Loading

De Schoolweetjes Nummer 29 || 26 maart 2021

Pasen komt eraan

Komende week vertellen we de kinderen wat er gebeurd is zoveel jaar geleden in Jeruzalem. Het verdrietige verhaal van Jezus die sterft aan het kruis op Goede Vrijdag en dan het blijde nieuws dat Jezus is opgestaan. Dat vieren we op Eerste Paasdag.

Omdat wij aanstaande donderdag helaas geen Paasmaaltijd door de ouderraad kunnen laten verzorgen zou het fijn zijn als u de lunchtrommel van de kinderen donderdag wat extra zou willen vullen met bijvoorbeeld een eitje of een paar matzes zodat we toch met elkaar van een Paasmaaltijd kunnen vieren. Wilt u ook voor het drinken zorgen? Alvast bedankt. Daarna zijn alle leerlingen om 13.00 uur vrij.

Goede Vrijdag en Tweede Paasdag zijn de kinderen natuurlijk ook vrij. Op dinsdag 6 april gaan we allemaal weer naar school.

Applaus voor de pleinwerkers

Opnieuw heerlijke weersomstandigheden om buiten te werken.

Op zaterdag 20 maart hebben we onder heerlijke weersomstandigheden met een flinke ploeg mannen, hard gewerkt aan ons Groene Plein. Grote waardering dat deze heren hun vrije zaterdagmorgen en een deel van de middag aan het plein hebben besteed. Het wordt echt een prachtig plein. We denken dat we zondag onze spieren nog wel gaan voelen want het is voor de meeste van ons geen dagelijks werk. Klasse mannen!

Dank aan cafetaria "De Es" in Rijssen voor de heerlijke snack na afloop.

Tevredenheidspeiling

Deze week ontvingen de ouders/ verzorgers via de mail de herinnering aan de tevredenheidspeiling. We hopen op een zo groot mogelijke respons. Heeft u deze korte vragenlijst nog niet ingevuld? Vrijdag 26 maart, vandaag dus, is de laatste mogelijkheid om uw mening te geven.

Blik vooruit

De weken vliegen om. Kijken we in de schoolkalender dan hopen we dat iedereen gezien heeft dat we op dinsdag 27 april een vrije dag hebben i.v.m. Koningsdag en dat vrijdag 30 april er een studiedag gepland staat voor het team. Wij gaan dan het nieuwe schooljaar plannen, de formatie staat op de agenda en we bespreken de onderwerpen waar we in 2021-2022 volop aandacht aan willen besteden. Die dag is dus voor de leerlingen een vrije dag en meteen ook de eerste dag van de meivakantie.

Vacature directeur Marijkeschool

Vorige week is de vacature voor de nieuwe directeur van onze school verspreid via diverse sociale media. Onder de knop vindt u de vacature.

Marijkeschool wordt 65 jaar

Op zaterdag 10 juli 1956 is de Prinses Marijkeschool officieel geopend door de heer F.R. Crommelin, burgemeester van de gemeente Hellendoorn. De school was en is één van de mooiste scholen voor die en de huidige tijd. De architect van onze school is de heer De Bel uit Nijverdal. Wat goed dat een lokale architect zo'n mooi ontwerp heeft gemaakt. Bij de zestigste verjaardag hebben we een speellijst gemaakt om de muziek vanaf 1956 tot 2016 te laten horen. Uit elk jaar één nummer. Deze lijst hebben we nu aangevuld tot 2021. We houden nu eenmaal van muziek.

Bij Spotify de filters zetten op "Aangepaste volgorde" om van 1956 naar 2021 te gaan.

Verdriet

Afgelopen vrijdag is geheel onverwacht de opa van Esmee (groep 7) en Nathan (groep 5) overleden. Vandaag vindt de crematie van de heer Achterkamp plaats. We wensen de familie heel veel sterkte toe met dit grote verdriet en verlies. 

Kind op maandag

Open je ogen

Het wordt donker, zomaar midden op de dag. Jezus sterft. Hij wordt begraven in een graf met een steen ervoor. Maar daar in het donker zal Jezus niet blijven. Op Paasmorgen overwint het leven. Alsof God opnieuw zegt: ‘Er zij licht!’ Er wordt gelezen uit Lucas 23 en 24: 1-35. En de kleuters horen natuurlijk ook het Paasverhaal. 

Welkom

Lot en Tian zijn begonnen in groep 0/1B. Van harte welkom! Wij hopen dat jullie een hele fijne tijd zullen hebben op de Prinses Marijkeschool en heel veel zullen leren. 

Aanmelden

Wekelijks hebben we nog rondleidingen voor ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind(-eren). Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Kent u nog ouders die hun kind(-eren) nog willen aanmelden? Wilt u hen dan wijzen dat ze z.s.m. een afspraak maken want we zijn aangenaam verrast door de grote belangstelling. In verband met de planning en de formatie is het fijn dat we weten wat we nog kunnen verwachten.

De leerlingenraad

De leerlingenraad heeft afgelopen dinsdag samen met meester Henk vergaderd. Wilt u weten wat er is besproken? Klik op de knop voor het verslag van deze vergadering.

Zending

Afgelopen week vrijdag is er door de leerlingen een bedrag van € 27,65 meegenomen. Digitaal is er deze week geen geld binnen gekomen. Alle gevers heel hartelijk dank!

Meester Henk heeft afgelopen dinsdag met de leerlingen van de leerlingenraad onder andere gesproken over het zendingsgeld. Op dit moment zijn er 225 leerlingen op school, stel dat elke leerling € 0,50 mee zou nemen naar school dan zouden we elke week een bedrag van € 112,50 ontvangen. Dat zou mooi zijn zeg. Natuurlijk kan niet iedereen dat geld missen en dat hoeft ook helemaal niet en er zijn digitaal via Geef.nl de afgelopen tijd ook hele mooie bedragen binnen gekomen. Maar stel dat elke leerling € 0,20 mee zou nemen voor de zending, dan zou er al € 45,-- binnen komen elke week. Dat zou toch eigenlijk moeten kunnen...

Tegeltjeswijsheid

Je moet schieten, anders kun je niet scoren.

Johan Cruijff, deze week vijf jaar geleden overleden.

Tot slot

Palmzondag, de intocht in Jeruzalem.

Komende zondag is het Palmpasen. De feestdag die ons herinnert aan de intocht in Jeruzalem. In onze regio zingen we: "Pallem Pallem Pasen! Hei koe rei! Over enen Zondag krijgen wij een ei. Eén ei is geen ei, Twee ei is een hallef ei, Drie ei is een Paasei!"

Wij wensen u een fijn weekend en een mooie Palmzondag toe. Het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with images by Danganhfoto - "Chicken, rooster, hen" • Unknown - "Free stock photo of adventure, binoculars, curiosity" • Unknown - "File:Triumphal Entry into Jerusalem-Luke 9 51-52a.jpg ..."