Loading

Wereldeconomie herstelt langzaam Update 16-09-2020

Greep van Covid-19 neemt wat af

De sterke opflakkering van het aantal besmettingen in de VS en in Latijns-Amerika lijkt over de top, de tweede golf in Europa en Azië blijft beperkt.

Het economische herstel gaat ondertussen langzaam verder.

Overheid steunt economie stevig

De steunmaatregelen voor gezinnen en bedrijven worden verlengd tot minstens eind 2020.

Europese politici bereikten een historisch akkoord over een gigantisch Europees herstelfonds.

De bedrijfswinsten over het tweede kwartaal zijn fors gedaald. Toch was de daling minder groot dan verwacht.

Beleggingsstrategie steekt nek iets verder uit

De meevallende bedrijfswinsten en het herstel van de economie verminderen de kans op een nieuwe daling van de aandelenkoersen. We beleggen opnieuw wat meer in aandelen. Binnen het obligatiegedeelte beleggen we wat meer in bedrijfsobligaties en zoeken we rendement in staatsobligaties met wat langere looptijden..

We blijven geloven in de bedrijfstakken Medische technologie, e-commerce, Media en Software. Het zijn activiteiten die sowieso goed in de markt liggen en nu een extra duwtje in de rug krijgen omdat ze het leven met Covid-19 draaglijk maken.

Naast deze langetermijnvisie zijn ook bescherming en trends op financiële markten belangrijk. Je persoonlijke belegging, raadpleegbaar in KBC Mobile en Touch, kan anders ingevuld zijn volgens jouw comfortzone.

Dirk Thiels, Beleggingsstrategist KBC Asset Management
De bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal waren minder slecht dan verwacht en de economie herstelt langzaam verder. We beleggen wat meer in aandelen en in bedrijfsobligaties.

Redactie beëindigd op 02-09-2020. Dit document is een publicatie van KBC Asset Management NV (KBC AM). De informatie kan zonder kennisgeving gewijzigd worden en ze biedt geen garantie voor de toekomst. Niets in dit document mag gereproduceerd worden zonder de voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van KBC AM. Deze informatie is onderworpen aan het Belgisch recht en aan de uitsluitende rechtsmacht van de Belgische rechtbanken.