Internship Cluj martie-iunie 2017, ediția a XX-a

„A fost o simulare a unui viitor loc de muncă, m-a ajutat să îmi formez o idee despre cum este să lucrezi într-o companie.” (Diana, studentă Internship Cluj, ediția XX)

„Programul de internship m-a ajutat să mă dezvolt personal, să fiu mai sigură pe mine și mi-a dat de gândit în legătură cu ce pot face mai departe, în viitor.” (Bianca, studentă Internship Cluj, ediția XX)

La ediția a XX-a a Internship Cluj s-au înscris 190 de studenți și 12 firme. 46 de studenți au reușit să ajungă în internship și să finalizeze cu succes programul: 27 de studenți au absolvit stagii de 12 săptămâni, iar 19 dintre ei - stagii de 6 săptămâni.

31 de studenți au răspuns la chestionarul de evaluare Internship Cluj, 94% dintre ei fiind mulțumiți și foarte mulțumiți de stagiile desfășurate și de experiența dobândită.

91% dintre studenți cred că Internship Cluj îi va ajuta mult și foarte mult în găsirea unui loc de muncă în viitor.

Ce au apreciat studenții la firme, la mentori sau la program, în general?

„Am apreciat faptul că toți angajații au fost prietenoși și înțelegători cu noi, internii, că am putut participa la activități interesante și faptul că, deși este mult de muncă, toți din echipă sunt persoane optimiste și nu se lasă până nu termină ceea ce au început. Mult respect pentru asta!” (Bianca)

„Răbdarea pe care a avut-o în a mă învăța tot ce nu știam, faptul că a fost mereu disponibilă să îmi raspundă la întrebări când întâmpinam probleme și atitudinea pe care o adopta atunci când făceam greșeli.” (un student ce a preferat să rămână anonim, vorbind despre mentorul din firmă)

„Implicarea organizatorilor în găsirea unei game diversificate de stagii, deschiderea angajaților firmei față de noi, aceștia încercând permanent să ne integreze în echipă.” (Andreea)

Ne-am bucurat de fiecare comment și post, din grupul de Facebook al ediției, venit din partea studenților, despre experiența lor din internship. Aici, sunt o parte din comment-urile lor la sugestia noastră să folosească un cuvânt cheie pentru a descrie stagiul:

Ce spun mentorii despre studenți sau despre beneficiile programului?

22 de mentori din firmele participante au răspuns la chestionarul de evaluare a Internship Cluj. Iată ce ne-au spus unii dintre ei:

„Am reușit să realizăm o activitate pentru care nu aveam resurse, dacă nu era studentul în internship.”

„Am câștigat un angajat bun și în același timp un prieten.”

„Am beneficiat de ajutor suplimentar în a rezolva problemele apărute în anumite proiecte, dar am câștigat și experiență profesională în a delega sarcini.”

„Internii au însemnat pentru noi scăderea volumului de muncă pentru restul echipei și o contribuție reală spre atingerea obiectivelor de productivitate ale departamentului.”

„A contat foarte mult munca internilor pentru proiectele în curs de desfășurare.”

Ce ați fi vrut să fie altfel? „Ar fi trebuit să fie deja angajata noastră [studenta internă]. O vom angaja începând din toamnă :).”

Lucruri apreciate de studenți și mentori și de păstrat în program:

  • flexibilitatea în orarul stagiului, implicarea studenților în activități cu responsabilitate crescută, deschiderea mentorilor de a răspunde tuturor întrebărilor studenților și de a le oferi sprijinul necesar;
  • entuziasmul și motivația studenților, dorința de învățare a acestora, dedicarea față de activitățile firmelor, seriozitatea și punctualitatea studenților.

Firmele participante la ediția a XX-a a Internship Cluj:

Vă mulțumim tuturor!

Internship Cluj este un program organizat de Fundația Danis și Asociația Studenților de la Business. Programul a început în 2006, iar până acum a oferit stagii de internship pentru peste 1250 de studenți, în aproximativ 100 de firme și organizații din Cluj-Napoca.

Credits:

Created with images by Antranias - "wood annual rings grain structure tree texture" • sasint - "children study of laptop vietnamese thailand enjoy" • Gorupka - "wood" • StartupStockPhotos - "startup start-up people silicon valley teamwork business"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.