Loading

#7 • VAN VERLEIDEN NAAR VERKOPEN SOS • DEEL 2 - SAMEN ONLINE STERK | INretail

KLAAR VOOR SOS; HET VERVOLG?

Hier gaan we dieper in op het 'Shoppen vanaf de bank'. Deze keer gaat het over verleiden en verkopen. Want hoe ziet een goede webshop er eigenlijk uit? En waar kun jij direct invloed uitoefenen op het aankoopgedrag van jouw klant online? We vragen het aan een consumentenpsycholoog, een specialist in reclamepsychologie & branding en een succesvolle productfotograaf.

Waarom koopt de consument iets en hoe heb jij daar invloed op?

Interview met Patrick Wessels - consumentenpsycholoog en SEO-specialist

Op het moment dat je een klein beetje kunt kruipen in het hoofd van je consument, kun je ook begrijpen wat wel of wat niet werkt."

We spraken Patrick Wessels en vroegen hem een kijkje te geven in de wereld van de consumentenpsychologie. Patrick houdt zich bezig met consumentengedrag, beïnvloeding van gedrag en marketing. Hij verdiept zich in hoe consumenten zich gedragen, wanneer en waarom ze dingen kopen en hoe je dat kunt beïnvloeden. Hij deelt een aantal praktische tips die je direct kunt toepassen in jouw webshop.

PODCAST

Aafke, Communicatieadviseur bij INretail, ging in gesprek met docent Reclamepsychologie aan de HAN University Of Applied Sciences; Antoine van den Berg.

Het is goed om je te realiseren dat er in de kern twee routes zijn waarlangs mensen informatie verwerken; de bewuste- en de onbewuste route. Het maakt nogal uit in welke route je klant zit voor de dingen die je kunt doen om invloed uit te oefenen op het aankoopgedrag."

#TIPS VOOR GOEDE PRODUCT-FOTOGRAFIE

Tim Posthumus Meyjes is e-commerce fotograaf voor voor verschillende mode-, accessoire- en interieur merken. Hij weet als geen ander hoe je producten moet fotograferen om ze online beter te verkopen. Hij deelt een aantal praktische tips zodat je dat ook gewoon zelf kunt doen.

#TIP 1 •  Boots het live winkelen na. Maak bijvoorbeeld van een product altijd minimaal 3 foto’s. Een van de voorkant, een van de achterkant en een van een detail (de structuur, naad, logo). Zo kan de klant van elke kant het product zien (net als dat ze hem bekijken in de winkel).

#TIP 2 Gebruik voor productfotografie op de website altijd een witte achtergrond. Dat staat strak, oogt rustig en legt de nadruk op het product. Bij de fotowinkel kan je een witte achtergrond-rol en statief kopen, dan heb je de basis op orde.

#TIP 3Teach yourself. Je kan altijd een product fotograaf inhuren. Maar start ook vooral zelf. Type op YouTube ‘product fotografie met je mobiele telefoon’ in en je vindt legio aan filmpjes waar je veel van kan leren.

Goede en mooie fotografie geeft vertrouwen. Een webshop met één foto per product of rommelige foto’s met ongestreken of slordig opgehangen producten ogen als een rommeltje en nodigen niet uit om rond te kijken. Maar doe aan de andere kant ook niet te gemaakt. Jij bent uniek, draag dat vooral uit."
#ADVIES • Zorg ervoor dat je grote foto’s gebruikt zodat de consument bij het scrollen de foto aanraakt. Zo zijn ze mentaal al een beetje eigenaar geworden van het product. Onderzoek ook welke apparaten gebruikt worden om je webshop te bezoeken zodat je de foto zo plaatst dat je die kans op ‘aanraking’ vergroot.

PIMP YOUR PICS

Zelf foto's gemaakt maar kunnen ze nog iets mooier? Gebruik een app! Er zijn tal van goede, gratis, apps beschikbaar om foto- en videomateriaal mee te bewerken, bijvoorbeeld:

  • FOTO • Colorstory | VSCO | Picsart
  • VIDEO • Cutstory | Inshot | Hyperlapse

LET OP • Houd in gedachten dat de foto's en video's altijd goed moeten weergeven hoe het product eruit ziet. Filters kunnen een vertekend beeld geven en kunnen dus zorgen voor teleurstelling als het product bij je klant arriveert. In het kort: mooier en aantrekkelijker maken mag, maar houd het realistisch!

ALVAST VOOR DE VOLGENDE KEER

In de volgende editie staat 'social shopping' centraal. Leden van INretail kunnen in die week gratis een webinar van Google volgen waarin je opweg wordt geholpen met een contentstrategie en een contentplanning om je social kanalen (nog) beter bij je webshop te betrekken en je conversie zo te verhogen.

Om ondernemers die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis te helpen, hebben we gedurende dit jaar al vele nieuwe productfuncties geïntroduceerd. Daar voegen we nu in samenwerking met INretail trainingen aan toe specifiek gericht op de sectoren voor wie de feestdagen vaak de belangrijkste tijd van het jaar zijn." - Martijn Bertisen, country manager Google Nederland

Het speciale aanbod van Google bestaat uit:

  • Online workshop • ‘Focus op de Feestdagen​’ | Een 1,5-uur durend webinar die dagelijks wordt gegeven waarin ondernemers aan de slag gaan met hun doel(groep)en, contentstrategie en -kalender.
  • Een​ ​checklist​ met tips en producten; waarmee ondernemers snel en makkelijk aan de slag kunnen.
  • Coachingsessies; 1 op 1 sessies met een Google-trainer voor tips en advies

AAN DE SLAG

Heb je vragen over het thema 'Van verleiden naar verkopen' en wil je met een van ons sparren? Dat kan, geen vraag te gek! Neem contact op met jouw regio-adviseur of branchespecialist. Heb je een andere vraag over jouw winkel? Met 25.000 vragen en 5.500 adviesuren per jaar lossen onze adviseurs simpele en complexe kwesties op.

DOE ER JE VOORDEEL MEE

Als lid van INretail heb je veel voordelen. Zo ook bij onze collectieve partners.

Wil je graag een webshop ontwikkelen die gelinkt is met je voorraadsysteem? Of heb je hulp nodig bij je online marketing (strategie)? Bekijk deze mooie producten in onze Ledenwinkel.

  • Bijna 50% korting op een webshop van SHOPIQ
  • Voordelig gebruik maken van KLANTENVERTELLEN, marktleider in reviewmarketing
  • Korting op hulp en advies door online marketing bureau MULTIPLY. Zij helpen je met SEO, SEA, data en online marketing.
  • Eenvoudig en snel een website bouwen of laten bouwen? Maak gebruik van de kennis van de slimme ontwerpers en ontwikkelaars van PAGEWIZE. Kies uit mooie designs en bouw je website!