Velkommen til nye ALFO - Endelig er vi tilbake

I rekordfart, har Alfo reist en splitter ny butikk på Fillaunet. Reolene formelig eser ut, og til rors i et systematisk kaos, står skipper Reidar Skaget. Endelig er det åpning. Velkommen til nye ALFO

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har måttet si denne setningen - Nei, beklager du, det har vi ikke. Ikke nå desverre, sier Reidar Skaget med trykk på .

Jula han helst vil glemme

Siden den dramatiske brannen femte juledag 2014, har tiden vært som en berg- og dalbane for gjengen på butikken som kort sagt nesten hadde alt. Brannen satte spillebrikkene tilbake til start. Men det var imidlertid aldri noe alternativ å ta imot forsikringspengene for og gi opp.De ville passere start, en gang til.

- Vi skulle tilbake. Vi var aldri i tvil om det, presiserer Reidar Skaget.

Først en garasje, så et lager

Femte januar var store ALFO flyttet inn i en liten garasje i Fillan, og med to tomme hender og kun en branntomt, begynte veien mot det splitter nye bygget som i dag rommer en butikk på over 500 kvadrat i tillegg til verksted, lager, traverskran løftebukker og mye mye mer.

Fem faste ansatte

Her vil Reidar med sine fem faste ansatte få hvert sitt fagfelt, for det er mangt et produkt å holde styr på med nærmere tre og ett halvt tusen varelinjer, bare i båtutstyr. I tillegg til alt som de ikke velger å ha inne i butikken, båthotellet, Felleskjøpet osv osv

- Vi vil fortsatt ha alle varer som vi hadde før brannen, pluss mye mye mer. Mer båtutstyr, mer fiskeutstyr, mer motorsag og flere plenklippere. Mer av alt, gjentar Skaget mens han vandrer hvileløst omkring inne på det bittelille lagerkontoret. Det nærmer seg butikkåpning, og fra å ha ingen butikker å passe på, har Reidar for tiden to.

Stort salg tross liten plass

For tross i at det åpenbart har vært trangt om plassen. har salget gått svært bra både i garasjen og i lagerlokalet. Til eksempel har ALFO hittil i år levert mer enn 30 båtmotorer, bare regnet med de over 75 hester, utelukkende av merket Mercury Sea Pro.

- Du står rett ved en fantastisk motor nå, dette er en Mercury Sea Pro, en motor som er beregnet for røff bruk, en arbeidshest som er laget for de som krever noe ekstra av sin båtmotor. Her er elektronikken lett tilgjengelig, du har stor motorblokk, og det er enkel service-gang om uhellet skulle være ute mens man er på sjøen.

Om lokalene har vært små, har likevel kundestrømmen vært stor.

Et sted også for gode råd

For en konstant "rennsel" er det, og det liker Reidar. Han stortrives med å slå av en prat, gi et godt råd eller rett og slett bare fortelle litt om nyåpningen. Slik skal det også bli etter åpning. Det skal være som før, alt skal bli som før.

- Uansett hvor vi ligger, hvor mange kunder det er i butikken, eller hva vi selger, skal du alltid kunne komme innom for en gratis prat og et godt råd. Vi vil fortsatt være lager for Felleskjøpet, og vi har god peiling på både hage og dyrefór, smiler Reidar

Et nytt og bedre Alfo

Den rastløse butikksjefen tar med lokalavisa på en omvisning i den nye butikken, og det er ikke vanskelig å forstå at han gleder seg til å vise alle hva de har fått til. Butikken er travel enda, men skinner allerede godt i all sin glans.

Her skald et bli åpningstilbud, og ikke minst tid for å glemme setningen; Beklager du, det har vi ikke. Heretter blir det bare; Velkommen til nye ALFO. Endelig er vi tilbake, sier daglig leder Reidar Skaget.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.