Loading

Skyter heller med blits enn ammunisjon Bendik Haug Jacobsson (20) skulle egentlig bli politi. Nå er han fengslet av fotofaget.

20-åringen fra Heimdal har lagt et år i militæret bak seg og så for seg en videre framtid i uniform. Det var helt fram til han ble ”lurt” til å søke på folkehøgskole.

- Etter å ha vært militærpoliti i forsvaret hadde jeg et ønske om å bli politi. Etter hvert fant jeg ut at det kanskje ikke var noe for meg. Så ble jeg tipset om folkehøgskole på en fest og startet å søke på ulike skoler dagen derpå, forteller Bendik.

Det tok ikke mange minutter fra søknaden var levert og til linjelærer Dan Skjæveland tok kontakt.

- Jeg fant Skogn Folkehøgskole på nett og USA og Paris var den perfekte match for meg. Jeg søkte og like etterpå to Dan kontakt. Han var veldig ivrig etter å få med seg flere gutter på linja. Så nå er jeg her, sammen med to andre gutter og 13 jenter, smiler han bredt.

Kompisforhold til lærerne

Bendik fikk umiddelbart et godt inntrykk av skolen som ligger kun sju mil nord for hjemstedet Trondheim.

- Det første jeg merket meg var at man som elev har et helt annet forhold til lærerne her enn på videregående skole. Man får et kompisforhold til læreren og kan prate med ham om alt. Det er jeg veldig glad for. Plassen er litt øde, men det gjør ingenting så lenge det er et godt miljø på skolen. Alle kommer godt overens og trives i hverandres selskap. Det er lett å være seg selv. Man slipper å spille en rolle som man kanskje gjør ellers i skolesammenheng.

Bendik Haug Jacobsson (20), Trondheim

Trakk gulloddet i romfordelingen

20-åringen var blant de heldige som fikk ta i bruk det helt nye internatbygget som sto ferdig i høst.

- Det nye internatet er helt konge. Vi har fått handikaprommet, som er enda mer lydtett enn de andre, som gjør at vi kan spille ekstra høy musikk.

- Og maten er sykt god. Vi får nystekt brød hver dag.

Hovedaktiviteten på fotolinja er å ta bilder, i nærområdet og på reiser i utlandet, og lære av hverandre.

I og med at de videre studieplanene ikke ble helt som han hadde tenkt, benytter han dette året til å finne ut av hva han skal videre i livet.

- Med dette året får jeg tid til å tenke. Jeg føler at foto er noe jeg vil fortsette med og vurderer å søke på en fotofagskole.

Grip sjansen om den kommer

Høydepunktet i løpet av skoleåret ligger an til å bli studieturen til USA og Paris.

- Turene til USA og Paris er noe jeg virkelig ser fram til. Her skal vi ta masse bilder og oppleve nye og spennende steder. Det å bli kjent med nye folk og få venner for livet, er også et høydepunkt for min del.

Opplevelsen har falt såpass i smak at hun ikke nøler med å anbefale et år på folkehøgskole for andre i samme situasjon.

- Om man har den sjansen, må man bare ta den. Det er en helt magisk opplevelse.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.