Loading

De Schoolweetjes Nummer 41 ll 2 juli 2021

Nog 1 week school voor de vakantie

Nog 1 week gaan de kinderen naar school en dan is het tijd voor de zomervakantie. Wat is het jaar weer omgevlogen. In de vorige Schoolweetjes heeft u in het kort kunnen lezen wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar. Een jaar waarin we nog steeds te maken hadden met alle corona maatregelen. Ondanks alle beperkingen bleven we zoeken naar mogelijkheden en hebben we bewondering voor de inzet van onze leerlingen. We hebben afscheid genomen van onze directeur en we gaan volgend schooljaar een nieuwe start maken met onze nieuwe directeur Marieke Naberman. Maar eerst nog genieten van een laatste week school...

Wie jarig is trakteert!

Op 1 juli 1956 opende de Prinses Marijkeschool haar deuren. Gisteren vierden we op 1 juli de 65e verjaardag van de school. 's Morgens werden we verrast door de leden van onze Ouderraad. Ze hebben de school een hele mooie bank cadeau gegeven namens OR. Een bank die mooi past bij onze groene omgeving. De bank zal straks ook een mooie plek krijgen op het plein.

Om ook de leerlingen een blijvende herinnering te geven aan dit schooljubileum, hebben alle leerlingen een mooie drinkfles met ons jubileumlogo gekregen.

Dankzij de firma Bokhove zijn deze flessen voorzien van het jubileum logo. De afgelopen periode heeft de fam. Bokhove diverse dingen voor de school en de OR geregeld. Voor hun inzet en medewerking heeft Ellen Bokhove een mooie bos bloemen ontvangen.

Dank jullie wel Ouderraad!

Speciale Afspeellijst

Wat klonk er in 1956 op de radio toen onze school werd geopend? En wat in 1971, 1983, 1996, 2020? Van elk jaar hebben we één nummer in deze verjaardagslijst gezet. Veel 🎵luisterplezier met deze memory lane met 65 mooie nummers.

Wisselmiddag

Gisteren konden de kinderen alvast kennis maken met hun nieuwe juf/meester voor het nieuwe schooljaar. Nieuwe leerlingen die volgend schooljaar bij ons op school komen (door bijvoorbeeld verhuizing) kwamen alvast even sfeer proeven in hun nieuwe klas. In groep 1 kwamen er veel kinderen kijken die volgend jaar voor het eerst naar de Marijkeschool gaan. Voor hen was het best spannend om hun eerste voetstappen te zetten op de basisschool. Fijn dat jullie er allemaal waren! Ook voor de leerkrachten was het leuk om alvast kennis te maken met de kinderen die ze volgend schooljaar in hun klas krijgen.

Afscheid van de Prinses Marijkeschool

Aan het eind van dit schooljaar nemen we afscheid van Olivia de Groot (groep 6). Olivia en Anna (groep 8) wonen al enkele jaren op enige afstand van onze school en na de vakantie gaat Anna naar het Voortgezet onderwijs en kiest Olivia voor een school dichterbij huis. Ook nemen we na de vakantie afscheid van Fien (groep 3) en Meis (groep 0/1b) Wolff. Ook zij kiezen voor een school dichterbij hun woning. We wensen hen veel plezier en succes op hun nieuwe scholen.

Aan het einde van dit schooljaar nemen ook diverse ouders die ons jarenlang hebben geholpen binnen school afscheid van de Marijkeschool. Allereerst nemen we afscheid van Renate Tjeerdsma (moeder Timon groep 8). Al jaren zorgt zij voor het op orde houden van de Bibliotheek op school, ze overlegt met de bibliotheek en juf Dianne over de voorraad in de bibliotheek. Hoeveel boeken zou de afgelopen jaren in haar handen hebben gehad? Vanuit de versiercommissie ontvingen we het bericht dat Linda Mensink (moeder Ruben en Stan, groep 8) de deze commissie verlaat. Bij ieder seizoen of speciale activiteit wordt de school door deze commissie extra versierd. Daarnaast nemen we ook afscheid enkele ouders binnen de Ouderraad. Patrick Maneschijn (vader Nienke, groep 8), Paulette Harmsen (moeder Tom, groep 7 en Ben, groep 6) en Eelco Tjeerdsma (vader Timon, groep 8) hebben ons bij de diverse schoolse- en naschoolse activiteiten geholpen. We willen jullie allen heel erg bedanken voor jullie creativiteit, enthousiasme, betrokkenheid en gezelligheid de afgelopen jaren!

Afscheid groep 8

Het is voor iedereen de laatste week op school voor de vakantie, maar voor groep 8 is het natuurlijk wel een heel speciale week. Het is voor hen echt de allerlaatste week op de Prinses Marijkeschool. Toch altijd weer heel bijzonder dat leerlingen die 8 jaar geleden als kleuters de school binnen kwamen wandelen, nu 8 jaar later en een heel stuk groter, met een hele rugzak vol kennis en ervaring afscheid gaat nemen. We hebben samen een band op gebouwd, de leerlingen onderling, maar toch zeker ook met teamleden en de leerkrachten die ze in die 8 jaar hebben gehad. Ze zijn nu klaar om uit te vliegen (zie het gedicht voor groep 8).

We zijn heel blij dat de familie Hoekjen, van Camping Noetsele, ons de mogelijkheid biedt om de afscheidsmusical in hun theater te voeren. Dit omdat we het op school niet kunnen realiseren i.v.m. de 1,5 meter afstand die er nog steeds geldt. Anders dan anders, zoals zoveel de afgelopen 1,5 jaar, maar wel super dat we op deze manier toch op een mooie manier afscheid kunnen nemen van groep 8. Er is de afgelopen periode veel geoefend op school, inmiddels zijn de rekwisieten al verhuisd en worden de laatste puntjes op de i gezet op de plek waar het dinsdag allemaal gaat gebeuren. Kinderen van groep 8 heel veel succes en plezier dinsdag!

Gedicht voor groep 8

 • Het is zover
 • Daar sta je dan
 • Klaar om uit te vliegen
 • De wereld aan je voeten
 • Kansen voor het grijpen
 • Mensen te ontmoeten
 • -
 • En of je links- of rechtsaf slaat
 • Fladdert, vliegt of graag wil dansen
 • Volg de weg die bij je past
 • Creëer je eigen mooie kansen
 • -
 • Want jij bent jij
 • Met jouw talent
 • Ik heb gezien hoe mooi jij bent
 • Je bent uniek en heel speciaal
 • Een prachtig kind
 • Met een verhaal
 • -
 • Jij hebt de wereld iets te geven
 • Laat je zien
 • Groei en ontdek
 • Geniet zonder mate van het leven
 • -
 • Wij laten je los
 • Wij laten je gaan
 • Want ik geloof en ik vertrouw
 • Dat jullie je weg gaan vinden
 • Echt!
 • Ik geloof in jou!

Vrije dag voor groep 0/1/2

Op woensdag 7 juli zijn de kleuters allemaal vrij. Donderdag en vrijdag verwachten we ze wel weer gewoon op school.

De schoolfoto's zijn klaar

A.s. maandag krijgen de kinderen een inlogkaart van Backx, de schoolfotograaf mee. U kunt de foto's bekijken en bestellen met uw persoonlijke inloggegevens. U kunt ze het hele jaar door bestellen in hun webshop www.backxpositief.nl. Maar wanneer u binnen 7 dagen een fotoset bestelt, ontvangt u hierop 10% korting.

Geweldige opbrengst voor Cliniclowns en Lilianefonds

Op 25 juni heeft Henk een mail naar de ouders gestuurd, waarin hij o.a. het volgende schreef:

Het is om stil van te worden! Wat een prachtig bedrag is er binnengekomen voor het Lilianefonds en de Cliniclowns. In totaal kwam er via bankoverschrijvingen en de enveloppen € 1043,50 binnen. Irene van Vemden zal dit bedrag volgende week overmaken naar deze goede doelen. We willen u hiervoor hartelijk bedanken. Een prachtige bijdrage voor het goede werk dat beide instanties doen voor kinderen die het nodig hebben. Een mooier cadeau heeft u ons niet kunnen geven. Grote dank daarvoor.

We kunnen u melden dat we het bedrag opgehoogd hebben naar € 1050,-- zodat er naar elk van de door Henk gekozen goede doelen een bedrag van € 525,-- is overgemaakt.

Niet werkende links in Schoolweetjes

Afgelopen week zijn we achter de schermen overgegaan van Microsoft Sharepoint naar Microsoft Teams. Alle bestanden werden overgezet, maar helaas bleek dat een goede koppeling/ link naar de presentaties van de verschillende oudergeledingen niet mogelijk was. Daarom deze week opnieuw een aantal buttons in de Schoolweetjes naar de presentatie van de Ouderraad, Medezeggenschapsraad en de verkeerscommissie.

Kind op maandag

Luister naar mij

Tijdens een storm op zee vraagt Paulus de bemanning om naar hem te luisteren. Ook op Malta en later in Rome vraagt hij de mensen om naar hem te luisteren. Er wordt gelezen uit Handelingen 27: 14-44 en 28: 1-31.

De kleuters horen de verhalen over David die moet vluchten en later koning wordt.

Zending

Vorige week heeft u het bedrag dat de kinderen voor de zending mee hebben genomen gemist i.v.m. de Schoolweetjes waarin er werd teruggekeken op het afgelopen jaar, vooruitgekeken naar het komende jaar en natuurlijk werd bekend gemaakt welke groep welke meester en/of juf krijgt volgend jaar. Daarom nu 2 bedragen, de zendingsbijdrage van afgelopen week en van de week daarvoor. Er werd € 23,75 en € 23,05 meegenomen. Alle gevers heel hartelijk dank!

Er wordt hard gewerkt...

Vandaag is er weer hard gewerkt aan ons mooie groene schoolplein. Meester Floris verruilde zijn muis en toetsenbord even voor twee joysticks van een rups-voertuig. De leerlingen keken enigszins verbaasd toen ze meester Floris zagen manoeuvreren over het plein en de avonturenroute. Het groene plein wordt steeds mooier en we zien de kinderen op het onderbouwplein er al elke dag weer van genieten. Nu is er ook actie op het schoolplein voor de bovenbouw, want ook dit plein zal steeds mooier worden. In de zomervakantie zal de volledige bestrating op het bovenbouwplein worden vervangen en wordt de speeltoestellen op het onderbouwplein geplaatst.

Dank voor jullie hulp!

Vandaag hebben we een start gemaakt met de aanleg de avonturenroute van het bovenbouwplein. Met hulp van Loonbedrijf Broeze en Jan Struik Bouw en Sloop konden we met goed materieel de werkzaamheden vlot uitvoeren. We zijn beide ouders erg dankbaar voor hun hulp! Daarnaast willen we de ouders die vandaag op de achtergrond ook veel hebben geregeld voor het groene schoolplein bedanken. Maikel Blikman zorgt voor het tijdig leveren van de juiste hoeveelheden materialen en houdt (op afstand) de graafwerkzaamheden in de bodem goed in de gaten. Daarnaast heeft Hugo de Groot ons al diverse keren geholpen door een minikraan te regelen en ook heeft hij ervoor gezorgd dat er twee grote duikers werden bezorgd.

Bedankt Eelco!

Zonder de inzet van de andere ouders te kort te doen, willen we onze speciale dank uitspreken voor Eelco Tjeerdsma. Eelco heeft ons gedurende alle werkzaamheden aan het schoolplein geholpen. Zonder zijn hulpvaardigheid, flexibiliteit, inspanning en kennis waren we lang niet zover geweest. Vandaag heeft hij met de minikraan weer diverse werkzaamheden verricht. Naast het veiligstellen van de duiker heeft Eelco alvast een begin gemaakt met de buitenles ArenA. Helaas was Eelco er vandaag voor het laatst om ons te helpen. Het afscheid van groep 8 betekent ook het afscheid van Eelco. Hij geeft graag het stokje/ stuurtje door aan een van u. We hopen een volgende keer op uw hulp tijdens de werkzaamheden om het plein voor uw kinderen een mooie nieuwe en groene uitstraling te geven.

Een bekend gezicht...

Vandaag hielp ook (meester) Henk mee met de werkzaamheden. Hij wil ons graag blijven helpen om het groene schoolplein af te ronden. De kinderen reageerden weer erg enthousiast op zijn komst. Ook heeft hij enkele wachtende ouders gesproken. Nu hij zo goed geholpen heeft met het schoolplein, heeft hij de smaak te pakken en is hij ook thuis begonnen aan zijn eigen tuin. Zijn opgedane kennis kan hij nu ook thuis toepassen. Dank voor uw hulp meester Henk.

De laatste schooldag

Aan het einde van de woensdagochtend gaan we met elkaar groep 8 uitzwaaien als zij voor de laatste keer van de Prinses Marijkeschool naar huis toe gaan. Vrijdag 9 juli is onze laatste schooldag. Zoals we al hebben gemeld, kunnen we helaas geen gezamenlijke afsluiting met u als ouders doen op het schoolplein. Wel zullen we met de kinderen het jaar op het plein afsluiten. Om 12.00 uur zijn dan alle leerlingen vrij en start voor de kinderen de welverdiende zomervakantie. Voor nu wensen we jullie een fijn weekend, het team van de Prinses Marijkeschool.

Credits:

Created with images by diego_torres - "sunset poppies field" • pixel2013 - "balloon chinese lanterns lantern" en Prinses Marijkeschool.