Loading

Jan Barbier Nieuwsbrief #4 18 september

De tijd vliegt...

Er zijn al vijf schoolweken voorbij gevlogen en dat is een goed teken. Het betekent dat we veel fijne en mooie momenten meemaken. In deze nieuwsbrief willen wij enkele momenten uitlichten. Verder schrijven we over het corona-rooster, de beslisboom, de zending en Wecycle.

Er was deze week niet alleen een hoop bedrijvigheid in de school maar ook om de school. Er werd gemaaid en mais gekneusd. De kinderen van groep 1,2 en 3 vonden dit reuze interessant en besloten een kijkje te nemen.

Coronarooster

In verband met Covid 19 hebben wij aangepaste schooltijden omdat alle kinderen op school lunchen. Eerder dit schooljaar informeerden wij u over het feit dat we voorlopig nog volgens het coronarooster blijven werken. Er is nu met alle scholen binnen de stichting 'Ieder kind telt' afgesproken dat dit rooster tot aan de kerstvakantie gehandhaafd wordt.

Dilemma

Je wordt 's morgens wakker, gaat je bed uit, loopt naar de kamer om de kinderen wakker te maken en ziet dat je kind verkoudheidsklachten heeft. Wat doe je dan?

Je hebt zelf klachten, maar de kinderen zijn topfit: mogen die dan wel naar school?

Het hele gezin is verkouden en de volwassenen zijn negatief getest op COVID-19. Mogen de kinderen dan wel naar school? Ze zijn verkouden, maar er is geen sprake van Corona.

Een paar dilemma's die in de afgelopen tijd steeds vaker naar voren kwamen.

Het is momenteel ook erg lastig door alle berichten en aanpassingen om duidelijk te hebben wat nu wel en niet mag.

Als school zijn we voorzichtig rondom verkoudheid, omdat we willen voorkomen dat leerlingen of leerkrachten elkaar besmetten, ook al is het vaak een onschuldig verkoudheidsvirus.

We besteden daarom extra aandacht aan de persoonlijke hygiëne en zullen vaker wijzen op het wassen van handen en houden van afstand.

Mocht u 's morgens in een dilemma komen: het gebruik van 'gezond verstand' geeft vaak de beste richting.

Wel of niet naar school?

Op basis van de RIVM richtlijnen is er door Jeugdartsen Nederland en BOink een beslisboom ontwikkeld. Dit is een leidraad voor ouders, medewerkers in de kinderopvang en scholen. Met deze beslisboom kun je beoordelen of een verkouden kind wel of niet naar school mag.

'Je ogen bedrogen'
Groep 4, 5 en 6 hebben deze week geleerd over gezichtsbedrog. De kinderen hebben het werk van de beroemde grafische kunstenaar M.C. Escher bekeken. Daarna hebben ze zelf 'verstopplaten' gemaakt met bonen en erwten. 'Zie jij wat er is verstopt?'

Zending

In verband met Covid19 heeft de Raad van Kerken besloten om geen levensmiddelen in te zamelen voor de kerstpakkettenactie. Zij willen dit jaar ongeveer 750 minimagezinnen verrassen met een cadeaubon. De gezinnen ontvangen een bedrag van €25,- om extra kerstinkopen te doen in één van de plaatselijke supermarkten. De Raad van Kerken hoopt dat iedereen hen dit jaar willen steunen met een financiële bijdrage. Tot aan de kerstvakantie zamelen wij het geld van de zending in voor deze actie en dragen op deze manier graag ons steentje bij.

Inleveren is terugkrijgen

Onze school doet graag mee met Wecycle, zodat de kinderen leren dat elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting gerecycled kunnen worden. In de school staan verzamelbakken waar de kinderen de e-waste kunnen inleveren.

advertentie raad van toezicht

Spetterende zwemdisco

Na lang wachten is het weer zover! Kom jij op vrijdag 25 september langs om eindelijk weer te kunnen discozwemmen? Er zal een DJ aanwezig zijn, die voor jullie de leukste muziek zal draaien.

Ouders/verzorgers kunnen helaas niet aanwezig zijn bij het discozwemmen vanwege de coronamaatregelen waar het Ravijn zich aan dient te houden. Kinderen moeten in bezit zijn van een A en B diploma.