Loading

“Mijn cursisten nemen het stimuleren van investeringen heel serieus” Saida Hassan, programmamanager en communicatiespecialist uit Delft

Saida Hassan is communicatiespecialist; ze kwam onlangs terug uit Hargeisa na haar tweede uitzending voor CD4D2. Ze is nog enthousiaster dan na haar eerste opdracht een paar jaar geleden.

“Het is echt de moeite waard; zo goed voor de deelnemers die ik heb kunnen trainen.”

Saida studeerde Communicatie en Internationale Betrekkingen, eerst in Den Haag en daarna in Amsterdam. Haar wens om haar horizon te verbreden bracht haar terug naar Hargeisa voor een stage bij het Ministry of Investment Promotion. Ze combineerde deze stage met een uitzending voor CD4D2.

“Ik woon graag in mijn twee landen; het past bij mijn dubbele culturele identiteit. En ik wil graag iets terug doen voor mijn land van herkomst"
"Ik wil betrokken zijn bij alle veranderingen door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de mensen en de samenleving. Ik heb gemerkt dat ik echt een verschil kan maken.”

Het Ministry of Investment Promotion stimuleert investeringen in specifieke sectoren in Somaliland, zoals landbouw, infrastructuur en mijnbouw. 

“Mijn opdracht was gericht op het helpen ontwikkelen van een investeringsbeleid. Om resultaten te bereiken, moet je ideeën genereren door te brainstormen. Dat concept was onbekend. Ook heb ik de medewerkers getraind in marketing: hoe kan ik Somaliland promoten als ideale plek voor investeringen en wat levert een investering op?”

Bezoek aan de Minister of Investment Promotion

Wat waren de uitdagingen tijdens je uitzending?

“Ik kende de deelnemers nog van mijn vorige opdracht; dat was een voordeel. Het is belangrijk om helder te zijn en deadlines te stellen – een opdracht van drie maanden is kort als je resultaten wilt behalen. Echte uitdagingen die ik heb ervaren waren de taalbarrière en genderkwesties; de deelnemers vonden het moeilijk om een vrouw als adviseur te hebben. Ik wil graag het pad effenen voor andere vrouwen.”

Denk je dat de deelnemers zich zelf verantwoordelijk gaan voelen na jouw training?

“Als het ministerie de veranderingen ondersteunt dan nemen de medewerkers zeker hun verantwoordelijkheid. Maar dat moet stap voor stap groeien. Tijdens de training merkte ik dat hun houding veranderde. Eerst hadden ze hun twijfels, maar na een tijdje raakten ze meer bevlogen. Nu nemen ze het stimuleren van investeringen heel serieus. Voor Somaliland zijn dit grote veranderingen.”