Turid, kom hjem for å hjelpe Trondheim laser-medisin

Et beskjedent skilt, en veiviser

Veien snirkler seg nedover i Dalen, vi er i Knarrlagsundet nærmere bestemt på Fjellværøya. Her har Turid Landevåg åpnet Laserklinikk, med formidabelt gode resultater. Det kribler derfor litt i magen, i det vi svinger av ved skiltet Trondheim Laser-Medisin.

- Velkommen, smiler Turid og viser vei opp i andre etage på den hvite eneboligen. Det dufter søtt i de duse og lette venterommene og levende lys brenner stille inne på behandlingsrommet. - Sitt ned, sier Turid og viser vei bort i sofaen.

Hjem, for å hjelpe andre mennesker

Turid Landevåg er hitterværing, hun er oppvokst bare et steinkast fra der klinikken ligger i dag. Men hvorfor komme hjem, med en slik suksess i Trondheim? Hvorfor sette karrieren på spill for å starte helt forfra igjen? Alt for å hjelpe andre mennesker. Godt ispedd barndomsminner og trangen etter å komme hjem.

- Etter 25 år som hjelpepleier med mange tunge løft, var jeg nærmest ufør i en alder av bare 39 år. Skulderoperasjonene var mislykket og etter mer enn 60 mislykkede fysioterapibehandlinger var jeg klar for å prøve alt i min søken etter behandling som virket. Slik kom jeg selv for første gang borti laser som medisin, en behandling som reddet livet mitt sier Turid og kaster et blikk bort på behandlingsbenken.

Lærte å helbrede, etter selv å ha blitt helbredet

Benken er hvit og bred, og fra det myke underlaget er utsikten fylt av metere, lamper og infrarødt programerbart lys. Laserbehandlingen bygger i likhet med kinesisk medisin, på at en sunn og frisk kropp er en kropp i balanse. Laseren går helt ned til cellenivå og behandler plager og løser opp muskelknuter. I tillegg økes blodsirkulasjonen kraftig, noe som er helt nødvendig for at kroppen skal kunne leges. Turid finjusterer med vante bevegelser apparatet, for dette er noe hun har i fingrene nå, etter mer enn 14 år i bransjen som laserterapeut .

- Da jeg selv kjente effekten av laser på kroppen min, bestemte jeg meg momentant for å reise til Spania for å utdanne meg til å kunne behandle andre. Jeg var allerede helsesekretær og hjelpepleier i bunnen så utdannelsen min gjorde jeg kunne kalle meg laserterapeut her i Norge når jeg kom hjem, forklarer Turid og tar plass nede ved fotenden.

Ann fikk et nytt liv, takket være Turid

Slik lå Ann Eriksen fra Hitra også, en sommerdag i 2014. Med blikket vendt i taket og med intet å tape men alt å vinne, spent på å kjenne effekten av Turids behandling. For siden bilulykken i desember året før, hadde Anns smerter og nedsatte bevegelighet lagt en klar demper i hverdagen. Men det var før hun møtte Turid og hennes laser.

Faksimile fra den skjebnesvangre desemberkvelden 2013

-Jeg fikk ødelagt venstre kne i en bilulykke og ble operert to ganger med lite virkning. Jeg hadde store problemer med å gå, for muskulaturen og styrken i foten var borte. Jeg slepte foten etter meg og fikk nesten ikke løftet den og fysioterapibehandling var til liten eller ingen som helst nytte. Slik satt jeg i en stol, uten særlig mulighet til å bevege meg. Så sto det en reportasje i Hitra-Frøya om Trondheim laserklinikk. Jeg bestemte meg for å prøve, sier Ann Eriksen.

Kjente bedring med en gang

Allerede etter første behandling, kjente jeg at det begynte å skje noe, og etter seks behandlinger var jeg allerede så mye bedre at jeg kunne sykle. Etter 7 behandlinger gikk jeg for første gang etter ulykken i trapp og nå haltet jeg heller ikke lenger. Etter 10 behandlinger kunne jeg løpe, og etter den 12. behandlingen stod jeg på kne igjen for første gang etter ulykken.

- Foten ble sterkere for hver behandling og etter totalt 16 behandlinger, hadde jeg kort sagt fått et nytt liv. En bedre hverdag som gir livet mitt mer mening både fysisk og psykisk. Jeg anbefaler denne behandlingen på det varmeste til alle sammen, sier Ann Eriksen.

En anerkjent behandlingsform

Turid er glad for hver og en hun kan hjelpe og permen med takkebrev har blitt tykk med hennes 14 år i bransjen. Her er snekkere med vonde hender og malere med stive skuldre. Rørleggere med vonde knær og noen med så store plager av øresus, at de kort sagt fikk et nytt liv i gave etter hennes behandling.

- Laseren er det instrumentet som øker mest blodgjennomstrømming i kroppen. Den tørker ut prolaps i ryggen, fjerner betennelser eller løser opp muskelknuter. Det hjelper mot øresus eller tørker ut vann i mellomøret. Dette er maskiner til flere millioner, som gir et bredt og kraftig tilbud av behandling.

Ta kontakt med meg om din helse, så skal vi sammen se hva jeg kan gjøre for deg, sier Laser Terapeut Turid Landevåg.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.