

Geniet de komende dagen van het weer en pak wat vitamine 'Z'!

Met vriendelijke groet,

Robbert en Roel

Tips voor de nieuwsbrief

We krijgen dagelijks heel veel tips van activiteiten die leuk zijn om even tussen de thuislessen te doen: Van berenjacht tot online boeken en van een workshop muziek tot creatieve activiteiten. Binnen ons crisisteam hebben we afgesproken dat we niet alles kunnen plaatsen, omdat dit wellicht ten koste gaat het overige nieuws. En dat u als ouder(s) dan het overzicht verliest. In de nieuwsbrief zullen informatie op hoofdlijnen verschaffen, aangevuld met onze vaste rubrieken.

Het blijft belangrijk om zaken en tips te delen, maar gebruik hiervoor de groeps-WhatsApp van ouders, Facebook of de app van school. Ook via de groepsleerkracht kunnen er tips meegezonden worden bij het dagoverzicht.

Dagopening

“NAMASTÉ “

In sommige landen maken mensen een buiging als ze elkaar zien. Ze houden hun handen tegen elkaar en zeggen : “Namasté”. Hiermee bedoelen ze dat ze respect hebben voor elkaar. Want ook al zien we er allemaal anders uit, praten we anders en doen we andere dingen, we zijn gewoon allemaal mensen, met een kloppend hart. Of je nou een koning bent of een pasgeboren baby, we zijn allemaal evenveel waard.

“NAMASTÉ”

Maak eens in gedachten een buiging voor iemand die je tegenkomt vandaag!

Fijne dag allemaal!

Beweegchallenge:

Van juf Marlou

De beweegchallenge van gisteren was er eentje waarbij je volop kon bewegen in de tuin, mits je een apple-device had en de app 'Home Court' hebt gedownload. De beweegchallenge voor morgen is er weer eentje waarbij je heerlijk kunt dansen:

Grej of the day:

Was het een zwaan, een reiger of toch een ooievaar?

Thuis leverde deze vraag nog wel wat opties op... het goede antwoord voor vandaag is echter: Een zwaan! Meer informatie over de zwaan vindt u door op onderstaande button te klikken:

De vraag voor maandag... en het antwoord is waarschijnlijk niet waar je het eerste aan denkt!

Leerlingen thuis aan het werk:

Yoleo

Aanvulling op de bibliotheek (en in samenwerking met de ZININ-bieb)

Lezen en voorgelezen worden is heel gezond! Dit geldt zowel voor kinderen als volwassenen. In de eerste plaats werkt lezen vooral erg ontspannend. Het geeft je kind een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk en vol fantasie! Boeken lezen stimuleert de verbeeldingskracht en dat zorgt ervoor dat je kind helemaal weg kan dromen bij een verhaal. Als kinderen zelf lezen gaat er een wereld voor ze open. Niet alleen werkt je kind aan een uitgebreidere woordenschat, ook is het goed voor de algehele taalontwikkeling. Je zoon of dochter leert veel op het gebied van schrijven, grammatica, zinsbouw en spelling. Daar heeft je kind op school veel profijt van bij alle vakken! De mogelijkheid is aanwezig dat de thuisperiode nog langer gaat duren.

Het 'leesvoer' voor kinderen zal misschien dan op gaan raken.

In de nieuwsbrief van gisteren bent u al gewezen op de mogelijkheid van de online bibliotheek. Hierbij wijzen we u ook op de mogelijkheid 'Yoleo' te gaan inzetten. Hiermee kunnen kinderen in de leeftijd van 8 - 14 jaar zelfstandig online boeken lezen. De boekencollectie van Yoleo is aantrekkelijk voor kinderen. Er staan geweldig veel leuke en actuele titels op! Lezen wordt heel leuk met Yoleo! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus.

Om Yoleo thuis te kunnen gaan gebruiken maak je een eigen account aan op www.yoleo.nl. Houd ook de gegevens van je bibliotheekabonnement bij de hand. Als het goed is heeft elk kind een eigen bibliotheekpasje en een bijbehorend wachtwoord van de ZINiN bibliotheek. Met deze gegevens kun je je Yoleo-account koppelen aan je lidmaatschap van de openbare bibliotheek. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Hoe meld ik me aan voor Yoleo?

Ga naar www.yoleo.nl.

Aanmelden voor Yoleo kan via de knop ‘inloggen’ die rechts bovenaan elke pagina van de website van Yoleo staat of via de groene knop 'ik wil nu lezen!'. Om een nieuw account aan te maken vul je het tabblad 'NEE' helemaal in en klik je daarna op de groene knop 'registreren'. Hierna ontvang je een activatielink op het opgegeven mailadres. Mocht je de link niet ontvangen (kijk eerst even in je spam!), neem dan contact op met de helpdesk, dan helpen we je graag verder. Heb je al eerder een Yoleo-account aangemaakt, dan kun je op het tabblad 'JA' direct inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Let op! De inlogfunctie is gevoelig voor gebruik van hoofdletters en/of spaties.

Hoe koppel ik mijn account aan mijn bibliotheekpas?

Bij de eerste keer inloggen op je account verschijnt er automatisch een pop-up waarin gevraagd wordt of je lid bent van de bibliotheek.Klik op ja, dan wordt je gevraagd om je pasnummer en bijbehorend wachtwoord in te vullen. Vervolgens wordt automatisch gecontroleerd of je lidmaatschap geldig is. Heb je een geldig lidmaatschap dan kom je vanzelf terug bij Yoleo en kun je boeken lenen. Na deze eerste keer koppelen, onthoudt Yoleo je verbinding met de bibliotheek.

Mocht de koppeling per ongeluk toch een keer weg zijn, dan kun je altijd opnieuw verbinden door bovenin je scherm op het icoontje van het gezicht te klikken en vervolgens op 'bibliotheek gegevens' en 'inloggen bij de bibliotheek'.

Wanneer je problemen hebt met inloggen (of je weet je inloggegevens niet meer van de ZINiN bibliotheek), dan kunt u contact opnemen met de ZINiN bibliotheek).

Er is een telefonisch spreekuur op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 11.00 u.

Tel. 0548-613342

Created By
Robbert Flim
Appreciate