Loading

Ontwapen je hart coaching en groepsaanbod

Verlang jij ernaar te leven vanuit een open en ongewapend hart? Te werken vanuit de stroom en ideeën die vanzelf ontstaan als het hart open is en je je af stemt op wat daardoorheen wil ontstaan? Vanuit een besef van eenheid en liefde vóór in plaats van vechten tegen?

Misschien heb je een diep weten dat dit mogelijk is.

Maar er moet veel in het dagelijks leven. Er gebeurt veel. Dingen die je hart raken, waarbij soms ook oude pijn en de bewapening daartegen. Die dingen willen doorvoeld worden, maar daar nemen we vaak de tijd niet voor. Dan koeken ze aan, drogen op als modder tot een harde laag.

Het hart zit er nog steeds onder, maar minder goed voelbaar. Dat geeft een onbestemd gevoel van gemis.

Je gevoel wordt sluipenderwijs steeds oppervlakkiger: moeilijker om te voelen welke activiteiten en keuzes kloppen.

Dan is het zo fijn om een regelmatige 'grote onderhoudsbeurt' voor je hart te doen! Dat kan individueel, maar in groepsverband verbindt zo veel meer.

Ik bied daarom een soort Harte-‘Sangha’. Wat zo iets betekent als “een gemeenschap van steun en liefde waar harmonie, bewustzijn en bevrijding van het hart geoefend worden”. We oefenen samen in bevrijden wat aangekoekt is of bewapening tegen oude pijn blijkt te zijn.

Daarbij ben ik niet een trainer of leraar. Wel: iemand met de wens en het vermogen om deze ‘harte-Sangha’ te mogen begeleiden: door in het moment af te stemmen op wat nodig is en dan werkvormen in te zetten die ik zelf als hulp heb ervaren.

Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor mijn 'ontwapen je hart' groepstraject (direct hieronder) of als je liever 1-1 werkt: neem contact met me op voor coaching.

Ontwapen je hart: Groepstraject

 • Start: September 2019
 • Locatie: Centrum 'Je bent nu hier' Zijlweg 46 Haarlem
 • Eerste (kennismakings) bijeenkomst: woe 25 Sept van 10.00 - 13.00
 • Vervolg data: 13-11; 22-01; 18-03; 20-05
 • Ochtenden van 10.00-13.00
 • Kosten 1e bijeenkomst: gratis
 • Kosten vervolgtraject: 200,-
 • Er is plek voor 10 deelnemers

Voor meer informatie over het groepstraject of een vrijblijvende kennismaking, bel: +31620624584 of mail: leonie.stekelenburg@gmail.com

Over Leonie Stekelenburg

Over Leonie Stekelenburg en haar eigen weg van ont-wapening:

14 jaar geleden viel mijn wereld in 1 klap stil. Mijn toenmalige vriend pleegde - totaal onverwachts voor iedereen - zelfmoord. Al mijn draaiende denk-radertjes stopten. Geen to do lijstjes, geen achtergrond geklets in mijn hoofd.

Er gebeurde nog iets: mijn hart werd weids! Eén met iedereen en alles om me heen. Alles was liefde. Dat bleef niet zo, in tegendeel. Maar de ervaring maakte een diepe herkenning en verlangen in me wakker. Dit is wie ik ten diepste ben! Zo open en liefdevol wil ik ook in het dagelijks leven kunnen zijn.

Ik ging op pad. Die weg leidde door mijn eigen onderwereld. Een hele tijd was ik bezig om mijn zorgvuldig opgebouwde 'verdedigingslinies' te leren kennen. Ik wilde ze bevechten, overwinnen. Maar dat ging niet. Ik moest leren ze te omarmen. Ik leerde mezelf steeds vol-lediger liefhebben en voelen wie ik ten diepste ben. Daarbij heb ik veel hulp mogen ontvangen: er waren vele hulpbronnen en leraren als lichtbakens langs mijn pad*.

Geleidelijk aan kwam de stem van mijn ware hart steeds duidelijker door. Ze fluistert, ik hoor haar alleen als ik vertraag en echt luister. Ze is eindeloos geduldig, liefdevol en vol troost; als een onvoorwaardelijk liefhebbende moeder omarmt ze alle gevoeligheid en beschermingsmechanismen tegen kwetsuren van vroeger.

Er is tegenwoordig steeds minder gewapendheid in mij. Maar toch is mijn hart niet altijd open! Het dagelijks leven met haar 1001 to do's en gebeurtenissen die mijn hart raken maken dat het een hele klus is en blijft om mijn hart open te houden.

Dan kan mijn IK flink ongeduldig worden. Oordelend, streng. Schiet op, het moet weg, mijn leven moet anders! Juist dan herinnert mijn hart me - als ik me er naartoe wend - steeds weer: je hoeft niet te vechten, er hoeft niks anders. Je hoeft alleen maar helemaal te zijn met wat er NU is en dat ook lief hebben. Wat je in de weg zit IS de weg...

Deze weg ga ik. Daar heb ik anderen ook veel in te bieden.

Verlang jij ernaar te leven vanuit een open en ongewapend hart? Te werken vanuit de stroom en ideeën die vanzelf ontstaan als het hart open is en je je af stemt op wat daardoorheen wil ontstaan? Vanuit een besef van eenheid en liefde vóór in plaats van vechten tegen?

Leer de stem van je ware hart kennen. Ze fluistert, je kunt haar alleen horen als je vertraagt en echt luistert. Ze is eindeloos geduldig, liefdevol en vol troost: als een onvoorwaardelijk liefhebbende grote moeder omarmt ze je gevoeligheid en al je beschermings- mechanismen tegen kwetsuren van vroeger...

*In mijn begeleiding put ik uit de hulpbronnen op mijn eigen pad:

 • Mijn leerscholen bij het ITIP en Jon Kabat-Zinn's Oasis Institute
 • Het werk van mijn teachers Miranda MacPherson en Adyashanti en Mitzi Gras
 • Mindfulness, Meditatie, Visualisatie en Self-Inquiry
 • Energetisch en somatic lichaamswerk
 • Muziek, zang, beweging, art of living ademwerk

Stem af op je hart en op de stroom die door jouw open hart heen wil ontstaan in leven en werk...

Je hoeft niet te vechten, je hoeft alleen maar helemaal te zijn met wat er nu is en dat ook lief hebben.

Wat in de weg zit IS de weg... Daar begeleid ik bij.

Credits:

schilderij gemaakt door Leonie Stekelenburg