9 în clasa medie de excavatoare Tier 4F/Stage IV - ANALIZA -

Din 2015 încoace, tot mai multi constructori de utilaje au introdus pe piata modele de excavatoare noi si îmbunatatite, conforme cerintelor standardelor de emisii exigente. Astfel s-a trecut la o noua generatie de utilaje ce ofera puteri mai mari, dar totodata consuma si polueaza mai putin. Marius IANCU

Puterea si usurinta efectuarii întretinerii nu mai sunt criterii suficiente când vine vorba de utilajele actuale; acestea trebuie dublate de calitati care sa le creasca productivitatea si eficienta, dar sa le încadreze în normele impuse privind emisiile. Toti producatorii de motoare s-au upgradat, au adus noi generatii, care, împreuna cu numeroase sisteme integrate, fac un pas mai departe în labirintul normelor de poluare. Iar excavatoarele, probabil cele mai populare utilaje terasiere, se conformeaza. Dar sa aruncam o privire pe masa de joc si sa urmarim cartile principalilor jucatori.

1. Înca de la lansarea gamei de excavatoare din seria 300, în anii ’90, aceasta a devenit un standard în domeniu, în extractii miniere si aplicatii din constructii în conditii dificile. Iar noua serie F duce mai departe standardul impus. Astfel, în categoria excavatoarelor de talie medie, noutatile CATERPILLAR apartin seriei F, producatorul american oferind pe modelele între 25 si 40 t – 323F L, 326F/326F LN, 330F L, 335F L – motoare Cat C7.1 ACERT conforme cu ultimele standarde Tier 4F/Stage IV. Aceste motoare ofera un cuplu ridicat si un consum mai mic de combustibil, electronica integrata, sisteme de post-tratare, emisii reduse si intervale extinse de service. Cele trei moduri de putere – high, standard si eco – ajuta la gestionarea consumului de combustibil, iar tehnologiile inteligente înglobate precum Cat Grade Control & Slope ajuta operatorii sa lucreze mai productiv, cu acuratete. De asemenea, Product Link/VisionLink conecteaza proprietarii la echipamentul lor, oferind acces la datele masinii: localizare, ore de functionare, consum de combustibil, timpul de inactivitate, evenimente si coduri de diagnosticare. Excavatoarele sunt disponibile în mai multe configuratii de lucru, în functie de aplicatii.

2. În categoria 25-40 t, CASE CE are 4 excavatoare noi pe senile seria D (CX250D, CX300D, CX350D si CX370D), toate echipate cu motoare Tier 4F/Stage IV si cu sistem Case Intelligent Hydraulic. Pompele hidraulice controlate electronic si supapa principala mai mare cresc productivitatea, îmbunatatind raspunsul masinii si timpii de ciclu cu pâna la 12%. Noile excavatoare pretind ca sunt cu 8% mai eficiente ca si consum decât generatia anterioara, gratie noilor motoare si hidraulicii îmbunatatite. Modelele seriei D se conformeaza standardului de emisii actual utilizând o tehnologie SCR ce nu necesita prezenta unui filtru de particule diesel (DPF), deci nu include regenerare sau costuri asociate.

3. În gama medie de greutati operationale 25-40 t, HITACHI propune noua serie -6 de excavatoare hidraulice pe aenile Zaxis cu modelele: ZX250LC-6/ZX250LCN-6, ZX300LC-6/ZX300LCN-6, ZX350LC-6/ZX350LCN-6. ZX250LC-6 este dotat cu sistemul TRIAS II, ce reduce cantitatea de ulei hidraulic întoarsa în rezervor, datorita conlucrarii pompei si supapei. Aceasta se traduce într-o economie de combustibil de 19%, în modul ECO (10% în modul de PWR), la acelasi nivel de productivitate. Un alt exemplu al tehnologiei avansate este folosirea unui dispozitiv de post-tratare care are ca rezultat mai putine emisii, asigurând conformitatea cu norma EU Stage IV. Cu un motor Isuzu de 186 kW Stage IV, în sase cilindri, ZX300LC-6 are cea mai mare putere din clasa sa. Acesta ofera o productivitate cu 14% mai mare în modul PWR (15% în modul ECO) decât modelul precedent si asigura costuri de combustibil mai mici, datorita noului sistem TRIAS II.

4. Tot de la un constructor japonez, de data aceasta KOBELCO, avem Generatia 10 de excavatoare conventionale (cum le denumesc ei), intervalul 25-40 t fiind deschis de modelul SK260LC-10/SK260NLC-10. Acesta este urmat de înca doua, si anume SK300LC-10/SK300NLC-10 si SK350LC-10/SK350NLC-10. Utilajele ofera performante mai bune de consum de combustibil decât pâna acum gratie folosirii tehnologiei regenerative. Comparativ cu un modelul echivalent din Generatia 9, consumul de combustibil în modul de lucru S (normal) a scazut cu 9%, în timp ce modul Eco atinge o reducere de 10%. Oficialii Kobelco spun ca acest lucru îmbunatateste mai departe productivitatea cu 5% în operarea în modul de lucru H. Excavatoarele au motoare diesel Hino supraalimentate si cu racire intermediara, conforme cu normele Tier 4F/Stage IV si dispun de ultimele noutatii în materie de „tehnologii curate” prin încorporarea unui catalizator de oxidare diesel (DOC) si combinatia de SCR si DPF.

5. Trioul japonez în intervalul 25-40 t îl încheiem cu renumitul KOMATSU şi cu a sa noua serie -11, si anume: PC240LC-11/NLC-11, PC290LC-11/NLC-11 si PC360LC-11/NLC-11. Motorul Komatsu Stage IV integreaza o tehnologie SCR, cu DPF, pentru a reduce si mai mult oxizii de azot (NOx), utilizând aditiv AdBlue. Cu un sistem de control electronic avansat care gestioneaza fluxul de aer, injecția de combustibil, parametrii de combustie si funcțiile de post-tratare, motorul Komatsu Stage IV optimizeaza performanțele, reduce emisiile si are capabilitati avansate de diagnosticare. Komatsu continua sa foloseasca o turbina cu geometrie variabila (VGT) si supapa EGR, asigurând astfel o temperatura precisa si un control al fluxului de aer, pentru o durata de viața mai lunga a componentelor sale.

O dezvoltare notabilă o reprezintă noul excavator hibrid Komatsu HB365LC-3 Hybrid de 36 t (prezentat în primăvară la Bauma Munchen), o reînnoire a angajamentului producătorului nipon de a reduce impactul utilajelor terasiere asupra mediului. Acesta se află la a treia generaţie. Sistemul hibrid funcţionează utilizând principiul regenerării și al stocării energiei. Astfel, întregul sistem include un motor electric Komatsu, un generator de putere, un ultra-capacitor și un motor diesel SAA6D114E-6 de 202 kW. Energia cinetică generată în timpul frânării este transformată în electricitate, care este transmisă apoi către invertor și captată de ultra-capacitorul Komatsu. Când utilajul accelerează în condiţii de sarcină, energia captată este eliberată imediat pentru a fi utilizată de către structura superioară a maşinii sau pentru a asista motorul.

6. Rămânem tot în zona Asiei, unde de la producătorul sud-coreean DOOSAN avem o serie de cinci modele de excavatoare conforme cu standardul Tier 4F/Stage IV, în categoria 24-40 t (DX235LCR-5, DX255LC-5, DX300LC-5, DX340LC-5 şi DX380LC-5). Similare în dimensiuni cu generaţia anterioară, noile utilaje propun capacităţi de ridicare mai bune. Primele două modele sunt dotate cu un motor Doosan DL06P în şase cilindri, supraalimentat, cu 5% mai puternic decât precedentul. Următoarele trei au motoare Scania DC09 cu 5 cilindri şi puteri între 202 şi 237 kW. Excavatoarele au în echiparea standard sistemul sofisticat wireless de monitorizare a flotei CoreTMS, ce oferă date despre performanţele utilajului pe două căi (prin satelit şi GSM).

7. De la HYUNDAI Heavy Industries Europe (HHIE), în intervalul 25-40 t avem modelele gamei HX, patru la număr: HX260 L, HX300 L, HX330 L şi HX380 L. Toate sunt conforme cu normele Tier 4F/Stage IV şi sunt mai rezistente decât până acum. Producătorul foloseşte pe aceste utilaje motoare Cummins QSB6.7 şi QSL9 ce includ o combinaţie de tehnologii SCR şi EGR pentru a se încadra în standardul de emisii, fiind totodată mai eficiente în ce priveşte consumul de combustibil, comparativ cu modelele din seria 9A-. Excavatoarele beneficiază de un nou design al cabinei, cu un parbriz mai mare şi un spaţiu interior mai generos cu 13%. Noile caracteristici de siguranţă de pe aceste utilaje includ sistemul AAVM (Advanced Around View Monitoring), pentru o vedere de jur împrejur la 360 grade, cu afişare pe un display de 8 inch în cabină, şi sistemul IMOD (Intelligent Moving Object Detection), ce detectează şi avertizează operatorul atunci când există obiecte în aria de lucru a maşinii. Seria HX de excavatoare dispune de o funcţie ce opreşte motorul atunci când este inactiv. Operatoruul poate selecta modul de funcţionare şi timpul de inactivitate în funcţie de aplicaţie. Sistemul IPC (Intelligent Power Control) controlează puterea tot în funcţie de condiţiile de lucru. Debitul pompei poate fi controlat, iar modul poate fi selectat de pe monitor.

8. Dintre producătorii europeni, LIEBHERR propune în categoria 25-40 t cu motoare Stage IV excavatoarele: R926 Litronic, R936 Litronic şi R946 Litronic. De altfel, cel din urmă este şi cel dintâi model conform cu standardul de emisii Stage IV/Tier 4F. Acesta este propulsat de un motor diesel de producţie proprie (Liebherr D936 A7), în şase cilindri, cu o putere de 220 kW, cu tehnologie SCR şi injecţie de soluţie pe bază de uree, ce nu necesită filtru de particule. Utilajul are o structură foarte robustă, făcând faţă în cele mai dificile aplicaţii, iar designul trenului de rulare creşte performanţele maşinii. Celelalte două modele (R926 şi R936) au tot motoare Liebherr, dar în patru cilindri, sunt conforme Tier 4F/Stage IV şi – conform producătorului – consumă mai puţin combustibil (atât în ceea ce priveşte orele de funcţionare, cât şi cantitatea de material mutată). Ca o particularitate a acestor maşini, componentele individuale (motorul diesel, transmisia, unitatea de rotire, pompele și cilindrii hidraulici) sunt proiectate și fabricate de către Liebherr.

9. Nu în ultimul rând, VOLVO aduce în clasa medie (25-40 t) trei modele cu motoare Tier 4F/Stage IV: EC250E, EC300E şi EC380E. Cu o tehnologie avansată, utilajele oferă o creştere semnificativă a eficienţei consumului de combustibil. Turația motorului este redusă la ralanti atunci când comenzile sunt inactive pe o perioadă prestabilită de timp (între 3 şi 20 secunde), ceea ce reduce consumul de carburant şi nivelul de zgomot. Debitul ridicat al pompei combinat cu sistemul de comandă electrohidraulic creează timpi de răspuns şi cicluri mai rapide. Combinaţia dintre motorul Volvo D8 (D13 la modelul EC380E) şi sistemul hidraulic inteligent face diferenţa. Creşterea puterii odată cu reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor are ca rezultat un ciclu mai scurt şi o productivitate crescută. Modulul de control al emisiilor motorului (ACM) controlează, monitorizează şi diagnostichează automat sistemul de tratare a emisiilor, pentru a asigura conformitatea cu reglementările de emisii.

Motorul diesel Volvo de ultimă generaţie îndeplinește integral cerinţele celor mai recente reglementări privind emisiile. Fiind dotat cu tehnologia Volvo Advanced Combustion Technology (V-ACT), acesta oferă performanţe superioare şi un consum scăzut de combustibil. Utilizează injectoare precise, de înaltă presiune, turbocompresor şi radiator intermediar pentru aer şi control electronic pentru a optimiza performanţa utilajului. Noul sistem electro-hidraulic şi noua supapă principală de comandă (MCV) utilizează o tehnologie inteligentă pentru a controla debitul la cerere pentru creşterea productivităţii, o capacitate ridicată de săpare şi un consum excelent de combustibil.

www.mequipment.ro

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.