Hondsdol & Co 2016

Hoe een klein idee grootste vormen aan kan nemen. Het eerste half jaar van 2016 vloog voorbij: In totaal hebben we vanaf onze startdatum maart t/m eind juli 34 honden gefotografeerd en 27 bazen geïnterviewd in Amsterdam en in Londen! Van een kleine Chihuahua tot een ' gevaarlijke' kruising Belgische Bullmastiff/ Duitse herder. Van een 12 weken jonge pup tot een dame op leeftijd van 18 jaar. Bazen in allerlei vormen; van jurist tot zwerver, van sportief gekleed tot fashionista, de meeste baasjes waren overigens vrouwen.

We ontdekten bijzonder leuke achtergronden: Een hondenbezitter die nog niet zeker wist of hij wel een hond wilde. De deal werd gemaakt, onder voorwaarde dat hij het ras mocht bepalen. De opa van een eigenaar die één van de eerste drie Nederlanders bleek te zijn die in de jaren ‘30 van de vorige eeuw Dalmatiërs in Nederland heeft geïntroduceerd. Ruwharige teckel Lodewijk die prima omgaat met baby Sidney, maar ondertussen al vijf spenen heeft onthoofd. Carmela, een langharige Chihuahua die werd opgevoed door een Mastino/ Cane Corso en zo haar mannetje staat tegenover grote honden in het Amsterdamse Bos, zonder het stereotiepe beeld van blaffend keffertje te zijn!

Leroy, Jolanda, Sydney en Lodewijk

We leerden de betekenis van verschillende hondennamen: Laika, vernoemd naar Russische ruimtehond Laika, wat Blaffer betekent. Jari, vernoemd naar oud-voetballer Jari Litmanen. Susu betekent melk in het Indonesisch, een drankje dat haar baas graag drinkt. Timido en Tontin, twee Spaanse windhonden die vernoemd zijn naar twee dwergen uit de Spaanse versie van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Freija, vernoemd naar de Noorse Godin van de liefde. Freija staat voor stoer, sexy en onafhankelijk. Althans volgens het boek Mythologie voor Dummies, want deze Freija is alles behalve dat!

Voor een aantal honden een beter thuis: Muffin komt uit een asiel en gaat nu mee naar kantoor, op vakantie en staat zijn mannetje op de zeilboot. Cay uit Spanje zwierf rond bij een renbaan en geniet nu bijna iedere dag van het Amsterdamse Bos met zijn maatjes Timido, Tontin en Lola. Nucia, als pup gered uit een rivier in Spanje. Billy, een volbloed Shih tzu, vond voor de tweede keer een nieuw huis. Oorspronkelijk bedoeld voor een fokprogramma, maar zijn rug bleek net een centimeter te lang en zijn 2e baasje werd helaas ziek.

Dogs of London: In Londen interviewden we diverse mensen op straat. En ook hier staat men open voor een leuk gesprek over het leven en de hond. Mark haalde Sheba uit The Peak District en gaf haar de bijnaam Baroness of the Peak. Sheba woont nu op Mykonos. Het gesprek met Tom en zijn Mad Max was heel bijzonder. We gaven Tom een podium en hij vertelde over zijn roerige leven. Mad Max, kruising Belgische bullmastiff en Duitse herder, aan een zware ketting geketend en met een muilkorf om, lag rustig naar ons te luisteren. Michela runt samen met haar moeder een hippe lunchtent aan Regent's Canal. Stanley, haar whippet, ligt ogenschijnlijk braaf zijn mand, maar gaat regelmatig alleen aan de wandel. Raymond en Pepsi (een “Heinz 57” model) zitten wekelijks aan het einde van de middag op een bankje aan Regent’s Canal.Het mag een wonder heten dat Pepsi, volledig doof, niet door fietsers geraakt wordt. Edward is executive creative director van Centrefold Magazine en heeft een dwergkeeshondje Coco. Deze dag heeft hij - ja, het is een reutje - als model gefigureerd bij een fotoshoot. Kat werkt in een bruidsjurkenwinkel in Soho. Zij was in het zwart gekleed, maar normaliter kleedt ze zich in het zwart/wit, wat mooi matcht bij Roxy.

London!

Van augustus t/m december hebben we 45 interviews/fotoshoots geplaatst, met in totaal maar liefst 69 honden!

Kees Taal met Branca & Aika

We hebben o.a. gesproken met een operazanger, drie fotografes, een ex-prostituee en de bedenkster/eigenaar van DoggyDating. We zijn op bezoek geweest bij een trimsalon, een restaurant, op een tennisbaan en hadden een afspraak met een tweeling met een uitlaatservice. Ook hebben we een dakloze man geïnterviewd die de Daklozenkrant verkoopt. We gingen mee met de hondenuitlaat service YouDog Training Centre Amsterdam. We spraken met dierentolk Gina Biemans-Keers. En we spraken met Lotje, die kansarme honden opvangt. We fotografeerden rashonden, mixjes, veel rescue honden uit het buitenland. Van een verrassingspakket tot een blinde hond, zelfs eentje met demente trekjes.

Nicole en Louis | Doggydating

De jongste deelnemer was franse bulldog Jagger van 13 weken. Zij was tevens onze kleinste deelnemer. We dachten met Hotdog, een Duitse dog, wel de grootste hond te hebben gefotografeerd, maar vlak daarna kwamen we Lord tegen, een imposante Ierse wolfshond.

Jagger, Hotdog, Lord en Henk

We zijn naar het hondenevent in Scheveningen geweest, ter viering dat vanaf oktober honden weer vrij op het strand mogen lopen. Ook bezochten we het hondenevent Hond2016 in de RAI. Ilse heeft zelfs tijdens haar vakanties interviews gehouden. In de USA bij de Grand Canyon en in Las Vegas. En recent nog in Frankrijk.

Betty & Geena

Ik heb van twee fotoshoots filmpjes gemaakt. Hieronder zie je Bobbie en Anja bij IJmuiderslag. In Londen ben ik Tom en Mad Max weer gaan opzoeken om hem een serie geplastificeerde foto's aan te bieden.

Van al deze verhalen worden wij blij! En iedereen reageert zo enthousiast op ons project! Wil je ook meedoen? We zijn altijd op zoek naar bijzondere verhalen dus mocht je willen meewerken aan ons project, neem dan contact met ons op! Interviews en fotoshoots vinden plaats in Amsterdam en Londen.

Ter afsluiting: Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke hondennaam, hieronder de namen van onze modellen! ;) Neo, Sheba, Bino en Benji, Wopke, Laika & Jari, Lulu & Susu, Muffin, Lola, Timido en Tontin, Cay, Gos, Boi, Lodewijk, Nucia, Gio, Carmela en Blue, Gigi, James en Sjors, Billy, Happy, Freija, Gaia, Mad Max, Blue, Stanley, Pepsi, Coco en Roxy, Rosa, Tarcin, Spikey, Paco, Puna, Brava, Bambi, Bobby, Murphy, Lola, Gigi, Lana, Murdy,Jeyda, Beauy, Anana & Aleksy, Kensi, Mara, Ziva, Droopey, Jack, Bobbi, Pieter & Marijn, Moos, Murphy, Lissie, Max, Stitch, Elody, Memphis, Floor, Berber, Branca & Aika, Lavanda & Tito, Bucky & Cloï, Itas, Milly, Jagger, Tante Tika, Rikse, Bengi, Hotdog, Henk en Lord, Coco Chanel, Gucci Guess, Guy en Guapa, Truus, Arie, Franka en Einstein, Jet, Miss Angelique van Sint Rosahof, Luna, Bor(is), Louis, Diesel, Kylie, Rocco, Bibi, Anke, Renske en Baukje.

Anja & Ilse | Hondsdol & Co
Created By
Anja Daleman
Appreciate

Credits:

Anja Daleman

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.