Loading

A "pánik" ritkán jó tanácsadó

a COVID 19 válság soha nem látott részvényárfolyam zuhanásokat okozott

a válság alatt sokszor hallhattuk, hogy a pánik rossz tanácsadó, sose befolyásolja a pánik befektetési döntéseinket.
de vajon valóban ez a jó stratégia? valóban így juthatunk több hozamhoz?
ennek jártunk utána egy amerikai elemzés segítségével.
a Vanguard amerikai befektetési bank, a lakossági ügyfeleinek válság alatt történő viselkedését tanulmányozta a 2020 február 19 és május 31 közötti időszakban.

akkor lássuk az eredményeket! kik jártak jobban, azok akik kitartottak az eredeti stratégiájuk mellett vagy azok akik kimenekültek a részvénypiacokról?

  • az első szakaszban, a minden részvényt eladó befektetők 56%-a ért el jobb hozamot azokhoz a befektetőkhöz képest, akik kitartottak eredeti startégiájuk mellett.
  • a teljes időszakot tekintve (2020. február 19 - 2020. május 31.) a stratégiájuk mellett kitartók 85%-a ért el jobb eredményt.

akkor mi is a jó stratégia piaci kilengések idején?

ne hozzunk elhamarkodott, szélsőséges befektetés döntéseket, hiszen akik kitartottak a korábbi portfóliójuk mellett, azok a válságból sokkal jobban kerültek ki, mint akik pánikszerűen mindent eladtak.
ha mégis elbizonytalanodunk, akkor hívjuk prémium befektetési tanácsadónkat és beszéljük át a lehetőségeket közösen.
a részvénypiacok az elkövetkező időszakban tovább ingadozhatnak, ezért ha szeretnénk részvényeket vásárolni, akkor ennek egyik legjobb módja a havi rendszeres befektetés, amivel csökkenthetjük a beszállásból eredő kockázatokat.
  • az eredeti cikk az alábbi linken elolvasható angolul: https://personal.vanguard.com/pdf/Cash-panickers-Coronavirus-market-volatility.pdf

ha tanácsra, vagy megerősítésre van szüksége, keresse tanácsadóját személyesen vagy akár telefonon!

Credits:

Created with images by AbsolutVision - "Stock market direction" • Glenn Carstens-Peters - "If you feel the desire to write a book, what would it be about?" • bruce mars - "success"